| 100 mililitrų | majonezas |
| 2 vienetai | bulvių |
| šiek tiek | lydytas sūris |
| šiek tiek | silkė (filė) |
| 1 vienetas | burokėliai (vidutinio dydžio) |
| 5 gramai | želatina (greitai tirpstanti) |
| 1 vienetas | morkos |
| šiek tiek | druska |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Traiškytos bulvės orkaitėje
-
Suši
-
Įdaryti kiaušiniai
-
Pusryčiai "Dopingas"
-
Šaltiena "Gerulis"
-
Traškučiai iš bulvių košės
-
Jaučio liežuvio užkanda
-
Krabų lazdelių kukuliai
-
Trapios tešlos užkandėlės su svogūnais ir šonine
-
Pikantiški krepšeliai su ikrais
-
Gaivi sūrio užkandėlė
-
Kalakutienos kepsneliai
-
Avokadas su varške
-
Užklota pica
-
Boquerones en vinagre (kilkė acte)
-
Kiaušiniai su špinatais ir feta sūriu
-
Graikiško stiliaus vištienos gabaliukai su pomidorais
-
Brinza su jogurtu ir ridikėliais
-
Užkandėlė su sausais makaronais
-
Triušienos mėsos iešmeliai
Lietuviškas sušis
akcijas
-
Majonezas,
100 mililitrų -
Bulvės,
2 vienetai - Lydytas sūris
- Silkė, filė
-
Burokėliai, vidutinio dydžio,
1 vienetas -
Želatina, greitai tirpstanti,
5 gramai -
Morkos,
1 vienetas - Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Daržoves su lupenomis atskirai išvirkite, nulupkite ir sutarkuokite. Kiekvienų daržovių dubenelį šiek tiek pasūdykite (nemaišykite kartu). Sūrį susmulkinkite. Želatiną užmerkite santykiu 1:4, leiskite pastovėti. Kai išbrinks, sumaišykite su majonezu. Ant stalo tieskite maistinę plėvelę, ant jos sluoksniuokite daržoves, sumaišytas su želatina ir majonezu. Kiekvienas naujas suoksnis turi būti kiek mažesnis už pirmesnį. Pirmas sluoksnis burokėlių su majonezu, antras bulvių, trečias sūrio, ketvirtas morkų, penktas silkės filė juostelių. Plėvelę kelkite už kraštų ir nespausdami susukite vyniotinį. Jį keletą valandų plaikykite šaltoje vietoje. Prieš patiekdami, nuvyniokite plėvelę ir vyniotinį supjaustykite griežinėliais (maždaug dviejų pirštų pločio). Juos išdėliokite lėkštėje, puoškite citrinų griežinėaiais, alyvuogėmis.
