Medų, cukrų, sviestą ir 3 šaukštus vandens pašildyti, išmaišyti ir atvėsinti.
Į miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir maltais prieskoniais. Į medaus masę įmušti kiaušinius ir maišant palaipsniui suberti miltus.
Pailgą 35 cm ilgio kepimo formą ištepti riebalais ir apibarstyti džiūvėsėliais. Supilti tešlą. Viršų papuošti migdolais.
Meduolis iškepęs, jei iš jo ištrauktas medinis smeigtukas yra sausas. Iškepusį meduolj palikti formoje 30 minučių, kad atvėstų. Išimtą kepinį suvynioti į foliją. Valgyti po poros dienų.
Kepti 50 minučių, 175 C orkaitėje.
Šventinis meduolis
INGREDIENTAI:
| 250 gramų | medus |
| 150 gramų | cukrus (rudas) |
| 100 gramų | sviestas |
| 500 gramų | kvietiniai miltai |
| 1 arbatinis šaukštelis | kvapieji pipirai |
| 0.5 arbatinio šaukštelio | cinamonas |
| šiek tiek | gvazdikėliai (malti) |
| šiek tiek | kardamonas |
| šiek tiek | muskatas (tarkuotas) |
| šiek tiek | anyžiaus |
| 40 gramų | kepimo milteliai |
| 0.25 arbatinio šaukštelio | druska |
| šiek tiek | džiūvėsėliai |
| 2 vienetai | kiaušiniai |
| 20 vienetų | migdolai (nuvalyti) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Aguonų sūris su razinomis
-
Karštas šokoladas
-
Sluoksniuotas želė desertas
-
Uogų jogurtas
-
Braškių pienas
-
Aguonų "Paukščių pienas" su karamelizuotais sausainių trupiniais ir čili medumi
-
Bananinis desertas
-
Želė su vaisiais
-
Pieniški saldainiai
-
Ledai ant pagaliuko
-
Morengai
-
Braškių putėsiai
-
Desertas "Skanumėlis"
-
Medaus tortukas
-
Vyno želės ir grietinėlės desertas
-
Gaivus varškės desertas
-
Vaisiniai ežiukai
-
Vaisių ir uogų sriuba "Vasarėlė"
-
Sveikuolių ledai
-
Saldus maskarponės sūrio vyniotinis
Šventinis meduolis
Komentarai:
3
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
akcijas
TAIP
NE
-
Medus,
250 gramų -
Cukrus, rudas,
150 gramų -
Sviestas,
100 gramų -
Kvietiniai miltai,
500 gramų -
Kvapieji pipirai,
1 arbatinis šaukštelis -
Cinamonas,
0.5 arbatinio šaukštelio - Gvazdikėliai, malti
- Kardamonas
- Muskatas, tarkuotas
- Anyžius
-
Kepimo milteliai,
40 gramų -
Druska,
1/4 arbatinio šaukštelio - Džiūvėsėliai
-
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Migdolai, nuvalyti,
20 vienetų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Medų, cukrų, sviestą ir 3 šaukštus vandens pašildyti, išmaišyti ir atvėsinti.
Į miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir maltais prieskoniais. Į medaus masę įmušti kiaušinius ir maišant palaipsniui suberti miltus.
Pailgą 35 cm ilgio kepimo formą ištepti riebalais ir apibarstyti džiūvėsėliais. Supilti tešlą. Viršų papuošti migdolais.
Meduolis iškepęs, jei iš jo ištrauktas medinis smeigtukas yra sausas. Iškepusį meduolj palikti formoje 30 minučių, kad atvėstų. Išimtą kepinį suvynioti į foliją. Valgyti po poros dienų.
Kepti 50 minučių, 175 C orkaitėje.
Reklama:
Komentarai (3)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
