Sutarkuojame bulves. Tada iš jų išspaudžiame visas sultis, pasilieka tik sausi tarkiai. Į tarkius dedame kiaulienos faršą (ruoškite taip kaip ruošiate kotletus, pagal savo receptą) iš jų padarome mažus kamuoliukus kartu sudėjus. Beje faršas dedamas kaip į cepelinus į vidų. Tuomet viską išvoliojame džiūvėsėliuose ir kepame įkaitintame aliejaus puode apie 7 minutes.
Padažui: viską susmulkiname. Majonezą sumaišome su vandeniu. Išverdame smulkintus mažais gabalėliais pievagrybius su grietine ir šlakeliu sviesto. Tada nustojus virti įdėti agurką su pomidorų, tik jau nuimti nuo viryklės, nes jie kartu išvirs.
Ir padažas paruoštas. Pasirinkti sau tinkamą druskos kiekį.

Bulvių kamuoliukai
INGREDIENTAI:
šiek tiek | vanduo (padažui) |
šiek tiek | druska (padažui) |
300 gramų | pievagrybiai (padažui) |
1 vienetas | agurkų (padažui) |
1 vienetas | pomidorai (padažui) |
2 arbatiniai šaukšteliai | sviestas (padažui) |
5 valgomieji šaukštai | majonezas (padažui) |
2 valgomieji šaukštai | grietinė (padažui) |
1 kilogramas | bulvių |
300 gramų | kiaulienos faršas |
200 gramų | džiūvėsėliai |
0.5 litro | aliejaus |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Omleto keksiukai
-
Traškus užkandis prie alaus
-
Silkė su porais, salierais ir majonezu
-
Kesadilijos su kumpiu ir daržovėmis
-
Karamelizuotos ančiukų širdelės
-
Silkė su pomidorais
-
"Firminė" bulvytė
-
Virtinukai iš SPELTOS miltų su varškės ir špinatų įdaru
-
Valentino sumuštinukai
-
Krepšeliai su daržovėmis
-
Baltoji trobelė
-
Braškės šokolade
-
Silkė su plakta grietine
-
Pikantiški migdolai
-
Greitas užkandis
-
Įdaryti pomidorai
-
Boružėlės
-
Spalvingi iešmeliai
-
Mėsos ir daržovių drebučiai
-
Krabų lazdelės tešloje
Bulvių kamuoliukai
Komentarai:
1
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Vanduo, padažui
- Druska, padažui
-
Pievagrybiai, padažui,
300 gramų -
Agurkai, padažui,
1 vienetas -
Pomidorai, padažui,
1 vienetas -
Sviestas, padažui,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Majonezas, padažui,
5 valgomieji šaukštai -
Grietinė, padažui,
2 valgomieji šaukštai -
Bulvės,
1 kilogramas -
Kiaulienos faršas,
300 gramų -
Džiūvėsėliai,
200 gramų -
Aliejus,
0.5 litro - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Sutarkuojame bulves. Tada iš jų išspaudžiame visas sultis, pasilieka tik sausi tarkiai. Į tarkius dedame kiaulienos faršą (ruoškite taip kaip ruošiate kotletus, pagal savo receptą) iš jų padarome mažus kamuoliukus kartu sudėjus. Beje faršas dedamas kaip į cepelinus į vidų. Tuomet viską išvoliojame džiūvėsėliuose ir kepame įkaitintame aliejaus puode apie 7 minutes.
Padažui: viską susmulkiname. Majonezą sumaišome su vandeniu. Išverdame smulkintus mažais gabalėliais pievagrybius su grietine ir šlakeliu sviesto. Tada nustojus virti įdėti agurką su pomidorų, tik jau nuimti nuo viryklės, nes jie kartu išvirs.
Ir padažas paruoštas. Pasirinkti sau tinkamą druskos kiekį.
Reklama:
Komentarai (1)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...