Nuvalyti baravykai nuplaunami, stambesni — supjaustomi ir 5 min. pavirinami pasūdytame vandenyje. Vėliau išgriebiami, pavoliojami miltuose ir kepinami svieste ar taukuose, kol gražiai parusvėja. Į grybus sukrečiami susmulkinti, pakepinti svogūnai. Viskas užpilama grietine ir kaitinama, kad užvirtų.
Apvirtus baravykus galima suvilgyti išplaktame kiaušinyje, pavolioti džiūvėsėliuose ir apkepti svieste. Vėliau dėti į orkaitę ir dar šiek tiek pakaitinti. Tiekiami užpilti sviestu su virtomis bulvėmis arba bulvių koše.
Kepti baravykai
INGREDIENTAI:
500 gramų | baravykai |
0.5 stiklinės | kvietiniai miltai |
1.5 valgomojo šaukšto | sviestas |
0.5 stiklinės | grietinė |
šiek tiek | druska |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Populiariausi receptai šią savaitę
- Pusryčių užkandėlė
- Pusryčiai puodelyje
- Mėsos ir daržovių vėrinukai
- Šventiniai krepšeliai
- Silkių vyniotiniai
- Pica, kepta keptuvėje
- Stirnienos vyniotiniai
- Kumpio suktinukai
- Traški pitos užkandėlė su sūrio padažu
- Valentino sumuštinukai
- Vaisių puokštė su šokolado glajumi
- Silkės su citrina
- Grilyje kepti vištienos kepsneliai su šviežiomis salotomis
- Karališki pusryčiai
- Sauliaus kibinai
- Gaivūs lavašo suktinukai
- Pikantiški migdolai
- Faršo vyniotinis „Morkų juosta“
- Greita užkandėlė šventiniam stalui
- Keptas lietuviškas sūris
Kepti baravykai
Komentarai:
6
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
-
Baravykai,
500 gramų -
Kvietiniai miltai,
0.5 stiklinės -
Sviestas,
1.5 valgomojo šaukšto -
Grietinė,
0.5 stiklinės - Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Nuvalyti baravykai nuplaunami, stambesni — supjaustomi ir 5 min. pavirinami pasūdytame vandenyje. Vėliau išgriebiami, pavoliojami miltuose ir kepinami svieste ar taukuose, kol gražiai parusvėja. Į grybus sukrečiami susmulkinti, pakepinti svogūnai. Viskas užpilama grietine ir kaitinama, kad užvirtų.
Apvirtus baravykus galima suvilgyti išplaktame kiaušinyje, pavolioti džiūvėsėliuose ir apkepti svieste. Vėliau dėti į orkaitę ir dar šiek tiek pakaitinti. Tiekiami užpilti sviestu su virtomis bulvėmis arba bulvių koše.
Reklama:
Komentarai (6)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...