Į dubenį suberkite miltus, sodą arba kepimo miltelius, cukrų, ištirpintą sviestą, įmuškite kiaušinį ir gerai išplakite.
Tešlą sudėkite į kepimo skardą ir išlyginkite paviršių.
Sviestą (įdarui) ištirpinkite, supilkite vandenį, cukrų, sukapotus riešutus ir virkite, visą laiką maišant, apie 5 minutes.
Šį mišinį supilkite ant tešlos ir išlyginkite paviršių.
Kepkite 180° C orkaitėje 25-30 minučių.

Graikinių riešutų sausainiai
Paruošimo laikas:
Apie 30 min
INGREDIENTAI:
300 gramų | graikiniai riešutai (įdarui) |
1 vienetas | kiaušiniai (tešlai) |
150 gramų | sviestas (tešlai) |
3 valgomieji šaukštai | vanduo (įdarui) |
150 gramų | cukrus (tešlai) |
100 gramų | cukrus (tešlai) |
100 gramų | sviestas (tešlai) |
225 gramai | kvietiniai miltai (tešlai) |
1 arbatinis šaukštelis | soda (tešlai) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Redos sausainiai
-
Riešutinės širdelės
-
Lapeliai su įdaru
-
Traškieji sausainiukai
-
Avižiniai sausainiai
-
Trapūs sausainiai
-
Macarons
-
Kokosiniai avižinių dribsnių sausainiukai
-
Piršteliai su aguonomis
-
Avižiniai sausainiai su saulėgrąžomis ir riešutais
-
Mėlynių žvaigždutės
-
Trapieji spelta sausainiukai
-
Sausainiai „Cappuccino“
-
Sluoksniuotos tešlos sausainiai su braškėmis
-
Sausainiai su riešutais
-
Baltijos pyragėliai
-
Paprasti sausainukai
-
Kepta eglutė
-
Sausainiai su džiovintais ananasais
-
Sausainiai „Mano meilei“
Graikinių riešutų sausainiai
Komentarai:
3
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Graikiniai riešutai, įdarui,
300 gramų -
Kiaušiniai, tešlai,
1 vienetas -
Sviestas, tešlai,
150 gramų -
Vanduo, įdarui,
3 valgomieji šaukštai -
Cukrus, tešlai,
150 gramų -
Cukrus, tešlai,
100 gramų -
Sviestas, tešlai,
100 gramų -
Kvietiniai miltai, tešlai,
225 gramai -
Soda, tešlai,
1 arbatinis šaukštelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Į dubenį suberkite miltus, sodą arba kepimo miltelius, cukrų, ištirpintą sviestą, įmuškite kiaušinį ir gerai išplakite.
Tešlą sudėkite į kepimo skardą ir išlyginkite paviršių.
Sviestą (įdarui) ištirpinkite, supilkite vandenį, cukrų, sukapotus riešutus ir virkite, visą laiką maišant, apie 5 minutes.
Šį mišinį supilkite ant tešlos ir išlyginkite paviršių.
Kepkite 180° C orkaitėje 25-30 minučių.
Reklama:
Komentarai (3)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...