| 100 mililitrų | majonezas |
| 2 vienetai | bulvių |
| šiek tiek | lydytas sūris |
| šiek tiek | silkė (filė) |
| 1 vienetas | burokėliai (vidutinio dydžio) |
| 5 gramai | želatina (greitai tirpstanti) |
| 1 vienetas | morkos |
| šiek tiek | druska |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Tartas su sūrio kremu/Pistou padažu ir glazūruotais pomidorais
-
Įdaryti pievagrybiai
-
Užkandžiai šulinėliuose su pikantiška mišraine, krevetėmis ir ikrais
-
Šventinė užkandėlė "Bokšteliai"
-
Užkandėlė su šonine
-
Greita užkandėlė šventiniam stalui
-
Kibinai
-
Įdaryti krepšeliai
-
Silkė su svogunais marinate
-
Užkandis su avokadų kremu ir ZIGMO Italian Style silke
-
Silkės užkandėlė
-
Mini sumuštinukai
-
Spurgos iš varškės
-
Olandiška silkė
-
Bandelės su kumpio įdaru
-
Krabų lazdelės tešloje
-
Ežiukai
-
Kiaulienos sprandinės vyniotinis
-
Agurkų užkandis su varškės mase
-
Marinuota skumbrė
Lietuviškas sušis
akcijas
-
Majonezas,
100 mililitrų -
Bulvės,
2 vienetai - Lydytas sūris
- Silkė, filė
-
Burokėliai, vidutinio dydžio,
1 vienetas -
Želatina, greitai tirpstanti,
5 gramai -
Morkos,
1 vienetas - Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Daržoves su lupenomis atskirai išvirkite, nulupkite ir sutarkuokite. Kiekvienų daržovių dubenelį šiek tiek pasūdykite (nemaišykite kartu). Sūrį susmulkinkite. Želatiną užmerkite santykiu 1:4, leiskite pastovėti. Kai išbrinks, sumaišykite su majonezu. Ant stalo tieskite maistinę plėvelę, ant jos sluoksniuokite daržoves, sumaišytas su želatina ir majonezu. Kiekvienas naujas suoksnis turi būti kiek mažesnis už pirmesnį. Pirmas sluoksnis burokėlių su majonezu, antras bulvių, trečias sūrio, ketvirtas morkų, penktas silkės filė juostelių. Plėvelę kelkite už kraštų ir nespausdami susukite vyniotinį. Jį keletą valandų plaikykite šaltoje vietoje. Prieš patiekdami, nuvyniokite plėvelę ir vyniotinį supjaustykite griežinėliais (maždaug dviejų pirštų pločio). Juos išdėliokite lėkštėje, puoškite citrinų griežinėaiais, alyvuogėmis.
