4 vienetai | kaparis (papuošimui) |
1 vienetas | ančiuvių (aliejuje marinuoti) |
1 vienetas | svogūnai |
3 skiltelės | česnakas |
2 vienetai | salierai |
1.5 arbatinio šaukštelio | paprika (aitrioji) |
2 vienetai | pomidorai |
500 mililitrų | sultinys (daržovių) |
125 mililitrai | baltas vynas (sausas) |
50 gramų | kuskusas |
250 gramų | žuvis (filė, gali būti gabalėlis menkės, gabalėlis saidos ir pan.) |
1 arbatinis šaukštelis | petražolės (Santa Maria) |
0.5 vieneto | citrinos (žievelė) |
šiek tiek | druska (Santa Maria) |
šiek tiek | juodieji pipirai (Santa Maria) |
šiek tiek | pastarnokas (papuošimui) |
šiek tiek | muskatas (Santa Maria) |
Puode įkaitintame aliejuje apkepiname susmulkintą svogūną, salierus ir česnaką, kai šiek tiek suminkštės suberti aitriųjų paprikų dribsnius, įdėti ančiuvį. Pagardinti druska ir pipirais.
Sudedame susmulkintus pomidorus (prieš pjaustant geriausia nuimti odelę), supilame vyną, sultinį ir užverdame.
Užvirus sumažiname ugnį ir dar paverdame kelias minutes. Supilame kuskusą.
Dar šiek tiek sumažiname ugnį ir sudedame žuvies filė.
Patiekiant įpilame sriubą ir ant viršaus dedame stambiai sutrupintą žuvį. Pabarstome petražolėmis, citrinos žievele. Puošiame kapariu ir šalia – pastarnoko skrebučiu.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Agurkinė
- Imbierinė voveraičių - moliūgų sriuba
- Kinietiška grybų sriuba
- Skani burokėlių sriuba
- Pikantiška daržovių sriuba
- Džiovintų grybų sriuba su rūkytą šoninę
- Voveraičių sriuba
- Daržovių-vištienos sriuba
- Pomidorų sriuba su mocarelos sūriu
- Persikais, muskatu, česnakais pagardinta kiaulienos sriuba
- Šviežių kopūstų sriuba su mėsa
- Vengriški barščiai
- Pievagrybių ir brokolių sriuba
- Obuolių ir erškėtuogių sriuba
- Pieniška sriuba su cukinija
- Apelsinų sriuba
- Rūgštynių sriuba
- Pievagrybių sriuba su raugintais agurkais
- Grybų sriuba su sūriu
- Trinta morkų sriuba su baltos duonos skrebučiais
Žuvies sriuba su kuskusu „sicilietišku stiliumi“
- Paruošimo laikas:
-
Kaparis, papuošimui,
4 vienetai -
Ančiuviai, aliejuje marinuoti,
1 vienetas -
Svogūnai,
1 vienetas -
Česnakas,
3 skiltelės -
Salierai,
2 vienetai -
Paprika, aitrioji,
1.5 arbatinio šaukštelio -
Pomidorai,
2 vienetai -
Sultinys, daržovių,
500 mililitrų -
Baltas vynas, sausas,
125 mililitrai -
Kuskusas,
50 gramų -
Žuvis, filė, gali būti gabalėlis menkės, gabalėlis saidos ir pan.,
250 gramų -
Petražolės, Santa Maria,
1 arbatinis šaukštelis -
Citrinos, žievelė,
0.5 vieneto - Druska, Santa Maria
- Juodieji pipirai, Santa Maria
- Pastarnokas, papuošimui
- Muskatas, Santa Maria
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Prieš pradėdami ruošti sriubą plonais griežinėliais supjaustome pastarnoką, apibarstome druska, muskato riešutu, pašlakstome aliejuje ir kepame įkaitintoje orkaitėje.
Puode įkaitintame aliejuje apkepiname susmulkintą svogūną, salierus ir česnaką, kai šiek tiek suminkštės suberti aitriųjų paprikų dribsnius, įdėti ančiuvį. Pagardinti druska ir pipirais.
Sudedame susmulkintus pomidorus (prieš pjaustant geriausia nuimti odelę), supilame vyną, sultinį ir užverdame.
Užvirus sumažiname ugnį ir dar paverdame kelias minutes. Supilame kuskusą.
Dar šiek tiek sumažiname ugnį ir sudedame žuvies filė.
Patiekiant įpilame sriubą ir ant viršaus dedame stambiai sutrupintą žuvį. Pabarstome petražolėmis, citrinos žievele. Puošiame kapariu ir šalia – pastarnoko skrebučiu.