Kepenys supjaustomos, pakepinamos svieste ir 4 kartus sumalamos. Į masę supilama išmirkyta ir spanguolių sultyse ištirpinta želatina, įberiama pipirų, druskos ir, gerai išsukus, įmaišoma plakta grietinė. Paštetas sudedamas į formą ir palaikomas šaldytuve.
Prieš tiekiant išverčiamas į lėkštę ir puošiamas supjaustytais drebučiais, o jų neturint, citrinos griežinėliais ir žalumynais.
Nekeptas kepenų paštetas
INGREDIENTAI:
| 1 valgomasis šaukštas | želatina |
| 0.5 stiklinės | spanguolės (sultys) |
| 2.5 valgomojo šaukšto | sviestas (tirpintas) |
| 800 gramų | jaučio kepenys (arba veršio) |
| 3 stiklinės | grietinė (plakta) |
| šiek tiek | juodieji pipirai (malti) |
| šiek tiek | druska |
| šiek tiek | citrinos |
| šiek tiek | petražolės |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Grybų užkandis
-
Blynelių suktinukai su lašiša ir žirnelių kremu
-
Mėsos ir daržovių vėrinukai
-
Žalumynų indeliai su krevetėmis
-
Vištos spurgos
-
Sveiko hamburgerio gaminimas
-
Skrudintos alyvuogės
-
Gardūs vištienos piršteliai
-
Įdaryti kiaušiniai
-
Kepta duona
-
Pomidorų mėsainis
-
Sumuštinukai su silke
-
Silkė pataluose
-
Cukinijų gardėsis
-
Ūmėdės padaže
-
Vėrinukai
-
Vasaros ežiukas
-
Pikantiškos sraigės
-
Užkandukai
-
Pievagrybiai grietinės padaže
Nekeptas kepenų paštetas
Komentarai:
10
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
akcijas
TAIP
NE
-
Želatina,
1 valgomasis šaukštas -
Spanguolės, sultys,
0.5 stiklinės -
Sviestas, tirpintas,
2.5 valgomojo šaukšto -
Jaučio kepenys, arba veršio,
800 gramų -
Grietinė, plakta,
3 stiklinės - Juodieji pipirai, malti
- Druska
- Citrinos
- Petražolės
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Kepenys supjaustomos, pakepinamos svieste ir 4 kartus sumalamos. Į masę supilama išmirkyta ir spanguolių sultyse ištirpinta želatina, įberiama pipirų, druskos ir, gerai išsukus, įmaišoma plakta grietinė. Paštetas sudedamas į formą ir palaikomas šaldytuve.
Prieš tiekiant išverčiamas į lėkštę ir puošiamas supjaustytais drebučiais, o jų neturint, citrinos griežinėliais ir žalumynais.
Reklama:
Komentarai (10)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
