
100 mililitrų | majonezas |
2 vienetai | bulvių |
šiek tiek | lydytas sūris |
šiek tiek | silkė (filė) |
1 vienetas | burokėliai (vidutinio dydžio) |
5 gramai | želatina (greitai tirpstanti) |
1 vienetas | morkos |
šiek tiek | druska |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Silkės užkandėlė
-
Trapios tešlos užkandėlės su svogūnais ir šonine
-
Marinuota skumbrė
-
Vištienos drebučiai
-
Įdaryti kiaušiniai lukštuose
-
Įdaryti kiaušiniai
-
Brusketa
-
Užkandėlė su šonine
-
Grybų užkandis
-
Traškūs žiediniai kopūstai
-
Karamelizuotos ančiukų širdelės
-
Vyniotinis iš faršo ir sūrio
-
Užtepėlė su tunu
-
Marinuotos lašišos užkandis CEVICHE
-
Keptos bulvės
-
Dešriukai
-
Žuvis tešloje
-
Sveiki brokolių rutuliukai
-
Pica su ožkų sūriu ir burokėliais
-
Džiovinti kopūstai
Lietuviškas sušis

-
Majonezas,
100 mililitrų -
Bulvės,
2 vienetai - Lydytas sūris
- Silkė, filė
-
Burokėliai, vidutinio dydžio,
1 vienetas -
Želatina, greitai tirpstanti,
5 gramai -
Morkos,
1 vienetas - Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Daržoves su lupenomis atskirai išvirkite, nulupkite ir sutarkuokite. Kiekvienų daržovių dubenelį šiek tiek pasūdykite (nemaišykite kartu). Sūrį susmulkinkite. Želatiną užmerkite santykiu 1:4, leiskite pastovėti. Kai išbrinks, sumaišykite su majonezu. Ant stalo tieskite maistinę plėvelę, ant jos sluoksniuokite daržoves, sumaišytas su želatina ir majonezu. Kiekvienas naujas suoksnis turi būti kiek mažesnis už pirmesnį. Pirmas sluoksnis burokėlių su majonezu, antras bulvių, trečias sūrio, ketvirtas morkų, penktas silkės filė juostelių. Plėvelę kelkite už kraštų ir nespausdami susukite vyniotinį. Jį keletą valandų plaikykite šaltoje vietoje. Prieš patiekdami, nuvyniokite plėvelę ir vyniotinį supjaustykite griežinėliais (maždaug dviejų pirštų pločio). Juos išdėliokite lėkštėje, puoškite citrinų griežinėaiais, alyvuogėmis.