6 vienetai | bulvių (vidutinio dydžio) | |
Padažui: | ||
200 gramų | konservuotų pomidorų (trintų, be sėklų ir odelių) | |
200 mililitrų | vištienos sultinio (ar 200 ml karšto vandens sumaišyto su 0.5 kubelio vištienos sultinio) | |
60 mililitrų | alyvuogių aliejaus | |
1 vienetas | svogūnai (vidutinio dydžio) | |
2 valgomieji šaukštai | miltai | |
1 arbatinis šaukštelis | aitriosios paprikos miltelių (kajeno ar kitų aštrių maltų pipirų, nebūtina) | |
1 arbatinis šaukštelis | malta saldžioji raudonoji paprika |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Vegetariški čeburėkai
- Zombių akytės
- Grikių kruopų pyragėliai su grybais
- Keksiukiniai pusryčiai
- Pomidorų mėsainis
- Karališki pusryčiai
- Pusryčiai puodelyje
- Pikantiški sumuštiniai
- Dešrelės sluoksniuotoje tešloje
- Naminiai kebabai su vištiena
- Omletas
- Stirnienos vyniotiniai
- Karštas aštrus užkandis iš pupelių
- Kiaušinis avokade
- Pyragėliai su kmynais
- Zarangollo Murciano – ispaniškas cukinijos užkandis
- Trapūs,sultingi kibinai
- Krevetės patale
- Užklota pica
- Keptos krevetės
Keptos bulvės ispaniškai (Patatas Bravas)
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Bulvės, vidutinio dydžio,
6 vienetai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Konservuoti pomidorai, trintų, be sėklų ir odelių,
200 gramų -
Vištienos sultinys, ar 200 ml karšto vandens sumaišyto su 0.5 kubelio vištienos sultinio,
200 mililitrų -
Alyvuogių aliejus,
60 mililitrų -
Svogūnai, vidutinio dydžio,
1 vienetas -
Miltai,
2 valgomieji šaukštai -
Aitriosios paprikos milteliai, kajeno ar kitų aštrių maltų pipirų, nebūtina,
1 arbatinis šaukštelis -
Malta saldžioji raudonoji paprika,
1 arbatinis šaukštelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Bulves nulupame, supjaustome didesniais kubeliais, sudedame į puodą, užpilame vandeniu ir verdame, kol bulvės suminkštėja. Nereikia pervirti, bulvės turi išlikti šiek tiek kietokos, kad kepant nesusitrintų. Nuo bulvių nupilame vandenį ir paliekame atvėsti.
Padažas – svogūną nulupame, supjaustome kubeliais. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname 60 ml alyvuogių aliejaus, sudedame svogūną, kepiname, kol suminkštėja, tada pagardiname čili pipirų milteliais (ar kitais mėgstamais aštriais pipirų milteliais), saldžiosios raudonosios paprikos milteliais, sudedame miltus, viską išmaišome ir pakepiname pora minučių, kol miltai susijungia su kitais ingredientais. Tada supilame sultinį, trintus pomidorus. Padažą kaitiname ant silpnesnės ugnies, nuolat maišant, kol sutirštėja (~10 min). Pagardiname druska pagal skonį. Jei per sūru galima įberti šiek tiek cukraus. Paliekame padažą atvėsti. Kai atvėsta sutriname blenderiu.
Keptuvėje ant stipresnės vidutinės ugnies įkaitiname maždaug 1,5 cm saulėgrąžų aliejaus, sudedame bulves, kepiname ~5 min, lėtai, atsargiai pamaišant, po to sumažiname ugnį iki vidutinės ir dar kepiname ~2-3 min, kol bulvės gražiai apskrunda iš visų pusių. Bulves reikėtų keptuvėje kepti dalimis, kad visi gabalėliais gražiai apskrustų. Aš kepiau vidutinio dydžio keptuvėje, paskirsčiusi bulvių kiekį į 5 dalis (5 kepimai). Iškeptas bulves dedame ant popierinio rankšluosčio, po to dedame į lėštę, kurioje serviruosime.
Ant apkeptų bulvių užpilame padažo, prismaigstome medinių pagaliukų, ir patiekame. Skanaus! Prie taip paruoštų bulvių labai tinka pakepintos mažytės pieniškos dešrelės.