![](/app/assets/img/receptai/receptai-menu-logo.png)
Vasariškas omletas
Porcijų skaičius:
2
Paruošimo laikas:
Apie 20 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
4 vienetai | kiaušiniai | |
30 mililitrų | mineralinis vanduo | |
2 valgomieji šaukštai | grietinė | |
1 valgomasis šaukštas | miltai | |
1 arbatinis šaukštelis | druska | |
Patiekiant: | ||
7 vienetai | vyšninių pomidorų | |
1 vienetas | svogūnai | |
4 lapai | salotos | |
1 žiupsnelis | pipirai | |
1 žiupsnelis | prieskoniai |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min
1.
Atskirti kiaušinių baltymus nuo trynių.
2.
Kiaušinių trynius išplakti plaktuvu iki purumo, dėti grietinę, paplakti, berti miltus, maišyti iki vientisos konsistencijos. Pilti mineralinį vandenį, viską gerai išmaišyti.
3.
Kiaušinių baltymus išplakti su nepilnu arbatiniu šaukšteliu (arba dėti pagal skonį) druskos iki standžių putų - apvertus dubenį jos turi nesukrutėti.
4.
Baltymus atsargiai įmaišyti į tešlą.
5.
Kepti keptuvėje ant aliejaus/sviesto mišinio, uždengus dangčiu, ant silpnos ugnies. Vėliau dangtį nuimti ir dar truputį pakepti ant stipresnės kaitros.
6.
Sudėti plėšytus salotų lapus, pjaustytus svogūnus, smulkintus pomidorus. Pabarstyti pipirais, norimais prieskoniais.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Aštrios krevetės grilyje
-
Troškinti daržovių suktinukai
-
Kiaušinienė su pomidorais ir paprikomis
-
Ūmėdės padaže
-
Pyragėliai su žuvimi
-
Bulvių košės kamuoliukai su krevetėmis ir sūriu
-
Cukinijos pusžiedžiai tešloje
-
Omletas
-
Dešriukai
-
Naminiai kebabai su vištiena
-
Kalakutienos kepsneliai
-
Picos - ricos
-
Krevetės šoninės patale
-
Traški pitos užkandėlė su sūrio padažu
-
Vištos spurgos
-
Roterdamo riekelės
-
Girti čeburėkai
-
Pievagrybiai su mėsos ir majonezo įdaru
-
Avokadų laiveliai grilyje
-
Stirnienos vyniotiniai
Vasariškas omletas
Komentarai:
1
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
![](/app/assets/img/iki-logo-2.png)
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 2
-
Kiaušiniai,
4 vienetai -
Mineralinis vanduo,
30 mililitrų -
Grietinė,
2 valgomieji šaukštai -
Miltai,
1 valgomasis šaukštas -
Druska,
1 arbatinis šaukštelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Vyšniniai pomidorai,
7 vienetai -
Svogūnai,
1 vienetas -
Salotos,
4 lapai -
Pipirai,
1 žiupsnelis -
Prieskoniai,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Atskirti kiaušinių baltymus nuo trynių.
Kiaušinių trynius išplakti plaktuvu iki purumo, dėti grietinę, paplakti, berti miltus, maišyti iki vientisos konsistencijos. Pilti mineralinį vandenį, viską gerai išmaišyti.
Kiaušinių baltymus išplakti su nepilnu arbatiniu šaukšteliu (arba dėti pagal skonį) druskos iki standžių putų - apvertus dubenį jos turi nesukrutėti.
Baltymus atsargiai įmaišyti į tešlą.
Kepti keptuvėje ant aliejaus/sviesto mišinio, uždengus dangčiu, ant silpnos ugnies. Vėliau dangtį nuimti ir dar truputį pakepti ant stipresnės kaitros.
Sudėti plėšytus salotų lapus, pjaustytus svogūnus, smulkintus pomidorus. Pabarstyti pipirais, norimais prieskoniais.
Reklama:
Komentarai (1)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...