Grybų sriuba
Porcijų skaičius:
6
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
200 gramų | grybai |
1 stiklinė | perlinės kruopos |
1 kilogramas | bulvių |
1 vienetas | morkos |
2 vienetai | svogūnai |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | juodieji pipirai |
1 vienetas | salierai (stiebas) |
5 vienetai | lauro lapų |
šiek tiek | pelerūnas (kietis) |
šiek tiek | juodieji pipirai |
šiek tiek | krapai |
šiek tiek | duona (skrudinta) |
šiek tiek | obelių aliejus |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Į šiltą vandenį pamerkiame perlines kruopas (mirkome apie valandą). Grybus nuplauname ir supjaustome.
2.
Į didelį puodą su verdančiu vandeniu dedame išmirkytas perlines kruopas, grybus, beriame druskos, dedame prieskonių ir verdame apie 30 minučių ant mažos ugnies.
3.
Tada aliejuje apkepame pjaustytas griežinėliais arba tarkuotas morkas ir smulkintus svogūnus, salierą, supjaustytas bulves. Viską suverčiame į sriubą ir verdame ant mažos ugnies dar apie 20 minučių. Patiekiant pabarstyti smulkintų krapų, ir dėti skrudintų duonos kubelių.
Grybų sriubą jau nuo seno valgė Lietuvos didikai, kunigaikščiai ir bajorai.
Autorės receptas.
Grybų sriubą jau nuo seno valgė Lietuvos didikai, kunigaikščiai ir bajorai.
Autorės receptas.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Sojų sriuba
- Sriubytė su ryžiais ir vištiena
- Itališka kopūstų sriuba su grūdais
- Dietinė šparagų sriuba
- Kiaulienos troškinys-sriuba
- Grybų sriuba su sūriu
- Aštri, saldžiarūgštė baltųjų kiniškų grybų sriuba su vištiena
- Ryžių sriuba vakarui
- Špinatų sriuba
- Ryžių sriuba su pievagrybiais
- Raugintų burokėlių barščiai
- Sriuba "Korėja"
- Sūrio sriuba
- Pomidorų sriuba su mėsa
- Karšta sultinio sriuba su frikadėlėmis
- Florentietiška špinatų sriuba
- Trinta špinatų sriuba
- Leipcigo daržovių šiupininė
- Moliūgų sriuba su kepinta mėsa ir porais
- Tiršta daržovių sriuba
Grybų sriuba
Komentarai:
3
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Grybai,
200 gramų -
Perlinės kruopos,
1 stiklinė -
Bulvės,
1 kilogramas -
Morkos,
1 vienetas -
Svogūnai,
2 vienetai - Druska
- Juodieji pipirai
-
Salierai, stiebas,
1 vienetas -
Lauro lapai,
5 vienetai - Pelerūnas (kietis)
- Juodieji pipirai
- Krapai
- Duona, skrudinta
- Obelių aliejus
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Į šiltą vandenį pamerkiame perlines kruopas (mirkome apie valandą). Grybus nuplauname ir supjaustome.
Į didelį puodą su verdančiu vandeniu dedame išmirkytas perlines kruopas, grybus, beriame druskos, dedame prieskonių ir verdame apie 30 minučių ant mažos ugnies.
Tada aliejuje apkepame pjaustytas griežinėliais arba tarkuotas morkas ir smulkintus svogūnus, salierą, supjaustytas bulves. Viską suverčiame į sriubą ir verdame ant mažos ugnies dar apie 20 minučių. Patiekiant pabarstyti smulkintų krapų, ir dėti skrudintų duonos kubelių.
Grybų sriubą jau nuo seno valgė Lietuvos didikai, kunigaikščiai ir bajorai.
Autorės receptas.
Reklama:
Komentarai (3)
-
lina.
2015-02-28 13:37
labai skanu kad daugiau tu sriubu pagaminti visur patiekti ant stalo.kad galetu.lb butu smagu ir skanu...
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...