![](/app/assets/img/receptai/receptai-menu-logo.png)
1 vienetas | kiškiena |
1 valgomasis šaukštas | aliejaus |
šiek tiek | džiūvėsėliai |
100 gramų | kiaulienos lašiniai (rūkyti) |
šiek tiek | kmynai |
20 gramų | taukai (kiaulių) |
šiek tiek | kadagio uogos |
šiek tiek | juodieji pipirai |
šiek tiek | mairūnas |
šiek tiek | kalendra |
šiek tiek | druska |
Nuvalytas ir gerai išplautas šaltu vandeniu kiškis užpilamas paruoštu marinatu ir 1—2 dienas palaikomas šaltai. Išimtas iš marinato kiškis nusausinamas, nupjaunama priekinės kojos ir papilvė, paliekama tik nugarinė dalis ir šlaunys. Mėsa prismaigstoma supjaustytų rėželiais lašiniukų, įtrinama aliejumi, druska, sumaišyta su prieskoniais, ir grūstomis kadagio uogomis. I keptuvą įdedama riebalų ar lašiniukų, ant jų dedamas kiškis, įpilama stiklinė marinato ir kepama kartkartėmis palaistant sultimis.
Patiekiant kiškis supjaustomas, sudedamas į pašildytą pusdubenį, apibarstomas džiūvėsėliais (pyrago arba juodos duonos) ir pašlakstomas sviestu.
Atskirai duodama bulvių košės, troškintų raudonųjų kopūstų arba burokėlių, agrastų kompoto, išmirkytų be kauliukų džiovintų slyvų ir kt. Perkoštas padažas paskaninamas grietine ir duodamas padažinėje.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Šašlykai citrinų marinate
-
Naminis šnicelis
-
Įdaryti pievagrybiai
-
Mėsos pynutės
-
Kotletai su įdaru
-
Faršo vyniotinis „Morkų juosta“
-
Maltinukai su sūriu
-
Pyragas su mėsa
-
Kibinai "Su meile"
-
Kotletai su kiaušiniais
-
Jautiena kopūstų padaže
-
Šašlykas kitaip
-
Baklažanai įdaryti jautienos faršu
-
Strėvos suktinis kitaip
-
Mėsos ir daržovių vėrinukai
-
Sūrio ir kiaušinių vyniotinis
-
Mėsos kukuliai su padažu
-
Mėsos troškinys laivelyje
-
Sotieji zrazai
-
Guliašas su kiauliena
Kepta kiškiena marinate
![](/app/assets/img/iki-logo-2.png)
- Paruošimo laikas:
-
Kiškiena,
1 vienetas -
Aliejus,
1 valgomasis šaukštas - Džiūvėsėliai
-
Kiaulienos lašiniai, rūkyti,
100 gramų - Kmynai
-
Taukai (kiaulių),
20 gramų - Kadagio uogos
- Juodieji pipirai
- Mairūnas
- Kalendra
- Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Marinatui papildomai reikės: 0,5 stiklinės 3% acto, 1 stiklinė raudonojo vyno, citrina (nebūtinai), truputį cukraus, druskos, pipirų, lauro lapelis.
Nuvalytas ir gerai išplautas šaltu vandeniu kiškis užpilamas paruoštu marinatu ir 1—2 dienas palaikomas šaltai. Išimtas iš marinato kiškis nusausinamas, nupjaunama priekinės kojos ir papilvė, paliekama tik nugarinė dalis ir šlaunys. Mėsa prismaigstoma supjaustytų rėželiais lašiniukų, įtrinama aliejumi, druska, sumaišyta su prieskoniais, ir grūstomis kadagio uogomis. I keptuvą įdedama riebalų ar lašiniukų, ant jų dedamas kiškis, įpilama stiklinė marinato ir kepama kartkartėmis palaistant sultimis.
Patiekiant kiškis supjaustomas, sudedamas į pašildytą pusdubenį, apibarstomas džiūvėsėliais (pyrago arba juodos duonos) ir pašlakstomas sviestu.
Atskirai duodama bulvių košės, troškintų raudonųjų kopūstų arba burokėlių, agrastų kompoto, išmirkytų be kauliukų džiovintų slyvų ir kt. Perkoštas padažas paskaninamas grietine ir duodamas padažinėje.