825 mililitrai | vanduo |
2 arbatiniai šaukšteliai | druska |
125 mililitrai | citrinų sultys |
350 gramų | ryžiai |
1 valgomasis šaukštas | aliejaus |
0.5 arbatinio šaukštelio | kmynai |
1.5 arbatinio šaukštelio | garstyčios (juodosios, sėklos) |
75 gramai | cinamonas |
1 vienetas | pipirai (žalieji) |
2 valgomieji šaukštai | sviestas |
1 vienetas | citrinos (supjaustyta į 8 gabaliukus) |
šiek tiek | petražolės |
Maišydami kepinkite ryžius 2-3 minutes. Kai ryžiai pasidarys permatomi, užpilkite juos pasūdytu vandeniu ir minutėlę pavirkite. (Jei norite, kad ryžiai būtų geltoni, su vandeniu suberkite kurkumos miltelius.) Uždenkite puodą, sumažinkite ugnį ir nemaišydami virkite maždaug 18 minučių, kol susigers visas vanduo.
Nukelkite dangtį ir išimkite cinamono lazdeles. Apšlakstykite ryžius citrinos sultimis ir ant viršaus uždėkite sviesto gabalėlių.
Neuždengę virkite dar 2 ar 3 minutes. Galiausiai papurenkite ryžius šakute ir papuoškite kiekvieną porciją citrinos gabalėliu ir petražolės šakele.
Mirkoma: apie 15-20 min. Gaminama: 30 min.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Skryliai su šoninės padažu
- Olandiškas ryžių apkepas
- Ryžių kepsneliai
- Vištienos ir ryžių troškinys
- Farfalle makaronai (kaspinėliai) su pomidorų padažu
- Itališkų makaronų apkepas, Lazanija
- Rudeniško aromato pilnagrūdžiai penne makaronai
- Makaronai Ta gliatelle su aitriosiomis paprikomis ir česnakais
- Silkės apkepas su ryžiais
- Ryžiai kiniškai su kukurūzais ir kalendromis
- Jautiena kiniškai
- Ryžių ir kiaulienos apkepas su grybais
- Plovas
- Lazanija su lašiša
- Makaronai su faršu
- Pievagrybiai su ryžiais grietinės padaže
- Plovas su baklažanais
- Penne makaronai su mėsos padažu
- Lazanija su baziliku
- Lazanija su veršiena
Citrininiai ryžiai
- Paruošimo laikas:
-
Vanduo,
825 mililitrai -
Druska,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Citrinų sultys,
125 mililitrai -
Ryžiai,
350 gramų -
Aliejus,
1 valgomasis šaukštas -
Kmynai,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Garstyčios, juodosios, sėklos,
1.5 arbatinio šaukštelio -
Cinamonas,
75 gramai -
Pipirai, žalieji,
1 vienetas -
Sviestas,
2 valgomieji šaukštai -
Citrinos, supjaustyta į 8 gabaliukus,
1 vienetas - Petražolės
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Ryžius perplaukite šaltu vandeniu ir 15-20 minučių pamirkykite. Suberkite į koštuvą ar sietelį, kad nusivarvėtų. Per tą laiką ant vidutinės ugnies puode įkaitinkite ghi arba aliejų. Suberkite į jį kmynu ir garstyčių sėklas, kari lapus ir cinamoną. Kai kmynų spalva pasikeis, suberkite susmulkintus ankštinius pipirus, o paskui — apdžiūvusius ryžius.
Maišydami kepinkite ryžius 2-3 minutes. Kai ryžiai pasidarys permatomi, užpilkite juos pasūdytu vandeniu ir minutėlę pavirkite. (Jei norite, kad ryžiai būtų geltoni, su vandeniu suberkite kurkumos miltelius.) Uždenkite puodą, sumažinkite ugnį ir nemaišydami virkite maždaug 18 minučių, kol susigers visas vanduo.
Nukelkite dangtį ir išimkite cinamono lazdeles. Apšlakstykite ryžius citrinos sultimis ir ant viršaus uždėkite sviesto gabalėlių.
Neuždengę virkite dar 2 ar 3 minutes. Galiausiai papurenkite ryžius šakute ir papuoškite kiekvieną porciją citrinos gabalėliu ir petražolės šakele.
Mirkoma: apie 15-20 min. Gaminama: 30 min.