Kepenys supjaustomos, pakepinamos svieste ir 4 kartus sumalamos. Į masę supilama išmirkyta ir spanguolių sultyse ištirpinta želatina, įberiama pipirų, druskos ir, gerai išsukus, įmaišoma plakta grietinė. Paštetas sudedamas į formą ir palaikomas šaldytuve.
Prieš tiekiant išverčiamas į lėkštę ir puošiamas supjaustytais drebučiais, o jų neturint, citrinos griežinėliais ir žalumynais.

Nekeptas kepenų paštetas
INGREDIENTAI:
1 valgomasis šaukštas | želatina |
0.5 stiklinės | spanguolės (sultys) |
2.5 valgomojo šaukšto | sviestas (tirpintas) |
800 gramų | jaučio kepenys (arba veršio) |
3 stiklinės | grietinė (plakta) |
šiek tiek | juodieji pipirai (malti) |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | citrinos |
šiek tiek | petražolės |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Pyragėliai su krabų lazdelėmis
-
Trapios tešlos užkandėlės su svogūnais ir šonine
-
Vištienos sandvičiai
-
Bulvių pyragėliai
-
Aluje virti vėžiai
-
Omletas su pomidorais
-
Varškės užtepėlė su pomidorais ir žalumynais
-
Vaisių puokštė su šokolado glajumi
-
Obuoliai tešloje
-
Kepti kukurūzai
-
Aštrūs kalakutų kaklai
-
Lašišos vieno kąsnio sumuštinukai
-
Žaliosiomis paprikomis įdarytas vyniotinis
-
Kepti aguročiai su slyvomis
-
Krabų lazdelių ruletai
-
Duonos riekutės tešloje
-
Lašišos sumuštinukai su mažaisiais pomidorais ir agurkais
-
Kumpio suktinukai
-
Silkės pataluos vyniotinis
-
Sumuštinis ant salotos lapo
Nekeptas kepenų paštetas
Komentarai:
10
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
-
Želatina,
1 valgomasis šaukštas -
Spanguolės, sultys,
0.5 stiklinės -
Sviestas, tirpintas,
2.5 valgomojo šaukšto -
Jaučio kepenys, arba veršio,
800 gramų -
Grietinė, plakta,
3 stiklinės - Juodieji pipirai, malti
- Druska
- Citrinos
- Petražolės
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Kepenys supjaustomos, pakepinamos svieste ir 4 kartus sumalamos. Į masę supilama išmirkyta ir spanguolių sultyse ištirpinta želatina, įberiama pipirų, druskos ir, gerai išsukus, įmaišoma plakta grietinė. Paštetas sudedamas į formą ir palaikomas šaldytuve.
Prieš tiekiant išverčiamas į lėkštę ir puošiamas supjaustytais drebučiais, o jų neturint, citrinos griežinėliais ir žalumynais.
Reklama:
Komentarai (10)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...