
Ispaniška daržovių sriuba - Sopa Alicantina
Porcijų skaičius:
6
Paruošimo laikas:
Apie 30 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
2 litrai | vanduo |
2 vienetai | pastarnokas (vidutinio dydžio) |
2 vienetai | ropės (vidutinio dydžio) |
2 vienetai | morkos (vidutinio dydžio) |
150 gramų | žirneliai (gali būti šaldyti) |
150 gramų | kopūstai |
150 gramų | batonas (skrudintų kubelių) |
1 vienetas | poras (mažo) |
1 vienetas | svogūnai (vidutinio dydžio) |
3 valgomieji šaukštai | alyvuogių aliejaus |
1 arbatinis šaukštelis | raudonosios paprikos milteliai |
šiek tiek | druska |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
1.
Pastarnokus, ropes, svogūną ir morkas nulupame. Morkas supjaustome griežinėliais, o likusias daržoves – mažais kubeliais.
2.
Kopūstą supjaustome plonomis, trumpomis juostelėmis.
3.
Baltąją poro dalį supjaustome griežinėliais.
4.
Puode įkaitiname 3 valg. š. aliejaus ant vidutinės ugnies, sudedame visas daržoves, kepiname 10 min, vis pamaišant. Tada supilame vandenį, pagardiname druska, raudonosios paprikos milteliais, išmaišome, puodą uždengiame dangčiu ir verdame 30 min, kol daržovės suminkštėja.
5.
Pabaigoje paragaujame ar reikia papildomai druskos. Sriubą supilstome į dubenėlius, pagardiname skrudinto batono kubeliais. Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Rūgštynių sriuba su špinatais
-
Kiaulienos troškinys-sriuba
-
Vištienos sriuba su koldūnais
-
Sriuba su perlinėm kruopom
-
Pupelių ir kukurūzų sriuba
-
Dilgėlių sriuba
-
Pomidorų ir bazilikų sriuba
-
Kazlėkų sriuba su jautiena
-
Sriuba „Minestrone“
-
Paprikų ir vištienos sriuba
-
Voveraičių sriuba
-
Maltos mėsos ir porų sriuba
-
Raugintų kopūstų sriuba su vištiena
-
Amerikietiška špinatų sriuba
-
Žirnienė su grybais
-
Šiuolaikiška blėkų sriuba
-
Daržovių sriuba su kumpiu
-
Suomiška žuvienė
-
Vištienos sriuba su daržovėmis
-
Raugintų burokėlių barščiai
Ispaniška daržovių sriuba - Sopa Alicantina
Komentarai:
1
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Vanduo,
2 litrai -
Pastarnokas, vidutinio dydžio,
2 vienetai -
Ropės, vidutinio dydžio,
2 vienetai -
Morkos, vidutinio dydžio,
2 vienetai -
Žirneliai, gali būti šaldyti,
150 gramų -
Kopūstai,
150 gramų -
Batonas, skrudintų kubelių,
150 gramų -
Poras, mažo,
1 vienetas -
Svogūnai, vidutinio dydžio,
1 vienetas -
Alyvuogių aliejus,
3 valgomieji šaukštai -
Raudonosios paprikos milteliai,
1 arbatinis šaukštelis - Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
(
)
Gaminimo eiga:
Pastarnokus, ropes, svogūną ir morkas nulupame. Morkas supjaustome griežinėliais, o likusias daržoves – mažais kubeliais.
Kopūstą supjaustome plonomis, trumpomis juostelėmis.
Baltąją poro dalį supjaustome griežinėliais.
Puode įkaitiname 3 valg. š. aliejaus ant vidutinės ugnies, sudedame visas daržoves, kepiname 10 min, vis pamaišant. Tada supilame vandenį, pagardiname druska, raudonosios paprikos milteliais, išmaišome, puodą uždengiame dangčiu ir verdame 30 min, kol daržovės suminkštėja.
Pabaigoje paragaujame ar reikia papildomai druskos. Sriubą supilstome į dubenėlius, pagardiname skrudinto batono kubeliais. Skanaus!
Reklama:
Komentarai (1)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...