šiek tiek | pipirai (juodieji) |
0.5 vieneto | svogūnai |
šiek tiek | garstyčios (padažas) |
2 vienetai | kiauliena (kulniukai) |
šiek tiek | druska |
Šis receptas labiau tinka supjaustytiems kulniukams, kurie parduodami parduotuvėse.
Kulniuką pabarstykite druska, pipirais ir ištepkite garstyčiomis. Apibarstykite pjaustytu svogūnu (tam, kad priduotų papildomo aromato). Palaikykite kelias valandas šaldytuve uždengtame inde.
Į kepimo indą paklokite pergamentinį popierių ar foliją, ištepkite aliejumi ar taukais. Sudėkite kulniukus ir juos uždenkite kitu lapu folijos ar popieriaus.
Kepkite vidutinio karštumo orkaitėje, stebėkite kad nepriliptų popierius, gale nuimkite popierių kad apkeptų. Kepama apie valandą. Jei norite valgyti su bulvėmis, galite jas paruošti ir kepti kartu (žr. žemiau).
Iškepta karka valgoma su: svogūnų ir acto salotomis, pomidorų padažu, juoda duona ar bulvėmis, agurkais ir pomidorais.
Jei kepsite su bulvėmis, jas nuskuskite, supjaustykite į 4 dalis. Po to ištrinkite druska, pipirais, šiek tiek kmynų, pomidorų padažu ar majonezu. Bulves dėkite kartu su mėsa. Stenkitės, kad jos kuo mažiau liestūsi su popiriumi ir dugnu,nes prilips.
Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
- Zrazai
- Kiaulienos kepsnys su kmynais
- Jautienos šašlykas
- Pjaustytos jautienos nugarinės kepsnys
- Musak
- Paprastasis guliašas
- Avižinių dribsnių apkepas su mėsa
- Aštrus šašlykas
- Kepsniai su sūriu ir česnaku
- Dzūkiški kukulaičiai
- Škotiški kiaušiniai
- Jautienos čenakai
- Kiaulienos šašlykas
- Šašlykai kepti elektriniame gilyje „Greiti ir pasiutusiai skanūs“
- Jautienos kukuliai
- Veršienos šniceliai
- Mėsa su grybų padažu prancuziškai
- Amerikietiškai pagaminta mėsa
- Keptas kiaulienos kumpis
- Įdarytos parikos
Kepti kiaulių kulniukai (karka)
- Paruošimo laikas:
- Pipirai, juodieji
-
Svogūnai,
0.5 vieneto - Garstyčios, padažas
-
Kiauliena, kulniukai,
2 vienetai - Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Jeigu kepsite pilną, nepjaustytą kiaulienos karką - ją reiks pamarinuoti bent 1 dieną. Paprastai po marinavimo, karka paverdama, nes yra didoka, tik po to kepama.
Šis receptas labiau tinka supjaustytiems kulniukams, kurie parduodami parduotuvėse.
Kulniuką pabarstykite druska, pipirais ir ištepkite garstyčiomis. Apibarstykite pjaustytu svogūnu (tam, kad priduotų papildomo aromato). Palaikykite kelias valandas šaldytuve uždengtame inde.
Į kepimo indą paklokite pergamentinį popierių ar foliją, ištepkite aliejumi ar taukais. Sudėkite kulniukus ir juos uždenkite kitu lapu folijos ar popieriaus.
Kepkite vidutinio karštumo orkaitėje, stebėkite kad nepriliptų popierius, gale nuimkite popierių kad apkeptų. Kepama apie valandą. Jei norite valgyti su bulvėmis, galite jas paruošti ir kepti kartu (žr. žemiau).
Iškepta karka valgoma su: svogūnų ir acto salotomis, pomidorų padažu, juoda duona ar bulvėmis, agurkais ir pomidorais.
Jei kepsite su bulvėmis, jas nuskuskite, supjaustykite į 4 dalis. Po to ištrinkite druska, pipirais, šiek tiek kmynų, pomidorų padažu ar majonezu. Bulves dėkite kartu su mėsa. Stenkitės, kad jos kuo mažiau liestūsi su popiriumi ir dugnu,nes prilips.
Skanaus!
Komentarai (16)
-
Vitalija
2024-03-16 11:34
Išbandysim,turetu buti begalo skanu.
-
Parasykit kas nors
2010-09-22 13:51
:alus: :alus: ;-)
-
Linksmute
2010-03-14 17:18
Nesuprantu , o tai folijos i bleka itiesti negalima ? Kam cia tiek to vargo su popierium? :-D :atsiprasau:
-
(anonimas)
2010-03-14 16:12
Tai puiku, lekiu :super: isbandyti recepto %-)
-
GUTE
2010-02-22 19:10
VAKAR PRISISKAICIAU SIAN PADARIAU VISI PIRSTUS LAIZES.GYRE MANE.LIUKS :super:
-
Ramunė
2009-03-30 21:06
PUPAI :
popierių, ant kurio dėsi bulves, reikia patepti aliejumi ir neprilips. :-)
-
karolis
2009-03-30 20:37
prideti pilna krakmolo ir neprikips :-D
-
Pupa
2009-02-13 22:14
Na tarkim imi bulve ir pjauni ja per pus. jei desi pjuvio vieta ant popieriaus, ji prilips labiausiai. jei apversi apvalesniaja puse ant popieriaus, taip ji su dugnu liesis maziausiai... ;-) tikiuosi, aiskiai paaiskinau, nes nezinau, kaip kitaip nupasakoto o:-)
-
Liolikas
2009-02-13 21:04
O tai kaip tas bulves galima sudėti, kad "kuo mažiau liestų popierių" ? Tai ant ko jas dėti? :stop:
-
nu
2009-01-16 14:55
jei lina nezino, prie kepimo popieriaus limpa ;-)