Tešlai: | ||
1 kilogramas | sluoksniuotos tešlos | |
1 vienetas | kiaušiniai (išplaktų) | |
2 valgomieji šaukštai | medus | |
Sirupui: | ||
200 mililitrų | vanduo | |
130 gramų | cukrus | |
2 valgomieji šaukštai | medus | |
1 vienetas | cinamono lazdelės | |
Papuošimui: | ||
4 valgomieji šaukštai | cukraus pudra |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Sausainukai su cinamonu
- Kūčiukai (šlyžikai)
- Traškieji sausainiukai
- Paprasti sausainiai su šokolado glaistu
- Skanūs sutirštinto pieno ir kokosų sausainiai
- Varškės sausainiai
- Cinamoniniai sausainiai
- Sausainiai
- KŪČIUKAI
- Smėlinukai
- Sausainiai su sėklomis “Sveikuoliai”
- Mėlynių žvaigždutės
- Sausainiai „Mano meilei“
- Žiemiški šokoladiniai meduoliai
- Imbieriniai Viktorijos sausainiai
- Orandžiniai keksiukai
- Sausainiai su šokolado gabaliukais
- Avižinių dribsnių sausainiai
- „Torketti“
- Šokoladiniai sausainiai
Traškios saldžiosios ispaniškos lazdelės
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Sluoksniuota tešla,
1 kilogramas -
Kiaušiniai, išplaktų,
1 vienetas -
Medus,
2 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Vanduo,
200 mililitrų -
Cukrus,
130 gramų -
Medus,
2 valgomieji šaukštai -
Cinamono lazdelės,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Cukraus pudra,
4 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Įkaitiname orkaitę iki 200 C.
Tešlą atšildome (jei buvo šaldyta). Pasitiesiame pusę tešlos ant kepimo popieriaus (jei tešla iš mažu lapelių – tuomet pasitiesti po vieną lapelį atskirai). Ištepame medumi (jei medus neskystas, tuomet truputį keletui sekundžių pašildome mikrobangėje, kad vos sutirštėtų).
Kai ištepame medumi, tuomet dedamelikusią tešlą ant jau medumi išteptųjų, gerai paspaudžiam, kad suliptų ir truputį lengvai pakočiojam.
Ant kepimo skardos pasitiesiame kepimo popieriaus, ištepame jį sviestu.
Sulipintus tešlos lakštus supjaustome maždaug po 3 cm pločio pailgomis juostelėmis (jei tešlos vienas didelis lakštas, tuomet dar perpus perpjauname horizontaliai). Juosteles persukame viena kartą, dedame ant skardos, galus šiek tiek prispaudžiame prie skardos ir aptepame kiaušinio plakiniu. Kepti 180 C orkaitėje ~15-20 min, kol juostelės paruduos.
Sirupas – visus sirupui skirtus produktus sudedam į nedidelį puodą, kuriame mirkysime lazdeles. Sirupą kaitinam, vis pamaišant, kol užvirs, paverdame ~ 7-10 min ir išjungiame ugnį.
Kiekvieną lazdelę pamirkome sirupe apie 30 sek iš abiejų pusių, dedame ant grotelių (ar kepimo popieriaus), kad atvėstų. Kai visos lazdelės atvės – apibarstyti cukraus pudra per vidurį ar per visą lazdelės ilgį – skanaus!