
1 stiklinė | ryžiai (ilgagrūdžiai) |
1 valgomasis šaukštas | alyvuogių aliejaus (šviesus) |
5 vienetai | gvazdikėliai |
1 valgomasis šaukštas | garstyčios (sėklos) |
2 valgomieji šaukštai | kardamonas (ankštelės, grūstos) |
2 vienetai | svogūnai (maži, smulkiai supjaustyti) |
50 gramų | imbieras (tarkuota šaknis) |
2 vienetai | jalapenai (smulkiai pjaustyti) |
1 arbatinis šaukštelis | ciberžolė |
0.5 valgomojo šaukšto | druska |
0.5 stiklinės | anakardžių riešutų (smulkinti) |
2 valgomieji šaukštai | kalendra (lapai) |
0.5 valgomojo šaukšto | citrinų sultys |
Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinti aliejų. Įdėti gvazdikėlius, garstyčias ir kardamoną. Pastoviai maišant kaitinti, kol prieskoniai paskleis kvapą. Palaipsniui sudėti svogūnus,čili, imbierą ir druską. Kepinti 5-7 minutes ant mažiau vidutinės ugnies, pamaišant, kol svogūnai taps skaidrūs.
Įdėti turmeric ir riešutus, pakepinti dar 1 minutę. Įmaišyti virtus ryžius, kalendrą ir citrinos sultis. Patiekti karštą.
Skanaus ir į sveikatą!
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Spageti Carbonara
-
Ryžių apkepas
-
Ryžių apkepas su grybais
-
Jūreiviški makaronai
-
Vištienos ir ryžių troškinys
-
Ryžių apkepas
-
Įdaryti caneloni
-
Plovas su brokoliais
-
Spagečiai „bolognese“ su daržovėmis
-
Tagliatelle su grybų padažu
-
Makaronai su šonine
-
Makaronai su vištiena kario padaže
-
Spagečiai su jautienos ir kiaulienos faršo padažu
-
Varškės apkepas su ryžiais
-
Ryžių ir kiaulienos apkepas su grybais
-
Makaronai su vištiena
-
Rudeniško aromato pilnagrūdžiai penne makaronai
-
Jolantos sočioji mišrainė
-
Kiaulienos troškinys su ryžiais
-
Makaronai su česnakiniu padažu
Arvydo kepinti ryžiai su kardamonu

- Paruošimo laikas:
-
Ryžiai, ilgagrūdžiai,
1 stiklinė -
Alyvuogių aliejus, šviesus,
1 valgomasis šaukštas -
Gvazdikėliai,
5 vienetai -
Garstyčios, sėklos,
1 valgomasis šaukštas -
Kardamonas, ankštelės, grūstos,
2 valgomieji šaukštai -
Svogūnai, maži, smulkiai supjaustyti,
2 vienetai -
Imbieras, tarkuota šaknis,
50 gramų -
Jalapenai, smulkiai pjaustyti,
2 vienetai -
Ciberžolė,
1 arbatinis šaukštelis -
Druska,
0.5 valgomojo šaukšto -
Anakardžių riešutai, smulkinti,
0.5 stiklinės -
Kalendra, lapai,
2 valgomieji šaukštai -
Citrinų sultys,
0.5 valgomojo šaukšto - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Ryžius rėtsamtyje gerai nuplauti šaltame tekančiame vandenyje. Išrinkti lukštus ir pasitaikančius smulkius akmenukus. Sudėti ryžius į puodą ir užpilti dviem puodeliais vandens. Užvirti, uždengti greitai sumažinti iki minimumo ugnį. Virti 5-10 minučių kol grūdai suminkštės ir taps nebeskaidrūs. Virimo trukmė priklauso nuo ryžių kokybės ir kiek ilgai buvo laikomi sandėlyje. Uždengus, nukelti nuo ugnies.
Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinti aliejų. Įdėti gvazdikėlius, garstyčias ir kardamoną. Pastoviai maišant kaitinti, kol prieskoniai paskleis kvapą. Palaipsniui sudėti svogūnus,čili, imbierą ir druską. Kepinti 5-7 minutes ant mažiau vidutinės ugnies, pamaišant, kol svogūnai taps skaidrūs.
Įdėti turmeric ir riešutus, pakepinti dar 1 minutę. Įmaišyti virtus ryžius, kalendrą ir citrinos sultis. Patiekti karštą.
Skanaus ir į sveikatą!