![](/app/assets/img/receptai/receptai-menu-logo.png)
šiek tiek | kardamonas (maltas) |
šiek tiek | muskatas (maltas) |
1 vienetas | česnakas (skiltelė, smulkinta) |
0.3 arbatinio šaukštelio | kalendra (smulkinta) |
3 kilogramai | kiauliena |
100 gramų | druska |
0.3 arbatinio šaukštelio | juodieji pipirai |
0.5 arbatinio šaukštelio | kvapieji pipirai |
1 valgomasis šaukštas | degtinė |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Sūrio ir mėsos miksas
-
Pavasarinis silkės užkandis
-
Krepšeliai su avokadais ir ikrais
-
Įdaryti avokadai
-
Raugti agurkėliai su vyšnių lapais
-
Šokoladinės braškės
-
Skani užkandėlė
-
Šokoladiniai vaisiai
-
Triušienos kepenėlių keksiukai
-
Skrebučiai su užtepėle
-
Virtas vyniotinis
-
Sluoksniuotas traškus tešlainių desertas su "POÉMA Creme" (pagal Darių Dabrovolską)
-
Mini sumuštinukai
-
Rudeniška silkė su daržovėmis
-
Vyniotinis su raudonais ikrais ir lašiša
-
Silkė morkų ir svogūnų patale
-
Vynuogių su varške ir pistacijomis rutuliukai
-
Lašišos „Carpaccio“ su džiovintų pomidorų ir krapų padažu
-
Kiaulienos sprandinės vyniotinis
-
Austrės su lietuviškais obuoliais
Vytintos dešros
![](/app/assets/img/iki-logo-2.png)
- Paruošimo laikas:
- Kardamonas, maltas
- Muskatas, maltas
-
Česnakas, skiltelė, smulkinta,
1 vienetas -
Kalendra, smulkinta,
1/3 arbatinio šaukštelio -
Kiauliena,
3 kilogramai -
Druska,
100 gramų -
Juodieji pipirai,
1/3 arbatinio šaukštelio -
Kvapieji pipirai,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Degtinė,
1 valgomasis šaukštas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Supjaustykite mėsą kubeliais (~3x3x3) ir pasūdykite (3 kilogramams 100 gramų druskos). Indą, kuriame sudėta mėsa uždenkite ir laikykite savaitę 6 laipsnių temperatūroje. Po to nupilkite susidariusį skystį ir kuo stambiau sumalkite mėsą. Į gautą faršą sudėkite prieskonius, labai smulkiai pjaustytą česnaką, degtinę, išmaišykite ir palaikykite šaldytuve 1 parą. Po to sukimškite mėsą į plonas žarnas, kad jose nebūtų oro. Dešras pakabinkite ant karties ir laikykite 14 dienų vėsioje patalpoje, po to galite jas pernešti į šiltesnę, apie 20 laipsnių patalpą ir dar laikykite savaitę. Dešras galite valgyti žalias arba virtas. Į mėsos faršą galite įdėti šiek tiek salietros, jei norite, kad jos būtų gražios raudonos spalvos.
Komentarai (15)
-
andrius
2011-07-07 20:07
zmonos meneskiu ipilk,tikrai bus raudona
-
HoRuS
2010-12-19 23:12
Kalio salietrą naudoja maistui, bet geriau nesinuodykit o palikit ją tręšti darža... Geriau naudot degtinę ir truputį cukraus
-
Tom
2010-12-18 21:43
Tinka jei nesaldyta.
-
Sigitas
2010-12-18 19:49
Sveiki,o ar tinka mesa is parduotuves .Gal kas bande parasykit.
-
Ignotas
2010-02-02 09:26
manyčiau, kad tinginių darbas yra visą mėsą permalti. Jei jau laikytis senolių tradicijų, permalti galima iki trečdalio mėsos, visa kita gražiai supjaustoma peiliu kubeliais 5-8 milimetrų dydžio. Darbo yra, reikia prisikviesti visą šeimą komandiniam darbui, ypač, jei paršas užaugo virš 150 kg, :super: bet, patikėkit, rezultatas nenuvilia: jokiose maximose tokių dešrų nerasit.
-
romas
2010-01-30 16:01
raimi,yra speceli maistinė,bet kur jos gauti ????,jas naudoja mėsinėse.
-
raimis
2010-01-30 12:34
rule ieskai salietros - ieskai sau ligos.matosi kad tu buka.tad desros tau bus radonos jeigu ypilsi raudono guaso su druska....
-
Rule
2010-01-29 21:26
na is kur tos salietros gauti kad desreles raudonesnes butu %-)
-
romas
2010-01-07 11:34
Taip salietra duoda raudonumą ir daugiau nieko,bet ką panaudoti,kad mėsytė būtų raudona,nes šiaip dešra truputi papilkėja
-
hormonas
2010-01-06 21:22
Be chemijos galima nenaudoti nieko, t.y. salietra skoniui nieko neduoda, tik padaro desra raudonai grazia.