100 mililitrų | majonezas |
2 vienetai | bulvių |
šiek tiek | lydytas sūris |
šiek tiek | silkė (filė) |
1 vienetas | burokėliai (vidutinio dydžio) |
5 gramai | želatina (greitai tirpstanti) |
1 vienetas | morkos |
šiek tiek | druska |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Pomidorai su sūriu
- Skrebučiai
- Žalumynų indeliai su krevetėmis
- Virtų kiaušinių pusryčiai
- Naminiai kebabai su vištiena
- Užkandėlės su tunu šventiniam stalui
- Grietinėlės sūrio užtepėlė su ZIGMO lašišos file
- Faršo vyniotinis
- Užtepėlė su pelėsiniu sūriu
- Piciukai
- Įdaryti kiaušiniai
- Silkė su obuolių ir garstyčių pagardu
- Omletas mažiesiems
- Aštrus krevečių užkandis
- Kepenelių vyniotinis
- Skanūs sumuštiniai
- Skanieji įdaryti kiaušiniai
- Mini picos
- Traktoristo pietūs
- Pomidoriukai
Lietuviškas sušis
-
Majonezas,
100 mililitrų -
Bulvės,
2 vienetai - Lydytas sūris
- Silkė, filė
-
Burokėliai, vidutinio dydžio,
1 vienetas -
Želatina, greitai tirpstanti,
5 gramai -
Morkos,
1 vienetas - Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Daržoves su lupenomis atskirai išvirkite, nulupkite ir sutarkuokite. Kiekvienų daržovių dubenelį šiek tiek pasūdykite (nemaišykite kartu). Sūrį susmulkinkite. Želatiną užmerkite santykiu 1:4, leiskite pastovėti. Kai išbrinks, sumaišykite su majonezu. Ant stalo tieskite maistinę plėvelę, ant jos sluoksniuokite daržoves, sumaišytas su želatina ir majonezu. Kiekvienas naujas suoksnis turi būti kiek mažesnis už pirmesnį. Pirmas sluoksnis burokėlių su majonezu, antras bulvių, trečias sūrio, ketvirtas morkų, penktas silkės filė juostelių. Plėvelę kelkite už kraštų ir nespausdami susukite vyniotinį. Jį keletą valandų plaikykite šaltoje vietoje. Prieš patiekdami, nuvyniokite plėvelę ir vyniotinį supjaustykite griežinėliais (maždaug dviejų pirštų pločio). Juos išdėliokite lėkštėje, puoškite citrinų griežinėaiais, alyvuogėmis.