Sutarkuojame bulves. Tada iš jų išspaudžiame visas sultis, pasilieka tik sausi tarkiai. Į tarkius dedame kiaulienos faršą (ruoškite taip kaip ruošiate kotletus, pagal savo receptą) iš jų padarome mažus kamuoliukus kartu sudėjus. Beje faršas dedamas kaip į cepelinus į vidų. Tuomet viską išvoliojame džiūvėsėliuose ir kepame įkaitintame aliejaus puode apie 7 minutes.
Padažui: viską susmulkiname. Majonezą sumaišome su vandeniu. Išverdame smulkintus mažais gabalėliais pievagrybius su grietine ir šlakeliu sviesto. Tada nustojus virti įdėti agurką su pomidorų, tik jau nuimti nuo viryklės, nes jie kartu išvirs.
Ir padažas paruoštas. Pasirinkti sau tinkamą druskos kiekį.
Bulvių kamuoliukai
INGREDIENTAI:
šiek tiek | vanduo (padažui) |
šiek tiek | druska (padažui) |
300 gramų | pievagrybiai (padažui) |
1 vienetas | agurkų (padažui) |
1 vienetas | pomidorai (padažui) |
2 arbatiniai šaukšteliai | sviestas (padažui) |
5 valgomieji šaukštai | majonezas (padažui) |
2 valgomieji šaukštai | grietinė (padažui) |
1 kilogramas | bulvių |
300 gramų | kiaulienos faršas |
200 gramų | džiūvėsėliai |
0.5 litro | aliejaus |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Populiariausi receptai šią savaitę
- Kiaušinių ir rūkyto bekono salotos ant prancūziško batono riekelių
- Labai skanūs sumuštiniai
- Moliūgo, pomidoro ir gorgoncolos sūrio bruskėtas
- Omletas mažiesiems
- Šventiniai braškių vėrinukai
- Žuvis tešloje
- Šventinis lavašo vyniotinis
- Kepenų paštetas
- Sūrio ir krabų lazdelių sumuštiniai
- Kepta duona su įmantriu padažu
- Vyniotinis "Siurprizas"
- Pomidorų užkandėlė su mocarela
- Duona su įdaru
- Ant grotelių keptos daržovės
- Braškės šokolade
- Karštas aštrus užkandis iš pupelių
- Paprikos užkandėlė su varške
- Apkeptas sūris
- Burokėlių ir svogūnų puokštė
- Marinuota saldžiarūgšti silkė
Bulvių kamuoliukai
Komentarai:
1
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
- Vanduo, padažui
- Druska, padažui
-
Pievagrybiai, padažui,
300 gramų -
Agurkai, padažui,
1 vienetas -
Pomidorai, padažui,
1 vienetas -
Sviestas, padažui,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Majonezas, padažui,
5 valgomieji šaukštai -
Grietinė, padažui,
2 valgomieji šaukštai -
Bulvės,
1 kilogramas -
Kiaulienos faršas,
300 gramų -
Džiūvėsėliai,
200 gramų -
Aliejus,
0.5 litro - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Sutarkuojame bulves. Tada iš jų išspaudžiame visas sultis, pasilieka tik sausi tarkiai. Į tarkius dedame kiaulienos faršą (ruoškite taip kaip ruošiate kotletus, pagal savo receptą) iš jų padarome mažus kamuoliukus kartu sudėjus. Beje faršas dedamas kaip į cepelinus į vidų. Tuomet viską išvoliojame džiūvėsėliuose ir kepame įkaitintame aliejaus puode apie 7 minutes.
Padažui: viską susmulkiname. Majonezą sumaišome su vandeniu. Išverdame smulkintus mažais gabalėliais pievagrybius su grietine ir šlakeliu sviesto. Tada nustojus virti įdėti agurką su pomidorų, tik jau nuimti nuo viryklės, nes jie kartu išvirs.
Ir padažas paruoštas. Pasirinkti sau tinkamą druskos kiekį.
Reklama:
Komentarai (1)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...