Nuskustos bulvės supjaustomos stambiais griežinėliais ir iš vienos pusės pakepinamos įkaitintame aliejuje. Atskirai pakepinami susmulkinti svogūnai ir faršas, sudedami skiltelėmis supjaustyti pomidorai.
Trečdalis pakepintų bulvių sudedama į gilią keptuvę, išteptą sviestu, ant bulvių — mėsa su svogūnais, po to bulvės ir vėl mėsa, uždengiama bulvėmis, užpilama tirpintu sviestu ir trupučiu vandens. Kepama orkaitėje 30 min. Po to užpilama kiaušiniu, išplaktu su pienu, pasūdoma ir kepama, kol pagels.
Valgoma su salotomis arba raugintais kopūstais.

Graikiškas bulvių užkandis
INGREDIENTAI:
5 vienetai | bulvių |
300 gramų | jautienos faršas |
2 valgomieji šaukštai | aliejaus |
2 vienetai | svogūnai |
3 vienetai | pomidorai |
50 gramų | sviestas |
1 vienetas | kiaušiniai |
3 valgomieji šaukštai | pienas |
šiek tiek | juodieji pipirai |
šiek tiek | druska |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Vištienos šaltiena su daržovėmis „Velykų sala“
-
Naminė pica su faršu
-
Ikrų užkandėlė
-
Obuoliai su varške
-
Kepti sūrio sumuštiniai
-
Omleto keksiukai
-
Bulvių pyragėliai
-
Švilpikai
-
Pyragėliai su žuvimi
-
Farširuoti kiaušiniai
-
Silkė morkų ir svogūnų patale
-
Pikantiškos sraigės
-
Omleto keksiukai
-
Šaltiena "Gerulis"
-
Sumuštiniai su silke ir obuoliais
-
Sūrios lazdelės
-
Pingviniukai
-
Kibinai
-
Pievagrybiai ant žarijų
-
Vyniotinis "Siurprizas"
Graikiškas bulvių užkandis
Komentarai:
2
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
-
Bulvės,
5 vienetai -
Jautienos faršas,
300 gramų -
Aliejus,
2 valgomieji šaukštai -
Svogūnai,
2 vienetai -
Pomidorai,
3 vienetai -
Sviestas,
50 gramų -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Pienas,
3 valgomieji šaukštai - Juodieji pipirai
- Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Nuskustos bulvės supjaustomos stambiais griežinėliais ir iš vienos pusės pakepinamos įkaitintame aliejuje. Atskirai pakepinami susmulkinti svogūnai ir faršas, sudedami skiltelėmis supjaustyti pomidorai.
Trečdalis pakepintų bulvių sudedama į gilią keptuvę, išteptą sviestu, ant bulvių — mėsa su svogūnais, po to bulvės ir vėl mėsa, uždengiama bulvėmis, užpilama tirpintu sviestu ir trupučiu vandens. Kepama orkaitėje 30 min. Po to užpilama kiaušiniu, išplaktu su pienu, pasūdoma ir kepama, kol pagels.
Valgoma su salotomis arba raugintais kopūstais.
Reklama:
Komentarai (2)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...