šiek tiek | kardamonas (maltas) |
šiek tiek | muskatas (maltas) |
1 vienetas | česnakas (skiltelė, smulkinta) |
0.3 arbatinio šaukštelio | kalendra (smulkinta) |
3 kilogramai | kiauliena |
100 gramų | druska |
0.3 arbatinio šaukštelio | juodieji pipirai |
0.5 arbatinio šaukštelio | kvapieji pipirai |
1 valgomasis šaukštas | degtinė |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Vištiena drebučiuose
- Grybai krepšeliuose
- Trapios tešlos užkandėlės su svogūnais ir šonine
- Sūrio ir mėsos miksas
- Sūrių užkandelė
- Šventinė užkandėlė "Bokšteliai"
- Silkės ruletai
- Pikantiški krepšeliai
- Kiaušiniai įdaryti džiovintais grybais
- Vyniotinis iš ausų ir liežuvių
- Traškus kiaulienos kepsnys, marinuotas su Ancho aitriosiomis paprikomis
- Sluoksniuotos tešlos užkandis su dešra ir sūriu
- Silkės iešmeliai su svogūnėliais, paprikomis ir grietinės padažu
- Maltinukai drebučiuose
- Karališkas užkandis prie degtinės
- Šokoladinės braškės
- Japoniški suktinukai
- Sumuštinukai
- Pikantiški krepšeliai su ikrais
- Įdaryta paprika
Vytintos dešros
- Paruošimo laikas:
- Kardamonas, maltas
- Muskatas, maltas
-
Česnakas, skiltelė, smulkinta,
1 vienetas -
Kalendra, smulkinta,
1/3 arbatinio šaukštelio -
Kiauliena,
3 kilogramai -
Druska,
100 gramų -
Juodieji pipirai,
1/3 arbatinio šaukštelio -
Kvapieji pipirai,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Degtinė,
1 valgomasis šaukštas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Supjaustykite mėsą kubeliais (~3x3x3) ir pasūdykite (3 kilogramams 100 gramų druskos). Indą, kuriame sudėta mėsa uždenkite ir laikykite savaitę 6 laipsnių temperatūroje. Po to nupilkite susidariusį skystį ir kuo stambiau sumalkite mėsą. Į gautą faršą sudėkite prieskonius, labai smulkiai pjaustytą česnaką, degtinę, išmaišykite ir palaikykite šaldytuve 1 parą. Po to sukimškite mėsą į plonas žarnas, kad jose nebūtų oro. Dešras pakabinkite ant karties ir laikykite 14 dienų vėsioje patalpoje, po to galite jas pernešti į šiltesnę, apie 20 laipsnių patalpą ir dar laikykite savaitę. Dešras galite valgyti žalias arba virtas. Į mėsos faršą galite įdėti šiek tiek salietros, jei norite, kad jos būtų gražios raudonos spalvos.
Komentarai (15)
-
andrius
2011-07-07 20:07
zmonos meneskiu ipilk,tikrai bus raudona
-
HoRuS
2010-12-19 23:12
Kalio salietrą naudoja maistui, bet geriau nesinuodykit o palikit ją tręšti darža... Geriau naudot degtinę ir truputį cukraus
-
Tom
2010-12-18 21:43
Tinka jei nesaldyta.
-
Sigitas
2010-12-18 19:49
Sveiki,o ar tinka mesa is parduotuves .Gal kas bande parasykit.
-
Ignotas
2010-02-02 09:26
manyčiau, kad tinginių darbas yra visą mėsą permalti. Jei jau laikytis senolių tradicijų, permalti galima iki trečdalio mėsos, visa kita gražiai supjaustoma peiliu kubeliais 5-8 milimetrų dydžio. Darbo yra, reikia prisikviesti visą šeimą komandiniam darbui, ypač, jei paršas užaugo virš 150 kg, :super: bet, patikėkit, rezultatas nenuvilia: jokiose maximose tokių dešrų nerasit.
-
romas
2010-01-30 16:01
raimi,yra speceli maistinė,bet kur jos gauti ????,jas naudoja mėsinėse.
-
raimis
2010-01-30 12:34
rule ieskai salietros - ieskai sau ligos.matosi kad tu buka.tad desros tau bus radonos jeigu ypilsi raudono guaso su druska....
-
Rule
2010-01-29 21:26
na is kur tos salietros gauti kad desreles raudonesnes butu %-)
-
romas
2010-01-07 11:34
Taip salietra duoda raudonumą ir daugiau nieko,bet ką panaudoti,kad mėsytė būtų raudona,nes šiaip dešra truputi papilkėja
-
hormonas
2010-01-06 21:22
Be chemijos galima nenaudoti nieko, t.y. salietra skoniui nieko neduoda, tik padaro desra raudonai grazia.