
15 gramų | petražolės |
15 gramų | krapai |
100 gramų | pupelės |
160 gramų | morkos |
2 vienetai | svogūnai |
200 gramų | bulvių |
1 vienetas | paprika |
6 skiltelės | česnakas |
šiek tiek | druska |
200 gramų | jautiena (su kaulu) |
2 vienetai | lauro lapų (lapai) |
300 gramų | burokėliai |
150 gramų | pomidorai |
300 gramų | kopūstai |
50 mililitrų | aliejaus |
šiek tiek | kvapieji pipirai |
100 gramų | grietinė |
Kol verda burokėliai, išsiviriau jautienos sultinio.
Jautieną sudėjau į puodą su vandeniu (~4-5 litrai vandens).
Puodo neuždenkite dangčiu. Verdant atsiranda putų, jas išgriebkite.
Taip pat pridėjau 1 svogūną, 1 morką (nesmulkintus!), lauro lapelių.
Po 1 valandos virimo pridėjau druskos ir pupelių (palaikytų šaltame vandenyje 30 min.) ir viriau dar apie valandą.
Kai mėsa išvirs, ji turi būti išimta iš sultinio ir įdėta į kitą indą. Ištraukite svogūną, morką ir lauro lapelius (juos tiesiog išmečiau).
Kai burokėliai išvirs, sutarkuokite ir sudėkite į sultinį-sriubą.
Bulves susmulkinkite kubeliais ir taip pat sudėkite į sriubą.
Susmulkintą morką, svogūną, papriką ir pomidorus pakepinkite ant keptuvės 5 min. Keptuvės turinį supilkite į sriubą.
Sutarkuokite kopūstą ir taip pat suberkite į sriubą.
Susmulkinkite česnako ir kartu su druska, pipirais paskaninkite sriubą. Taip pat baigiant sriubai virti nepamirškite krapų, petražolių ir grietinės.
Ar sriuba jau išvirusi, galite suprasti daržovių minkštumo. :)
Skanaus :)
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Pieniška sriuba su aguonomis
-
Sriuba "Charčio"
-
Vištienos sriuba su koldūnais
-
Meksikietiška sriuba
-
Daržovių sriuba
-
Pieniška briuselinių kopūstų sriuba
-
Avokadų sriuba su imbieru
-
Trinta bulvienė
-
Pieniška žuvienė
-
Lietuviška kopūstienė
-
Pertrinta burokėlių sriuba
-
Vengriška žuvienė
-
Tiršta pievagrybių sriuba
-
Kreminė krevečių sriuba
-
Moliūgų sriuba su kepinta mėsa ir porais
-
Moliūgų sriuba
-
Lašišos galvyčių sriubytė
-
Tiršta sūrio sriuba
-
Lašišos ir lešių sriuba
-
Vaistai nuo pachmelo
Ukrainietiški barščiai

- Paruošimo laikas:
-
Petražolės,
15 gramų -
Krapai,
15 gramų -
Pupelės,
100 gramų -
Morkos,
160 gramų -
Svogūnai,
2 vienetai -
Bulvės,
200 gramų -
Paprika,
1 vienetas -
Česnakas,
6 skiltelės - Druska
-
Jautiena, su kaulu,
200 gramų -
Lauro lapai, lapai,
2 vienetai -
Burokėliai,
300 gramų -
Pomidorai,
150 gramų -
Kopūstai,
300 gramų -
Aliejus,
50 mililitrų - Kvapieji pipirai
-
Grietinė,
100 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Nedidelius burokėlius nulupau, nuploviau ir sudėjau į vandenį virti, apie 40 min.
Kol verda burokėliai, išsiviriau jautienos sultinio.
Jautieną sudėjau į puodą su vandeniu (~4-5 litrai vandens).
Puodo neuždenkite dangčiu. Verdant atsiranda putų, jas išgriebkite.
Taip pat pridėjau 1 svogūną, 1 morką (nesmulkintus!), lauro lapelių.
Po 1 valandos virimo pridėjau druskos ir pupelių (palaikytų šaltame vandenyje 30 min.) ir viriau dar apie valandą.
Kai mėsa išvirs, ji turi būti išimta iš sultinio ir įdėta į kitą indą. Ištraukite svogūną, morką ir lauro lapelius (juos tiesiog išmečiau).
Kai burokėliai išvirs, sutarkuokite ir sudėkite į sultinį-sriubą.
Bulves susmulkinkite kubeliais ir taip pat sudėkite į sriubą.
Susmulkintą morką, svogūną, papriką ir pomidorus pakepinkite ant keptuvės 5 min. Keptuvės turinį supilkite į sriubą.
Sutarkuokite kopūstą ir taip pat suberkite į sriubą.
Susmulkinkite česnako ir kartu su druska, pipirais paskaninkite sriubą. Taip pat baigiant sriubai virti nepamirškite krapų, petražolių ir grietinės.
Ar sriuba jau išvirusi, galite suprasti daržovių minkštumo. :)
Skanaus :)
Komentarai (6)
-
Liza
2014-11-12 09:11
toki "marmaliuka"aš verdu dažnai,tačiau ukrainietiški barščiai verdami su raug.kopustais. Skanus ir šitas,tačiau vadinkime viska savais vardais.
-
Lina
2014-11-09 12:52
sriuba gal ir nieko ,bet jau kiek darbo cepelinus du kart pagamint galima :D
-
Rasa
2013-10-21 18:01
Geras receptas, dėkui.