
Vasariškas omletas
Porcijų skaičius:
2
Paruošimo laikas:
Apie 20 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
4 vienetai | kiaušiniai | |
30 mililitrų | mineralinis vanduo | |
2 valgomieji šaukštai | grietinė | |
1 valgomasis šaukštas | miltai | |
1 arbatinis šaukštelis | druska | |
Patiekiant: | ||
7 vienetai | vyšninių pomidorų | |
1 vienetas | svogūnai | |
4 lapai | salotos | |
1 žiupsnelis | pipirai | |
1 žiupsnelis | prieskoniai |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min
1.
Atskirti kiaušinių baltymus nuo trynių.
2.
Kiaušinių trynius išplakti plaktuvu iki purumo, dėti grietinę, paplakti, berti miltus, maišyti iki vientisos konsistencijos. Pilti mineralinį vandenį, viską gerai išmaišyti.
3.
Kiaušinių baltymus išplakti su nepilnu arbatiniu šaukšteliu (arba dėti pagal skonį) druskos iki standžių putų - apvertus dubenį jos turi nesukrutėti.
4.
Baltymus atsargiai įmaišyti į tešlą.
5.
Kepti keptuvėje ant aliejaus/sviesto mišinio, uždengus dangčiu, ant silpnos ugnies. Vėliau dangtį nuimti ir dar truputį pakepti ant stipresnės kaitros.
6.
Sudėti plėšytus salotų lapus, pjaustytus svogūnus, smulkintus pomidorus. Pabarstyti pipirais, norimais prieskoniais.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Vištiena medaus - garstyčių padaže
-
Gurmaniški kepti persikai
-
Traški pitos užkandėlė su sūrio padažu
-
Hamburgeris
-
Įdarytos bandelės
-
Kepti svogūno žiedai
-
Pica studentiška
-
Naminė pica
-
Avokadų laiveliai grilyje
-
Pyragėliai su daržovėmis, vištiena ir sūriu
-
Pyragėliai su vištienos įdaru
-
Aštrios krevetės grilyje
-
Keptas sūris
-
Obuoliai skarelėse
-
Kibinai
-
Skanūs vafliai su įdaru
-
Mini picos su majonezu
-
Stirnienos vyniotiniai
-
Girti čeburėkai
-
Karamelizuotos ančiukų širdelės
Vasariškas omletas
Komentarai:
1
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 2
-
Kiaušiniai,
4 vienetai -
Mineralinis vanduo,
30 mililitrų -
Grietinė,
2 valgomieji šaukštai -
Miltai,
1 valgomasis šaukštas -
Druska,
1 arbatinis šaukštelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Vyšniniai pomidorai,
7 vienetai -
Svogūnai,
1 vienetas -
Salotos,
4 lapai -
Pipirai,
1 žiupsnelis -
Prieskoniai,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Atskirti kiaušinių baltymus nuo trynių.
Kiaušinių trynius išplakti plaktuvu iki purumo, dėti grietinę, paplakti, berti miltus, maišyti iki vientisos konsistencijos. Pilti mineralinį vandenį, viską gerai išmaišyti.
Kiaušinių baltymus išplakti su nepilnu arbatiniu šaukšteliu (arba dėti pagal skonį) druskos iki standžių putų - apvertus dubenį jos turi nesukrutėti.
Baltymus atsargiai įmaišyti į tešlą.
Kepti keptuvėje ant aliejaus/sviesto mišinio, uždengus dangčiu, ant silpnos ugnies. Vėliau dangtį nuimti ir dar truputį pakepti ant stipresnės kaitros.
Sudėti plėšytus salotų lapus, pjaustytus svogūnus, smulkintus pomidorus. Pabarstyti pipirais, norimais prieskoniais.
Reklama:
Komentarai (1)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...