2 litrai | vanduo |
3 vienetai | burokėliai |
1 vienetas | svogūnai |
1 vienetas | morkos |
1 vienetas | petražolės (šakelė) |
2 vienetai | lauro lapų (lapai) |
šiek tiek | druska |
5 vienetai | grybai (džiovinti) |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Saldi sriuba su razinomis
- Obuolių sriuba su grietinėle
- Ankstyvieji šaltibarščiai su obuolių sultimis
- Marinuotų burokėlių šaltibarščiai
- Saldi slyvų sriuba
- Obuolių sriuba "Svorio netektis"
- Arvydo šaltibarščiai
- Šalta daržovių ir paukštienos sriuba
- Saldi obuolių sriuba
- Vaisių ir uogų sriuba "Vasarėlė"
- Šalta pomidorų sriuba
- Šalta daržovių sriubytė
- Šalta pomidorų sriuba su skrebučiais
- Rūgštynių šaltibarščiai
- Aguonpienis
- Kefyras su česnaku
- Kaimiški šaltibarščiai su silke
- Žalumynų šaltibarščiai
- Arvydo gaspačio – šalta daržovių sriuba
- Šalta mėlynių sriuba
Barščiai su ausytėmis
- Paruošimo laikas:
-
Vanduo,
2 litrai -
Burokėliai,
3 vienetai -
Svogūnai,
1 vienetas -
Morkos,
1 vienetas -
Petražolės, šakelė,
1 vienetas -
Lauro lapai, lapai,
2 vienetai - Druska
-
Grybai, džiovinti,
5 vienetai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Grybai užpilami šaltu vandeniu, 2—3 valandas mirkomi, paskui išimami iš vandens, dar gerai nuplaunami. Sunka paliekama nusistoti, viršus atsargiai nupilamas, drumzlės išpilamos. Sunka užvirinama, įdedama morka, svogūnas, grybų, petražolės šaknelė, įmetama lauro lapų, verdama ant mažos ugnies. Nevirti burokėliai sutarkuojami stambiai, apšlakstomi citrinos rūgštimi ar actu, pakepinami aliejuje, sudedami į verdamą sunką. Verdama apie valandą. Sultinys perkošiamas. Grybai nuplaunami, svogūnas smulkiai sukapojamas, pakepinamas aliejuje, viskas sumalama mėsmale. Iš miltų ir vandens užminkoma tešla, plonai iškočiojama ir daromos ausytės ar maži virtinukai. Įdarui sunaudojami malti paruošti grybai. Ausytės išverdamos pasūdytame vandenyje ir sudedamos į burokėlių sultinį. Jos ar virtinukai gali būti kepami ir aliejuje, tuo atveju paduodami atskirai.
Komentarai (2)
-
Julija
2009-03-02 17:13
labai skanus ir lengvai ruosiamas :super: