1000 gramų | kvietiniai miltai (pabarstymui) |
625 mililitrai | vanduo (šilto) |
30 gramų | mielės |
2 valgomieji šaukštai | cukrus |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | kvietiniai miltai (pabarstymui) |
3 valgomieji šaukštai | sviestas (Užtepimui) |
4 skiltelės | česnakas (skiltelės) |
1 sauja | čiobreliai |
šiek tiek | juodieji pipirai |
šiek tiek | acto (balto vyno) |
Pamažu verskite miltus į vidurį, kol gausite standžią kaip košę tešlą. Paskui supilkite likusį vandenį. Maišykite kol vėl pasidarys tešla, tada įmaišykite likusius miltus. Jei trūksta miltų tiesiog pridėkite papildomai.
Tešlą minkykite 4 - 5 minutes, kol ji taps minkšta ir tampri.
Tešlą apibarstykite miltais, uždenkite maistine plėvele arba rankšluosčiu ir pastatykite kilti. Tešlos turi padvigubėti.
Kai tešla pakyla, pusę minutės ją pamaigykite. Padalinkite tešlą į 6 gabalėlius ir suformuokite norimo ilgio ir storio batonus. Sudėkite į sviestu išteptą ir miltais pabarstytą skardą, uždenkite ir palikite pusvalandžiui, kad pakiltų.
Kai pakyla, aptepkite batonų viršus česnakine tyre ir kepkite įkaitintoje iki 180 C orkaitėje kol parus.
Užtepui: į keptuvę sudėkite riebalus, įkaitinkite, sudėkite smulkiai pjaustytą česnaką, pakepinkite kol suminkštės, sudėkite čiobrelius, druską, pipirus, kepkite dar vieną minutę. Supilkite vyno actą ir trumpai pakaitinkite. Atvėsinkite, pertrinkite per sietelį arba sutrinkite su smulkintuvu. Masę tepkite ant batonų.
Su užteptais galima varijuoti visaip.. Vietoj česnako dėti ančiuvius, svogūnus arba pomidorų pastą, žoleles ir prieskonius taip pat galima keisti. Vienu žodžiu, tai fantazijos reikalas.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Lapeliai su įdaru
- Sausainiai
- Sausainiai su šokolado gabaliukais
- Migdoliniai sausainiai
- Sausainiai su varške
- Vaikystės skarelės
- Trapūs sausainiai
- Sausainiai su džiovintais ananasais
- Sviestiniai sausainiai
- Trapūs žagarėliai
- Piršteliai su kmynais
- Sausainiai
- Kalėdiniai imbieriniai sausainiai
- Plikyti sausainiai
- Kalėdinės dėžutės
- Sausainiai su mandarinais ir avietėmis
- Alaus sausainiai
- Trapieji spelta sausainiukai
- Trapi širdelė
- Kalėdiniai meduoliai
Dideli Guliverio pirštai
- Paruošimo laikas:
-
Kvietiniai miltai, pabarstymui,
1000 gramų -
Vanduo, šilto,
625 mililitrai -
Mielės,
30 gramų -
Cukrus,
2 valgomieji šaukštai - Druska
- Kvietiniai miltai, pabarstymui
-
Sviestas, Užtepimui,
3 valgomieji šaukštai -
Česnakas, skiltelės,
4 skiltelės -
Čiobreliai,
1 sauja - Juodieji pipirai
- Actas, balto vyno
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Supilkite pusę miltų ant švaraus paviršiaus ir viduryje padarykite didelį šulinį. Įpilkite į šulinį pusę vandens, paskui sudėkite mieles, cukrų ir druską, viską išmaišykite šakute. Nenugriaukite šulinio sienų, nes ištekės vanduo.
Pamažu verskite miltus į vidurį, kol gausite standžią kaip košę tešlą. Paskui supilkite likusį vandenį. Maišykite kol vėl pasidarys tešla, tada įmaišykite likusius miltus. Jei trūksta miltų tiesiog pridėkite papildomai.
Tešlą minkykite 4 - 5 minutes, kol ji taps minkšta ir tampri.
Tešlą apibarstykite miltais, uždenkite maistine plėvele arba rankšluosčiu ir pastatykite kilti. Tešlos turi padvigubėti.
Kai tešla pakyla, pusę minutės ją pamaigykite. Padalinkite tešlą į 6 gabalėlius ir suformuokite norimo ilgio ir storio batonus. Sudėkite į sviestu išteptą ir miltais pabarstytą skardą, uždenkite ir palikite pusvalandžiui, kad pakiltų.
Kai pakyla, aptepkite batonų viršus česnakine tyre ir kepkite įkaitintoje iki 180 C orkaitėje kol parus.
Užtepui: į keptuvę sudėkite riebalus, įkaitinkite, sudėkite smulkiai pjaustytą česnaką, pakepinkite kol suminkštės, sudėkite čiobrelius, druską, pipirus, kepkite dar vieną minutę. Supilkite vyno actą ir trumpai pakaitinkite. Atvėsinkite, pertrinkite per sietelį arba sutrinkite su smulkintuvu. Masę tepkite ant batonų.
Su užteptais galima varijuoti visaip.. Vietoj česnako dėti ančiuvius, svogūnus arba pomidorų pastą, žoleles ir prieskonius taip pat galima keisti. Vienu žodžiu, tai fantazijos reikalas.