
100 mililitrų | majonezas |
2 vienetai | bulvių |
šiek tiek | lydytas sūris |
šiek tiek | silkė (filė) |
1 vienetas | burokėliai (vidutinio dydžio) |
5 gramai | želatina (greitai tirpstanti) |
1 vienetas | morkos |
šiek tiek | druska |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Kiaušinių ir sausų makaronų užtepas su majonezu
-
Ispaniški sandvičiai
-
Vištienos užkandis "Kalėdų žaisliukai"
-
Česnakiniai šonkauliukai
-
Užtepėlė su krabais
-
Kepta duona
-
Marinuota saldžiarūgšti silkė
-
Naminė pica
-
Vištienos file užkandis
-
Kiaušinienė su batonu
-
Grietinėlės sūrio užtepėlė su ZIGMO lašišos file
-
Autentiška meksikietiška "Guacamole"
-
Omletas su pomidorais
-
Suvyniotos dešrelės
-
Silkė su pomidorais
-
Traškios vištienos juostelės
-
Meksikietiški pusryčiai HUEVOS RANCHEROS
-
Buritos (burritos)
-
Krabų lazdelės tešloje.
-
Omletas su kumpiu
Lietuviškas sušis

-
Majonezas,
100 mililitrų -
Bulvės,
2 vienetai - Lydytas sūris
- Silkė, filė
-
Burokėliai, vidutinio dydžio,
1 vienetas -
Želatina, greitai tirpstanti,
5 gramai -
Morkos,
1 vienetas - Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Daržoves su lupenomis atskirai išvirkite, nulupkite ir sutarkuokite. Kiekvienų daržovių dubenelį šiek tiek pasūdykite (nemaišykite kartu). Sūrį susmulkinkite. Želatiną užmerkite santykiu 1:4, leiskite pastovėti. Kai išbrinks, sumaišykite su majonezu. Ant stalo tieskite maistinę plėvelę, ant jos sluoksniuokite daržoves, sumaišytas su želatina ir majonezu. Kiekvienas naujas suoksnis turi būti kiek mažesnis už pirmesnį. Pirmas sluoksnis burokėlių su majonezu, antras bulvių, trečias sūrio, ketvirtas morkų, penktas silkės filė juostelių. Plėvelę kelkite už kraštų ir nespausdami susukite vyniotinį. Jį keletą valandų plaikykite šaltoje vietoje. Prieš patiekdami, nuvyniokite plėvelę ir vyniotinį supjaustykite griežinėliais (maždaug dviejų pirštų pločio). Juos išdėliokite lėkštėje, puoškite citrinų griežinėaiais, alyvuogėmis.