Nuluptus svogūnus ir česnaką supjaustyti kubeliais. Nuvalytas ir nuplautas daržoves supjaustyti mažais gabaliukais. Viską suberti į puodą (su žaluminais ir prieskoniais) ir pavirti 1 l vandens.
Nuovirą perkošti, o daržoves su šlakeliu skyščio pertrinti per sietelį ir vėl sukrėsti į nuovirą.
Keptuvėje įkaitinti sviestą, pakepinti miltus, išmaišyti ir supilti nuovirą. Sriubą užvirinti ir pasūdyti.
Žirnelius nulieti šaltu vandeniu, suberti į sriubą ir virti ant silpnos ugnies, kol suminkštės. Prieš patiekiant sriubą pagardinti grietine ir prieskoniais.
Žirnių sriuba
Paruošimo laikas:
Apie 5 min
INGREDIENTAI:
2 vienetai | svogūnai |
2 skiltelės | česnakas |
500 gramų | daržovės |
1 vienetas | lauro lapų |
1 vienetas | gvazdikėliai |
1 arbatinis šaukštelis | juodieji pipirai (grūdeliai) |
1 vienetas | kvapieji pipirai |
1 arbatinis šaukštelis | druska (priskoninė) |
šiek tiek | žalumynų |
2 valgomieji šaukštai | sviestas |
2 valgomieji šaukštai | kvietiniai miltai |
300 gramų | žirniai (šaldyti) |
4 valgomieji šaukštai | grietinė |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min
Populiariausi receptai šią savaitę
- Baravykų sriuba
- Pomidorinė kopūstų sriuba
- Voveraičių sriuba
- Dilgėlių sriuba
- Paprikų ir vištienos sriuba
- Vištienos sriuba
- Pupelių sriuba su miško grybais
- Suomiška žuvienė
- Svogūnų sriuba
- Rudeniu kvepianti kreminė baravykų sriuba
- Persikais, muskatu, česnakais pagardinta kiaulienos sriuba
- Moliūgų sriuba su kepinta mėsa ir porais
- Margaritos šaltibarščiai
- Sriuba su konservuotais žirneliais
- Daržovių sriuba
- Pikantiška trinta sriubytė su skrebučiais
- Žirnių sriuba su rūkyta mėsa ir skrudinta duona
- Rūgštynių kremas
- Šaltibarščiai
- Pomidorų sriuba su bazilikais
Žirnių sriuba
Komentarai:
1
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Svogūnai,
2 vienetai -
Česnakas,
2 skiltelės -
Daržovės,
500 gramų -
Lauro lapai,
1 vienetas -
Gvazdikėliai,
1 vienetas -
Juodieji pipirai, grūdeliai,
1 arbatinis šaukštelis -
Kvapieji pipirai,
1 vienetas -
Druska, priskoninė,
1 arbatinis šaukštelis - Žalumynai
-
Sviestas,
2 valgomieji šaukštai -
Kvietiniai miltai,
2 valgomieji šaukštai -
Žirniai, šaldyti,
300 gramų -
Grietinė,
4 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Nuluptus svogūnus ir česnaką supjaustyti kubeliais. Nuvalytas ir nuplautas daržoves supjaustyti mažais gabaliukais. Viską suberti į puodą (su žaluminais ir prieskoniais) ir pavirti 1 l vandens.
Nuovirą perkošti, o daržoves su šlakeliu skyščio pertrinti per sietelį ir vėl sukrėsti į nuovirą.
Keptuvėje įkaitinti sviestą, pakepinti miltus, išmaišyti ir supilti nuovirą. Sriubą užvirinti ir pasūdyti.
Žirnelius nulieti šaltu vandeniu, suberti į sriubą ir virti ant silpnos ugnies, kol suminkštės. Prieš patiekiant sriubą pagardinti grietine ir prieskoniais.
Reklama:
Komentarai (1)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...