Išmirkytą triušieną išvirti su druska, juodaisiais pipirais ir lapeliais. Supjaustyti ir pakepinti svieste su svogūnais, preiskoniais Santa Maria "Miško mišiniu" ir druska, jei trūksta.
Cukiniją kartu su paprika, smulkintais žalumynais, poru, taip pat apkepti svieste. Supilti grietinę ir dar patroškinti.
Viską, taip pat ir virtus grybus, suversti į verdantį vandenį (3 l.). Sudėti stambia tarka tarkuotas bulves ir virti apie 15 min. Paragauti ir pridėti, jei reikia, dar tų pačių prieskonių, Sriubą jau lėkštėje galima pagardinti "Džiugu".
Nepamirškite važiuodami grybauti pasiimti ne tik daržovių bet ir druskos, tuomet jau miške bus galime gardžiuotis šia sriubyte:)
Linkiu būti akyliems ir vikriems!
Miško grybų sriuba su triušiena (ar zuikiena)
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
2 vienetai | triušiena (šlaunelės) |
200 gramų | grybai |
300 gramų | cukinija |
5 vienetai | bulvių |
1 vienetas | svogūnai |
1 vienetas | paprika (geltona saldžioji) |
1 vienetas | poras |
1 sauja | petražolės (šviežios) |
1 sauja | bazilikas (švieži) |
50 gramų | grietinė |
50 gramų | sviestas |
šiek tiek | sūris ("Džiugas") |
šiek tiek | prieskoniai |
šiek tiek | lauro lapų (lapeliai, malti) |
šiek tiek | juodieji pipirai |
1 valgomasis šaukštas | druska |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Populiariausi receptai šią savaitę
- Svogūnienė su aviena
- Žiedinių kopūstų tyrė
- Pieniška sriuba su makaronais
- Raugintų kopūstų sriuba su džiovintais grybais
- Tiršta pievagrybių sriuba
- Moliūgų sriuba
- Daržovių sriuba
- Pomidorų ir bazilikų sriuba
- Lietuviška kopūstienė
- Kazlėkų sriuba su jautiena
- Šviežių miško grybų sriuba
- Baltųjų pupelių sriuba su daržovėmis
- Mamos žirnių sriuba
- Žuvienė kitaip
- Dilgėlių sriuba su vištiena
- Makaronų sriuba su jautienos juostelėmis
- Persikais, muskatu, česnakais pagardinta kiaulienos sriuba
- Sriuba su paparčio ūgliais
- Grybų sriuba su sūriu
- Įmantri vištienos sriuba
Miško grybų sriuba su triušiena (ar zuikiena)
Komentarai:
2
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Triušiena, šlaunelės,
2 vienetai -
Grybai,
200 gramų -
Cukinija,
300 gramų -
Bulvės,
5 vienetai -
Svogūnai,
1 vienetas -
Paprika, geltona saldžioji,
1 vienetas -
Poras,
1 vienetas -
Petražolės, šviežios,
1 sauja -
Bazilikas, švieži,
1 sauja -
Grietinė,
50 gramų -
Sviestas,
50 gramų - Sūris, "Džiugas"
- Prieskoniai
- Lauro lapai, lapeliai, malti
- Juodieji pipirai
-
Druska,
1 valgomasis šaukštas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Išmirkytą triušieną išvirti su druska, juodaisiais pipirais ir lapeliais. Supjaustyti ir pakepinti svieste su svogūnais, preiskoniais Santa Maria "Miško mišiniu" ir druska, jei trūksta.
Cukiniją kartu su paprika, smulkintais žalumynais, poru, taip pat apkepti svieste. Supilti grietinę ir dar patroškinti.
Viską, taip pat ir virtus grybus, suversti į verdantį vandenį (3 l.). Sudėti stambia tarka tarkuotas bulves ir virti apie 15 min. Paragauti ir pridėti, jei reikia, dar tų pačių prieskonių, Sriubą jau lėkštėje galima pagardinti "Džiugu".
Nepamirškite važiuodami grybauti pasiimti ne tik daržovių bet ir druskos, tuomet jau miške bus galime gardžiuotis šia sriubyte:)
Linkiu būti akyliems ir vikriems!
Reklama:
Komentarai (2)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...