Kepenys supjaustomos, pakepinamos svieste ir 4 kartus sumalamos. Į masę supilama išmirkyta ir spanguolių sultyse ištirpinta želatina, įberiama pipirų, druskos ir, gerai išsukus, įmaišoma plakta grietinė. Paštetas sudedamas į formą ir palaikomas šaldytuve.
Prieš tiekiant išverčiamas į lėkštę ir puošiamas supjaustytais drebučiais, o jų neturint, citrinos griežinėliais ir žalumynais.
Nekeptas kepenų paštetas
INGREDIENTAI:
1 valgomasis šaukštas | želatina |
0.5 stiklinės | spanguolės (sultys) |
2.5 valgomojo šaukšto | sviestas (tirpintas) |
800 gramų | jaučio kepenys (arba veršio) |
3 stiklinės | grietinė (plakta) |
šiek tiek | juodieji pipirai (malti) |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | citrinos |
šiek tiek | petražolės |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Populiariausi receptai šią savaitę
- Vabaliukai
- Pica
- Sumuštinis "Ara"
- Prieskonių karalienės Vitos Klišaitienės lašišos tartaro su avokadu ir greipfruto-pipirų „ikrais“ receptas
- Aštrūs kalakutų kaklai
- Plakta kiaušinienė kaip darželyje
- Vieno kąsnio silkės sumuštiniai
- Užkandis su avokadų kremu ir ZIGMO Italian Style silke
- Sumuštinukai su obuoliais
- Sojos paštetas
- Pupelių ir duonos mišrainė
- Kiškienos paštetas
- Aitri kepta šoninė
- Skanūs sumuštiniai
- Grilyje kepti vištienos kepsneliai su šviežiomis salotomis
- Švilpikai
- Virtos sraigės su kevalu
- Šaltiena su vištiena
- Valgomos „Musmirės“
- Čeburekai su grybais
Nekeptas kepenų paštetas
Komentarai:
10
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
-
Želatina,
1 valgomasis šaukštas -
Spanguolės, sultys,
0.5 stiklinės -
Sviestas, tirpintas,
2.5 valgomojo šaukšto -
Jaučio kepenys, arba veršio,
800 gramų -
Grietinė, plakta,
3 stiklinės - Juodieji pipirai, malti
- Druska
- Citrinos
- Petražolės
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Kepenys supjaustomos, pakepinamos svieste ir 4 kartus sumalamos. Į masę supilama išmirkyta ir spanguolių sultyse ištirpinta želatina, įberiama pipirų, druskos ir, gerai išsukus, įmaišoma plakta grietinė. Paštetas sudedamas į formą ir palaikomas šaldytuve.
Prieš tiekiant išverčiamas į lėkštę ir puošiamas supjaustytais drebučiais, o jų neturint, citrinos griežinėliais ir žalumynais.
Reklama:
Komentarai (10)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...