
Šventiniai žaliukai
Porcijų skaičius:
3
Paruošimo laikas:
Apie 45 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 3
500 gramų | tešla (sluoksniuota) |
100 gramų | sviestas |
1 skiltelė | česnakas |
1 saujelė | žalumynų (krapai, petražolės ar kt., ) |
1 žiupsnelis | druska |
1 vienetas | kiaušiniai |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
1.
Atšildyti tešlą.
2.
Sutrinti arba smulkiai supjaustyti česnaką.
3.
Peiliu susmulkinti žalumynus.
4.
Kambario temperatūros sviestą sutrinti su žalumynais, česnaku ir druska.
5.
Plonai iškočioti sluoksniuotą tešlą ir ją supjaustyti maždaug 7 cm skersmens kvadratėliais.
6.
Kvadratėlius sulenkti per pusę. Į kiekvieno trikampėlio vidų įdėti po šaukštą žolelių ir svieto mišinio. Kraštus tvirtai užspausti.
7.
Trikampėlių viršų atsargiai pabadyti šakute, kad susidarytų nedidelės skylutės per kurias gražiai sunksis žalias įdaras.
8.
Atskirti kiaušinio trynį nuo baltymo. Tryniu patepti trikampėlių paviršių.
9.
Kepti 180 °C orkaitėje apie 20 minučių. Patiekti šiltus.
Skanaus :)
Skanaus :)
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Obuolių pyragėliai su cinamonu
-
Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su varškės kremu
-
Sausainių krepšeliai su šokolado įdaru
-
Pyragėliai su grybais ir mėsa
-
Trupiniuotis
-
Raugintų kopūstų bandelės
-
Bandelės su kumpio įdaru
-
Bulvių pyragėliai su grybais
-
Skaniosios bandelės su mėsa
-
Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su įdaru
-
Mielinė bulka su razinomis
-
„Torketti“
-
Kakavinis pyragas su šokoladiniu glaistu
-
Makaronų ir obuolių apkepas
-
Mėsos ir sūrio pyragėliai
-
Vaniliniai keksiukai
-
Kivi keksiukai
-
Kriaušių aukštynkojai su migdolais, imbieru ir čiobreliais
-
Imbieriniai keksiukai
-
Obuolių pyragėliai
Šventiniai žaliukai
Komentarai:
3
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 3
-
Tešla, sluoksniuota,
500 gramų -
Sviestas,
100 gramų -
Česnakas,
1 skiltelė -
Žalumynai, krapai, petražolės ar kt., ,
1 saujelė -
Druska,
1 žiupsnelis -
Kiaušiniai,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Atšildyti tešlą.
Sutrinti arba smulkiai supjaustyti česnaką.
Peiliu susmulkinti žalumynus.
Kambario temperatūros sviestą sutrinti su žalumynais, česnaku ir druska.
Plonai iškočioti sluoksniuotą tešlą ir ją supjaustyti maždaug 7 cm skersmens kvadratėliais.
Kvadratėlius sulenkti per pusę. Į kiekvieno trikampėlio vidų įdėti po šaukštą žolelių ir svieto mišinio. Kraštus tvirtai užspausti.
Trikampėlių viršų atsargiai pabadyti šakute, kad susidarytų nedidelės skylutės per kurias gražiai sunksis žalias įdaras.
Atskirti kiaušinio trynį nuo baltymo. Tryniu patepti trikampėlių paviršių.
Kepti 180 °C orkaitėje apie 20 minučių. Patiekti šiltus.
Skanaus :)
Reklama:
Komentarai (3)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...