| 200 gramų | vištienos faršas | |
| 100 gramų | fermentinio sūrio | |
| 50 gramų | virto pieno sūris | |
| 1 vienetas | pomidorai | |
| 2 valgomieji šaukštai | adžikos | |
| 1 valgomasis šaukštas | majonezas | |
| 1 valgomasis šaukštas | kečupas | |
| 1 pundelis | krapai | |
| 0.5 arbatinio šaukštelio | malta saldžioji raudonoji paprika | |
| 0.5 arbatinio šaukštelio | prieskonių vištienai | |
| 1 žiupsnelis | bazilikas | |
| 1 žiupsnelis | džiovintas raudonėlis | |
| Tešlai: | ||
| 500 gramų | miltai | |
| 200 mililitrų | vanduo | |
| 50 mililitrų | aliejaus | |
| 14 gramų | sausų mielių | |
| 1 valgomasis šaukštas | cukrus | |
| 1 valgomasis šaukštas | druska | |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Klasikinis kiaulienos šašlykas
-
Aštrus krevečių užkandis
-
Įdaryti svogūnai itališkai
-
Šokoladinės braškės
-
Amerikietiški vafliai
-
Krevetės šoninės patale
-
Įdaryti artišokai
-
Kibinai
-
Pyragėliai su kmynais
-
Daržovių užkandėlė
-
Kiaušinienė
-
Monikos Šalčiūtės mėsainis
-
Dešriukai
-
Sūrio lazdelės
-
Kepta duona su padažu
-
Obuoliai skarelėse
-
Gurmaniški kepti persikai
-
Užkandėlė su šonine
-
Žuvis apelsinų puodelyje
-
Sauliaus kibinai
Pavasariu alsuojanti pica
akcijas
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Vištienos faršas,
200 gramų -
Fermentinis sūris,
100 gramų -
Virto pieno sūris,
50 gramų -
Pomidorai,
1 vienetas -
Adžika,
2 valgomieji šaukštai -
Majonezas,
1 valgomasis šaukštas -
Kečupas,
1 valgomasis šaukštas -
Krapai,
1 pundelis -
Malta saldžioji raudonoji paprika,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Prieskoniai vištienai ,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Bazilikas,
1 žiupsnelis -
Džiovintas raudonėlis,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Miltai,
500 gramų -
Vanduo,
200 mililitrų -
Aliejus,
50 mililitrų -
Sausos mielės,
14 gramų -
Cukrus,
1 valgomasis šaukštas -
Druska,
1 valgomasis šaukštas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Ruošiame pagrindą: mieles sumaišykite su šakštu cukraus ir puse kiekio šilto vandens. Palikite kol suputos (apie 10 minučių).
Miltus nusijokite į dubenį su druska, supilkite pakilusias mieles, likusį vandenį ir aliejų. Minkykite apie 10 minučių, kol tešla nelips prie rankų. Tuomet dėkite į švarų indą ir palikite 1 - 1,5 valandos pakilti.
Ruošiame įdarą: majonezą sumaišykite su kečupu, galite pagardinti česnakų granulėmis.
Faršą pakepinkite keptuvėje, suberkite vištienos prieskonius, dėkite adžiką. Nukaiskite.
Pomidorą, jei jis didžiulis pakaks vieno, jei mažesni - kelių, nuplaukite ir supjaustykite apskritimais.
Krapus nuplaukite ir sukapokite.
Fermentinį sūrį sutarkuokite burokine tarka, o virto pienos sūrį supjaustykite kubeliais.
Kai tešla pakils, iškočiokite apie 30 cm skersmens apskritimą (naudojau apvalią skardą, tad joje patogiau formuoti kraštelį), dėkite tešlą į apvalią kepimo skardą ir užleiskite kraštus. Vidurį subadykite šakute.
Kraštelyje berkite puse fermentinio sūrio ir užspauskite, centrą tepkite padažu, dėkite faršą, pomidorus, sūrį ir krapus. kepkite apie 20 -25 minutes, vidutinio karštumo orkaitėje, kol kraštelis gražiai apskrus.
Iškepusią picą galite aptepti trinto česnako ir aliejaus padažu, pabarstykite oregano raudonėliais ir bazilikais. Skanaus!
