| 1.5 kilogramo | kiaulienos karka (neriebi) |
| 50 gramų | aliejaus (su bazilikais) |
| 1 vienetas | citrinos |
| 1 galva | česnakas (smulkinto) |
| 1 valgomasis šaukštas | druska |
| 1 arbatinis šaukštelis | kmynai |
| 2 žiupsneliai | rudasis cukrus |
| 3 žiupsneliai | maltų juodųjų pipirų |
| 1 arbatinis šaukštelis | maltų lauro lapų |
| 2 žiupsneliai | malta kalendra |
| 3 vienetai | bulvių |
| 200 gramų | moliūgai (be žievės ir sėklų) |
| 1 vienetas | saldi raudonoji paprika |
| 1 vienetas | pomidorai |
| 1 vienetas | svogūnai |
| 30 gramų | grietinėlės, 35% |
| 1 arbatinis šaukštelis | prieskoninės žolelės |
Į kepimo maišelį sudėti karką ir supilti ir susidariusį skystį. Įdėti į dubenį, kepimo maišelio neužrišti. Vis pavartant ir pamaigant, marinuoti karką apie parą.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Kiaulienos suktinukai
-
Rusiškas Befstrogenas
-
Vyniotinis "Siurprizas"
-
Guliašas su šafranu
-
Virtos veršelio kojos
-
Kapota keri mėsa
-
Kiaulienos kotletai
-
Kiaulienos kepsneliai
-
Žuvinto kepsnys
-
Kiaulienos šašlykas majoneze
-
Kepsniai su sūriu
-
Faršu įdarytos paprikos
-
Bulvių, cukinijų ir faršo kotletai
-
Keptas veršienos kumpis su obuoliais
-
Šonkauliukai troškinti pomidorų padaže
-
Kaimiškas pjausnys
-
Jautienos kotletukai
-
Garfildo lazanija
-
Netikras zuikis
-
Šašlykai citrinų marinate
Citrininė karka su keptomis daržovėmis
akcijas
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Kiaulienos karka, neriebi,
1.5 kilogramo -
Aliejus, su bazilikais,
50 gramų -
Citrinos,
1 vienetas -
Česnakas, smulkinto,
1 galva -
Druska,
1 valgomasis šaukštas -
Kmynai,
1 arbatinis šaukštelis -
Rudasis cukrus,
2 žiupsneliai -
Malti juodieji pipirai,
3 žiupsneliai -
Malti lauro lapai,
1 arbatinis šaukštelis -
Malta kalendra,
2 žiupsneliai -
Bulvės,
3 vienetai -
Moliūgai, be žievės ir sėklų,
200 gramų -
Saldi raudonoji paprika,
1 vienetas -
Pomidorai,
1 vienetas -
Svogūnai,
1 vienetas -
Grietinėlė, 35%,
30 gramų -
Prieskoninės žolelės,
1 arbatinis šaukštelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Karką gerai nuskusti ir išmirkyti šaltame vandenyje.
Į aliejų įspausti citrinos sultis, suberti druskos šaukštelį, rudąjį cukrų, sudėti smulkintą česnaką, kmynus, kitus prieskonius, išmaišyti ir mišiniu ištrinti karką.
Į kepimo maišelį sudėti karką ir supilti ir susidariusį skystį. Įdėti į dubenį, kepimo maišelio neužrišti. Vis pavartant ir pamaigant, marinuoti karką apie parą.Dėti karką į kepimo skardą, kepimo maišelį užrišti. Kepti karką, kol kas be daržovių, 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 90 min.
Bulves, moliūgus, papriką supjaustyti kubeliais, morką ir svogūną griežinėliais, pomidorus skiltelėmis. Daržovės sudėti į dubenį, suberti likusią druską, prieskonines žoleles, supilti grietinėlę ir permaišyti.
Jau gerokai pakepusią karką išimti greitai iš kepimo skardos. Į tą pačią skardą berti daržoves. Karką išimti iš maišelio, riebų skystį išpilti, nenaudoti. Supjaustyti karką ant kaulo kvadratėliais. Dėti ant daržovių. Dar viską kepti apie 40 min.

Komentarai