Nuskustos bulvės supjaustomos stambiais griežinėliais ir iš vienos pusės pakepinamos įkaitintame aliejuje. Atskirai pakepinami susmulkinti svogūnai ir faršas, sudedami skiltelėmis supjaustyti pomidorai.
Trečdalis pakepintų bulvių sudedama į gilią keptuvę, išteptą sviestu, ant bulvių — mėsa su svogūnais, po to bulvės ir vėl mėsa, uždengiama bulvėmis, užpilama tirpintu sviestu ir trupučiu vandens. Kepama orkaitėje 30 min. Po to užpilama kiaušiniu, išplaktu su pienu, pasūdoma ir kepama, kol pagels.
Valgoma su salotomis arba raugintais kopūstais.
Graikiškas bulvių užkandis
INGREDIENTAI:
| 5 vienetai | bulvių |
| 300 gramų | jautienos faršas |
| 2 valgomieji šaukštai | aliejaus |
| 2 vienetai | svogūnai |
| 3 vienetai | pomidorai |
| 50 gramų | sviestas |
| 1 vienetas | kiaušiniai |
| 3 valgomieji šaukštai | pienas |
| šiek tiek | juodieji pipirai |
| šiek tiek | druska |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Sūri širdelė
-
Sūrios lazdelės
-
Olandiška silkė
-
Keptuvėje keptas varškės sūris
-
Galva
-
Suši gaminimas
-
Lašišos sumuštinukai
-
Silkės su citrina
-
Lašišos vėrinukai
-
Sūrio lazdelės
-
Greitai užraugti agurkai
-
Pakora
-
Sauliaus kibinai
-
Žaliųjų citrinų ir guaca mole užkandis su fetos sūriu
-
Kibinai
-
Greita užkandėlė šventiniam stalui
-
Vištiena medaus - garstyčių padaže
-
Pievagrybiai ant žarijų
-
Jautienos "Fajitas" / Fajitas de res
-
Labai skanūs sumuštiniai
Graikiškas bulvių užkandis
Komentarai:
2
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
akcijas
TAIP
NE
-
Bulvės,
5 vienetai -
Jautienos faršas,
300 gramų -
Aliejus,
2 valgomieji šaukštai -
Svogūnai,
2 vienetai -
Pomidorai,
3 vienetai -
Sviestas,
50 gramų -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Pienas,
3 valgomieji šaukštai - Juodieji pipirai
- Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Nuskustos bulvės supjaustomos stambiais griežinėliais ir iš vienos pusės pakepinamos įkaitintame aliejuje. Atskirai pakepinami susmulkinti svogūnai ir faršas, sudedami skiltelėmis supjaustyti pomidorai.
Trečdalis pakepintų bulvių sudedama į gilią keptuvę, išteptą sviestu, ant bulvių — mėsa su svogūnais, po to bulvės ir vėl mėsa, uždengiama bulvėmis, užpilama tirpintu sviestu ir trupučiu vandens. Kepama orkaitėje 30 min. Po to užpilama kiaušiniu, išplaktu su pienu, pasūdoma ir kepama, kol pagels.
Valgoma su salotomis arba raugintais kopūstais.
Reklama:
Komentarai (2)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
