0.5 kilogramo | kiauliena |
1 vienetas | svogūnai |
2 vienetai | morkos |
400 gramų | ryžiai |
2 valgomieji šaukštai | aliejaus |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | pipirai |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Spageti su kukuliais
- Rizotas su baravykais
- Makaronų ir obuolių apkepas
- Makaronai su faršu
- Makaronai su moliūgu
- Makaronai su gražgarsčių pesto padažu ir vyšniniais pomidorais
- Jautienos čili su makaronais
- Makaronų apkepas su sūriu ir kumpiu
- Itališkų makaronų apkepas, Lazanija
- Ideali vakarienė (spageti su daržovėmis)
- Spaghetti Carbonara su špinatais
- Kiauliena su ryžiais ir ananasais
- Moliūgų ir ryžių apkepas
- Makaronų apkepas su kalakutiena
- Plovas
- Citrininiai ryžiai
- Studentiški "Mildės" makaronai
- Makaronai su avokadų padažu
- Paprastoji lazanija
- Spagečiai su jautienos ir kiaulienos faršo padažu
Plovas
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Kiauliena,
0.5 kilogramo -
Svogūnai,
1 vienetas -
Morkos,
2 vienetai -
Ryžiai,
400 gramų -
Aliejus,
2 valgomieji šaukštai - Druska
- Pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Morkas nuskutame ir supjaustome plonais griežinėliais. Svogūną nulupame ir supjaustome mažais kubeliais.
Kiaulieną švariai nuplauname, nusausiname ir supjaustome nedideliais gabaliukais kaip kiaulienos guliašui. Į įkaitintą keptuvę įpilame aliejaus ir apkepiname morkas bei svogūną.
Perdedame apkepintas daržoves į kitą keptuvę, puodą ar troškintuvą. Pirmoje keptuvėje apkepiname kiaulieną ir sudedame ant jau apkepintų daržovių. Skystį, kuris išsiskyrė kepant, ir likusį aliejų taip pat supilame. Įdedame druskos, maltų pipirų pagal skonį. Ant viršaus supilame ir tolygiai paskleidžiame po šaltu vandeniu perplautus ryžius. Įpilame verdančio vandens, kad apsemtų ryžius.
Gerai uždengiame. Troškinamas plovas su kiauliena apie 20 min. ant mažos ugnies. Nudengiame, plovas gerai išmaišomas, jei trūksta įpilame truputį verdančio vandens, vėl uždengiame. Kiaulienos plovas dar patroškinamas kol suminkštėja ryžiai.