400 gramų | jūros gėrybės (šaldytos (krevetės, midijos, kalmarai, aštuonkojis, sepija)) |
300 gramų | grietinėlės, 35% |
200 gramų | spageti |
50 gramų | sviestas |
2 valgomieji šaukštai | sezamų aliejus |
1 valgomasis šaukštas | alyvuogių aliejaus |
šiek tiek | acto (balzamiko) |
1 skiltelė | česnakas |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | prieskoniai |
1 valgomasis šaukštas | pomidorų pasta ((koncentruotos)) |
Jūros gėrybes ir supjaustytą česnako skiltelę suberti į keptuvę ir uždengus 5 minutes pavirti (vandens išsiskiria savaime). Po to vandenį nupilti, įdėti sviestą, įpilti sezamų aliejaus, užberti druskos pagal skonį, pabaigai supilti paruoštą padažą.
Kol verda makaronai, pasiruošti padažą: grietinėlę, šlakelį balzamiko acto, pomidorų pastos, nepagailint pasta basilico prieskoni - viską ant lėtos ugnies pašildyti, išmaišyti, bet neužvirinti.
Pusę padažo supilti į išvirusius ir nusunktus spageti. Likusią dalį - į keptuvę su jūros gėrybėmis.
Makaronus - į lėkštę, keptuvės turintį - ant viršaus, puošti šviežio baziliko lapeliais.
Taurė balto vyno. Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
- Makaronų ir sūrio apkepas
- Ryžiai su kiaušiniais
- Kreminiai spagečiai su špinatais
- Įdaryti makaronai
- Raudonieji ryžiai su vištiena ir daržovėmis
- Įdaryti makaronai
- Virtinukai
- Makaronai su vištiena kario padaže
- Porai su ryžiais
- Pasta su grill baklažanais
- Lazanija su sūriu ir kiauliena
- Rudeniško aromato pilnagrūdžiai penne makaronai
- Studentiški "Mildės" makaronai
- Makaronai su moliūgu
- Pasta Marino
- Makaronai Ta gliatelle su aitriosiomis paprikomis ir česnakais
- Lazanija su veršiena
- Spageti su lašiša ir krevetėmis
- Au gratin tagliatelle makaronai
- Graikiški spagečiai su malta mėsa
Pasta Marino
- Paruošimo laikas:
-
Jūros gėrybės, šaldytos (krevetės, midijos, kalmarai, aštuonkojis, sepija),
400 gramų -
Grietinėlė, 35%,
300 gramų -
Spageti,
200 gramų -
Sviestas,
50 gramų -
Sezamų aliejus,
2 valgomieji šaukštai -
Alyvuogių aliejus,
1 valgomasis šaukštas - Actas, balzamiko
-
Česnakas,
1 skiltelė - Druska
- Prieskoniai
-
Pomidorų pasta, (koncentruotos),
1 valgomasis šaukštas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Spageti sudėti į sūdytą, verdantį vandenį, įpilti šaukštą alyvuogių aliejaus ir 7 minutes virti.
Jūros gėrybes ir supjaustytą česnako skiltelę suberti į keptuvę ir uždengus 5 minutes pavirti (vandens išsiskiria savaime). Po to vandenį nupilti, įdėti sviestą, įpilti sezamų aliejaus, užberti druskos pagal skonį, pabaigai supilti paruoštą padažą.
Kol verda makaronai, pasiruošti padažą: grietinėlę, šlakelį balzamiko acto, pomidorų pastos, nepagailint pasta basilico prieskoni - viską ant lėtos ugnies pašildyti, išmaišyti, bet neužvirinti.
Pusę padažo supilti į išvirusius ir nusunktus spageti. Likusią dalį - į keptuvę su jūros gėrybėmis.
Makaronus - į lėkštę, keptuvės turintį - ant viršaus, puošti šviežio baziliko lapeliais.
Taurė balto vyno. Skanaus!
Komentarai (9)
-
JONELIS
2015-04-25 18:34
skanu žiauriai
-
mamertas
2015-01-04 17:25
labai skanu, as dar prikandu ir rauginto agurko, super
-
Semas
2010-09-17 10:58
:super2: si patiekala jau seniai valgiau reikia vel atrasti nuostabu juros gerybiu ir makaronu derini :super2:
-
jolanta
2009-04-24 19:38
Beje, gal kas nors, labai estetiškai pasigaminęs, nepatingės nufotografuoti Ir įkelti patiekalo nuotraukos?
-
jolanta
2009-04-24 19:36
Patiko? Malonu :) Skanios vakarienės!
-
(anonimas)
2009-04-24 15:29
:super: reiks pasigaminti sianden.
-
(anonimas)
2009-04-24 13:49
:super: