Ispaniška daržovių sriuba - Sopa Alicantina
Porcijų skaičius:
6
Paruošimo laikas:
Apie 30 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
2 litrai | vanduo |
2 vienetai | pastarnokas (vidutinio dydžio) |
2 vienetai | ropės (vidutinio dydžio) |
2 vienetai | morkos (vidutinio dydžio) |
150 gramų | žirneliai (gali būti šaldyti) |
150 gramų | kopūstai |
150 gramų | batonas (skrudintų kubelių) |
1 vienetas | poras (mažo) |
1 vienetas | svogūnai (vidutinio dydžio) |
3 valgomieji šaukštai | alyvuogių aliejaus |
1 arbatinis šaukštelis | raudonosios paprikos milteliai |
šiek tiek | druska |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
1.
Pastarnokus, ropes, svogūną ir morkas nulupame. Morkas supjaustome griežinėliais, o likusias daržoves – mažais kubeliais.
2.
Kopūstą supjaustome plonomis, trumpomis juostelėmis.
3.
Baltąją poro dalį supjaustome griežinėliais.
4.
Puode įkaitiname 3 valg. š. aliejaus ant vidutinės ugnies, sudedame visas daržoves, kepiname 10 min, vis pamaišant. Tada supilame vandenį, pagardiname druska, raudonosios paprikos milteliais, išmaišome, puodą uždengiame dangčiu ir verdame 30 min, kol daržovės suminkštėja.
5.
Pabaigoje paragaujame ar reikia papildomai druskos. Sriubą supilstome į dubenėlius, pagardiname skrudinto batono kubeliais. Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
- Mikrobanginėje gaminta sūrio sriuba
- Sojų sriuba
- Daržovių sriuba su kumpiu
- Firminė Žavintos žuvienė
- Voveraičių sriuba su jūros kopūstais
- Vištienos sriuba
- Pomidorų sriuba su manų kruopų leistiniais
- Greitoji sriubukė
- Džiovintų grybų sriuba su rūkytą šoninę
- Svogūnų sriuba
- Bulvių ir špinatų sriuba
- Žuvienė iš konservų
- Amerikietiška špinatų sriuba
- Žuvienė, virta ant laužo
- Maltos mėsos ir porų sriuba
- Vegetariška avinžirnių sriuba
- Lapienė su mėsa
- Daržovių sriuba
- Moliūgų ir kukurūzų sriuba
- Jogurto sriuba
Ispaniška daržovių sriuba - Sopa Alicantina
Komentarai:
1
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Vanduo,
2 litrai -
Pastarnokas, vidutinio dydžio,
2 vienetai -
Ropės, vidutinio dydžio,
2 vienetai -
Morkos, vidutinio dydžio,
2 vienetai -
Žirneliai, gali būti šaldyti,
150 gramų -
Kopūstai,
150 gramų -
Batonas, skrudintų kubelių,
150 gramų -
Poras, mažo,
1 vienetas -
Svogūnai, vidutinio dydžio,
1 vienetas -
Alyvuogių aliejus,
3 valgomieji šaukštai -
Raudonosios paprikos milteliai,
1 arbatinis šaukštelis - Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
(
)
Gaminimo eiga:
Pastarnokus, ropes, svogūną ir morkas nulupame. Morkas supjaustome griežinėliais, o likusias daržoves – mažais kubeliais.
Kopūstą supjaustome plonomis, trumpomis juostelėmis.
Baltąją poro dalį supjaustome griežinėliais.
Puode įkaitiname 3 valg. š. aliejaus ant vidutinės ugnies, sudedame visas daržoves, kepiname 10 min, vis pamaišant. Tada supilame vandenį, pagardiname druska, raudonosios paprikos milteliais, išmaišome, puodą uždengiame dangčiu ir verdame 30 min, kol daržovės suminkštėja.
Pabaigoje paragaujame ar reikia papildomai druskos. Sriubą supilstome į dubenėlius, pagardiname skrudinto batono kubeliais. Skanaus!
Reklama:
Komentarai (1)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...