
0.5 kilogramo | kiauliena |
1 vienetas | svogūnai |
2 vienetai | morkos |
400 gramų | ryžiai |
2 valgomieji šaukštai | aliejaus |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | pipirai |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Jūreiviški makaronai
-
Makaronai su grietinėlės ir mėsos padažu
-
Makaronų apkepas su pievagrybiais
-
Au gratin tagliatelle makaronai
-
Vištiena su ryžiais
-
Lazanija su sūriu ir kiauliena
-
Ryžių makaronai su vištiena ir daržovėmis
-
Lazanija su baziliku
-
Pasta su grill baklažanais
-
Ryžiai kiniškai su kukurūzais ir kalendromis
-
Pievagrybiai su ryžiais grietinės padaže
-
Spageti Carbonara
-
Jautiena kiniškai
-
Kepti ryžiai
-
Jolantos sočioji mišrainė
-
Spagetti makaronai su mėsos padažu
-
Kreminiai spagečiai su špinatais
-
Ryžių pyragas su silke
-
Makaronai su faršu
-
Žuvies apkepas su ryžiais ir daržovėmis
Plovas

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Kiauliena,
0.5 kilogramo -
Svogūnai,
1 vienetas -
Morkos,
2 vienetai -
Ryžiai,
400 gramų -
Aliejus,
2 valgomieji šaukštai - Druska
- Pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Morkas nuskutame ir supjaustome plonais griežinėliais. Svogūną nulupame ir supjaustome mažais kubeliais.
Kiaulieną švariai nuplauname, nusausiname ir supjaustome nedideliais gabaliukais kaip kiaulienos guliašui. Į įkaitintą keptuvę įpilame aliejaus ir apkepiname morkas bei svogūną.
Perdedame apkepintas daržoves į kitą keptuvę, puodą ar troškintuvą. Pirmoje keptuvėje apkepiname kiaulieną ir sudedame ant jau apkepintų daržovių. Skystį, kuris išsiskyrė kepant, ir likusį aliejų taip pat supilame. Įdedame druskos, maltų pipirų pagal skonį. Ant viršaus supilame ir tolygiai paskleidžiame po šaltu vandeniu perplautus ryžius. Įpilame verdančio vandens, kad apsemtų ryžius.
Gerai uždengiame. Troškinamas plovas su kiauliena apie 20 min. ant mažos ugnies. Nudengiame, plovas gerai išmaišomas, jei trūksta įpilame truputį verdančio vandens, vėl uždengiame. Kiaulienos plovas dar patroškinamas kol suminkštėja ryžiai.