4 vienetai | grybai (kinietiški, džiovinti) | |
2 valgomieji šaukštai | rapsų aliejus | |
1 gabalas | imbieras ( (3-4cm dydžio)) | |
1 arbatinis šaukštelis | aitriųjų pipirų pastos | |
0.5 skardinės | bambukų ūgliai (konservuoti, pjaustyti) | |
200 gramų | kiauliena (apkepinta, pjaustyta) | |
100 mililitrų | sojos padažas | |
100 mililitrų | ryžių acto | |
1 arbatinis šaukštelis | druska | |
1 arbatinis šaukštelis | baltieji pipirai | |
2 litrai | sultinys (vištienos ) | |
1 gabalas | varškė (tofu - sojų ) | |
3 valgomieji šaukštai | miltai (kukurūzų) | |
1 vienetas | kiaušiniai | |
1 sauja | svogūnų laiškai | |
Papuošimui: | ||
1 žiupsnelis | kalendra |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Agurkinė
- Imbierinė voveraičių - moliūgų sriuba
- Kinietiška grybų sriuba
- Skani burokėlių sriuba
- Pikantiška daržovių sriuba
- Džiovintų grybų sriuba su rūkytą šoninę
- Voveraičių sriuba
- Daržovių-vištienos sriuba
- Pomidorų sriuba su mocarelos sūriu
- Persikais, muskatu, česnakais pagardinta kiaulienos sriuba
- Šviežių kopūstų sriuba su mėsa
- Vengriški barščiai
- Pievagrybių ir brokolių sriuba
- Obuolių ir erškėtuogių sriuba
- Pieniška sriuba su cukinija
- Apelsinų sriuba
- Rūgštynių sriuba
- Pievagrybių sriuba su raugintais agurkais
- Grybų sriuba su sūriu
- Trinta morkų sriuba su baltos duonos skrebučiais
Rūgščiai aštri kinietiška sriuba
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 5
-
Grybai, kinietiški, džiovinti,
4 vienetai -
Rapsų aliejus,
2 valgomieji šaukštai -
Imbieras, (3-4cm dydžio),
1 gabalas -
Aitriųjų pipirų pasta,
1 arbatinis šaukštelis -
Bambukų ūgliai, konservuoti, pjaustyti,
0.5 skardinės -
Kiauliena, apkepinta, pjaustyta,
200 gramų -
Sojos padažas,
100 mililitrų -
Ryžių actas,
100 mililitrų -
Druska,
1 arbatinis šaukštelis -
Baltieji pipirai,
1 arbatinis šaukštelis -
Sultinys, vištienos ,
2 litrai -
Varškė, tofu - sojų ,
1 gabalas -
Miltai, kukurūzų,
3 valgomieji šaukštai -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Svogūnų laiškai,
1 sauja - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Kalendra,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Šią sriubą ragavau gyvendamas JAV ir ji man labai patiko. Lietuvoje nieko panašaus nemačiau, todėl susiradau anglišką šios sriubos receptą, pasigaminau sriubą, puikiai pavyko. Todėl dabar šį receptą verčiu į lietuvių kalbą ir pateikiu jums. Tikiuosi patiks ;)
Grybus sudėkite į bliūdelį, užpilkite verdančiu vandeniu ir uždenkite. Palikite pastovėti apie 30 minučių. Nuplaukite išbrinkusius grybus ir supjaustykite.
Įkaitinkite aliejų gilioje keptuvėje ar puode and vidutinės ugnies. Sudėkite nuluptą ir sutarkuotą imbierą, čili pastą, grybus, bambukų ūglius ir keptą kiaulieną. Vis paaišydami kepkite apie 1-2 minutes. Atskirame inde sumaišykite sojos padažą, ryžių actą, druską, pipirus ir žiupsnelį cukraus. Mišinį supilkite į indą, kuriame viską kepate. Supilkite vištienos sultinį, palaukite kol sriuba užvirs ir virkite apie 10 minučių. Įdėkite juostelėmis supjaustytą tofu ir virkite dar 3 minutes.
Sumaišykite kukurūzų miltus su 100-150ml vandens ir supilkite į sriubą. Sriubą maišykite iki kol ji taps šiek tiek tirštesnė. Nuimkite sriubą nuo ugnies ir maišykite ją į vieną pusę, į besisukančią sriubą lėtai supilkite išplaktą kiaušinį. Papuoškite sriubą svogūnų laiškais (jų aš dėjau ir į sriubą) ir kalendros lapeliais.
Originaliame recepte taip pat pateikta ir kaip pasigaminti vištienos sultinį. Galima jį pasidaryti tiesiog iš sultinio kubelių, tačiau man asmeniškai skaniau pasidarant jį pačiam. Taigi, norint pasigaminti sultinį pačiam jums prireiks apie 1-1,5kg vištienos, arba galite dėti tiesiog pusė vištos. Saujos supjaustytų svogūnų laiškų, 4 sutraiškytų česnako galučių, apie 6-8cm ilgio imbiero, 1 pjaustyto svogūno, 1 arbatinio šaukštelio nemaltų pipirų ir žinoma vandens. Įdėkite vištieną į didelį indą ir užkaiskite jį. Įdėkite svogūnų laiškus, česnaką, nuskustą imbierą, svogūną ir pipirus. Užpilkite maždaug trimis litrais vandens. Virkite ant mažos ugnies maždaug valandą. Atsargiai išimkite vištieną iš puodo (aš šiek tiek vištienos palikau, kad patektų jos ir į sriubą). Išimkite imbierą. Likęs skystis yra sultinys, kurio jums reikia sriubai. O iš virtos vištienos galite pasigaminti dar kokį patiekaliuką :)
Skanaus!
Komentarai (3)
-
Donatas
2021-12-28 14:15
ok