4 vienetai | kiaušiniai (virti) |
20 gramų | svogūnai (laiškai) |
60 gramų | sviestas |
šiek tiek | prieskoniai |
30 gramų | džiūvėsėliai |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Vabaliukai
- Pica
- Sumuštinis "Ara"
- Prieskonių karalienės Vitos Klišaitienės lašišos tartaro su avokadu ir greipfruto-pipirų „ikrais“ receptas
- Aštrūs kalakutų kaklai
- Plakta kiaušinienė kaip darželyje
- Vieno kąsnio silkės sumuštiniai
- Užkandis su avokadų kremu ir ZIGMO Italian Style silke
- Sumuštinukai su obuoliais
- Sojos paštetas
- Pupelių ir duonos mišrainė
- Kiškienos paštetas
- Aitri kepta šoninė
- Skanūs sumuštiniai
- Grilyje kepti vištienos kepsneliai su šviežiomis salotomis
- Švilpikai
- Virtos sraigės su kevalu
- Šaltiena su vištiena
- Valgomos „Musmirės“
- Čeburekai su grybais
Įdaryti kiaušiniai lukštuose
-
Kiaušiniai, virti,
4 vienetai -
Svogūnai, laiškai,
20 gramų -
Sviestas,
60 gramų - Prieskoniai
-
Džiūvėsėliai,
30 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Kiaušinius ataušiname ir perpjauname per pusę (su lukštais). Atsargiai, kad nesutruktų lukštas, išimame baltymus ir trynius. Juos labai smulkiai sukapojame. Įberiame prieskonių (galima keisti druska, pipirais, baziliku). Keptuvėje išlydome 50 g sviesto ir apkepiname smulkiai supjaustytus svogūno laiškus. Supilame į kapotus kiaušinius ir gerai išmaišome. Šiuo mišiniu įdarome lukštus. Apvoliojame džiūvėsėliuose ir apkepiname svieste.
Komentarai (17)
-
Tadas
2016-11-12 20:49
As manau kad tryni reik simaisyti su sviestu, tada ideti tarkuota kiausinio baltyma ir tarkuota suri ( bet koki kuris tinka lydimui ) po to tarkuota pieniska desra su trupuciu svoguno laisko
Viska ismaisyti ir prikimsti lugstus
Tada i dziuveselius , o tada kepti ant sviestuko.
Sitas receptas yra mano.
Nuo 4-tos klases. Tai jau 32 metai.
-
audrone
2011-03-24 14:13
Tai labai senas receptas, mūsų šeimoje jis gyvuoja jau 50 metų.Noriu patikslinti, kad kaiušinį su pakepintais svogūnais reikia sumalti ir būtinai pridėti džiovintų(ne šviežių) petražolių.Tada masė gaunasi vienalytė ir gerai laikosi lukšte.Kam kyla abejonių- valgyti reikia šakute išimant įdarą iš lukšto.Patiekti įstalą,ypač velykų stalui, reikėtų anr paskrudintos batono( labai tinka prancūziškas- dėl formos) riekelės , papuošti gražiai išpjaustytu ridikėliu.Na, o lėkšę gražu iškloti salotų lapais arba bent jau pakaišyti šviežiomis petražolėmis.
-
anuke
2010-12-15 21:06
labai skanu. lukstu niekas nevalgo :) bet mano mociute be voliojimo dziuvesiuose darydavo.... o kaip, tai nezinau...
-
Algiukas
2010-12-11 14:07
Holesterolis padideja nuo triniu valgymo,o cia jau negerai MIELOSIOS.
-
Algiukas
2010-12-11 14:05
SU lukstais butu nesamone valgyti. :bloga:
Ar pritariate man moteriskoji lytis?
-
Algiukas
2010-12-11 14:03
Nelabai vykes VALGIS BUTU su lukstais. :bloga:
Kaip manote merginos ir moterys?
-
Sacu
2010-07-12 19:19
graziai atrodo :super2:
-
Daiva
2010-03-28 21:12
Jus cia zinoma juokaujat ,kad su lukstu valgyt :))
-
aldona
2010-03-27 23:51
as taip darau tik kad be lukstu :-) perpjaunu kiausini per puse isimu trynius juos sumaisau su trupuciu sviesto krapais ir susmulkintos pakepintos sonines dedu druskytes,viska gerai ismaisau,padarau rutuliukus ir dedu i baltimuose likusias duobutes virsu uztepu majonezu :-D arba kartais vietoje sonines,dedu pakepintus pievagrybius, lb skanu :super:
-
Antis
2010-01-13 12:50
Mano mociute dar kumpi prideda:) O kai yra krapiuku, dar ir ju primeta. Nuo vaikystes tai mano vienas megiamiausiu valgiu:)