
Ukrainietiška selianka
Paruošimo laikas:
Apie 5 min
INGREDIENTAI:
500 gramų | mėsa (įvairi) |
100 gramų | kiaulienos lašiniai |
200 gramų | svogūnai |
2 vienetai | česnakas (skiltelės) |
100 gramų | pomidorų padažas (ar pasta) |
šiek tiek | aitriosios paprikos |
1.5 litro | sultinys (mėsos) |
2 vienetai | rauginti agurkai |
1 valgomasis šaukštas | kaparėliai |
0.5 vieneto | citrinos |
2 valgomieji šaukštai | krapai (pjaustyti) |
3 valgomieji šaukštai | grietinė |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | juodieji pipirai |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min
Svogūnai smulkiai supjaustomi ir pakepinami su kubeliais supjaustytais lašiniais. Česnakas sugrūdamas. Mėsa supjaustoma plonomis juostelėmis. Sukrečiama pomidorų padažas, suberiami malti čili pipirai, sudedami rauginti agurkai. Viskas keletą minučių patroškinama. Po to sultinys nupilamas, puodas vėl pastatomas ant ugnies ir 5 min. verdama. (Sriuba turi būti tiršta, todėl nereikia pilti daug sultinio.) Galima įberti pagal skonį druskos ir pipirų. Į išvirusią selianką įdedama kaparėlių, įmetamos 2—3 skiltelės citrinos, įberiama krapų ir petražolių. Atskirai galima paduoti tirštos grietinės.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Ryžių sriuba su pievagrybiais
-
Moliūgų sriuba
-
Paprasta makaronų sriuba "Jaunystė"
-
Sriuba "Sveikata"
-
Sočioji sriuba su kalakutienos kukuliais ir šviežiomis bulvytėmis
-
Grybų sriuba
-
Pievagrybių sriuba su anakardžiais
-
Sriuba su brokoliais
-
Meksikietiška sriuba
-
Tiršta bulvienė su mėsa
-
Daržovių sriuba
-
Florentietiška špinatų sriuba
-
Olandiška pievagrybių sriuba
-
Paprikų sriuba
-
Persikais, muskatu, česnakais pagardinta kiaulienos sriuba
-
Voveraičių sriuba
-
Saldi vyšnių sriuba su makaronais
-
Pupelių sriuba
-
Koldūnų sriuba
-
Voveraičių sriuba su džiovintais šaltalankiais ir kmynais
Ukrainietiška selianka
Komentarai:
4
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Mėsa, įvairi,
500 gramų -
Kiaulienos lašiniai,
100 gramų -
Svogūnai,
200 gramų -
Česnakas, skiltelės,
2 vienetai -
Pomidorų padažas, ar pasta,
100 gramų - Aitrioji paprika
-
Sultinys, mėsos,
1.5 litro -
Rauginti agurkai,
2 vienetai -
Kaparėliai,
1 valgomasis šaukštas -
Citrinos,
0.5 vieneto -
Krapai, pjaustyti,
2 valgomieji šaukštai -
Grietinė,
3 valgomieji šaukštai - Druska
- Juodieji pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Svogūnai smulkiai supjaustomi ir pakepinami su kubeliais supjaustytais lašiniais. Česnakas sugrūdamas. Mėsa supjaustoma plonomis juostelėmis. Sukrečiama pomidorų padažas, suberiami malti čili pipirai, sudedami rauginti agurkai. Viskas keletą minučių patroškinama. Po to sultinys nupilamas, puodas vėl pastatomas ant ugnies ir 5 min. verdama. (Sriuba turi būti tiršta, todėl nereikia pilti daug sultinio.) Galima įberti pagal skonį druskos ir pipirų. Į išvirusią selianką įdedama kaparėlių, įmetamos 2—3 skiltelės citrinos, įberiama krapų ir petražolių. Atskirai galima paduoti tirštos grietinės.
Reklama:
Komentarai (4)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...