Kepenys supjaustomos, pakepinamos svieste ir 4 kartus sumalamos. Į masę supilama išmirkyta ir spanguolių sultyse ištirpinta želatina, įberiama pipirų, druskos ir, gerai išsukus, įmaišoma plakta grietinė. Paštetas sudedamas į formą ir palaikomas šaldytuve.
Prieš tiekiant išverčiamas į lėkštę ir puošiamas supjaustytais drebučiais, o jų neturint, citrinos griežinėliais ir žalumynais.

Nekeptas kepenų paštetas
INGREDIENTAI:
1 valgomasis šaukštas | želatina |
0.5 stiklinės | spanguolės (sultys) |
2.5 valgomojo šaukšto | sviestas (tirpintas) |
800 gramų | jaučio kepenys (arba veršio) |
3 stiklinės | grietinė (plakta) |
šiek tiek | juodieji pipirai (malti) |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | citrinos |
šiek tiek | petražolės |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Kiaušinių ir sūrio vyniotinis su faršu
-
Antienos filė su traškučiais ir ožkos pieno sūriu
-
Krekerių užkandėlė
-
Sumuštinukai "Sweat dreams"
-
Įdaryti obuoliai
-
Burgundiškos pupelės
-
Kiaušiniai, įdaryti šprotais
-
Austrės su lietuviškais obuoliais
-
Lietuviški "sushiai"
-
Kiaušinienė su pomidorais ir paprikomis
-
Šaltiena greitpuodyje
-
Silkė su svogunais marinate
-
Aštrios krevetės grilyje
-
Įdaryti agurkai
-
Krepšelis su ZIGMO sūdyta lašišos file
-
Sumuštiniai su sūriu
-
Antienos filė su vyšnių padažu
-
Zarangollo Murciano – ispaniškas cukinijos užkandis
-
Pusryčiai puodelyje
-
Kumpio suktinukai
Nekeptas kepenų paštetas
Komentarai:
10
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
-
Želatina,
1 valgomasis šaukštas -
Spanguolės, sultys,
0.5 stiklinės -
Sviestas, tirpintas,
2.5 valgomojo šaukšto -
Jaučio kepenys, arba veršio,
800 gramų -
Grietinė, plakta,
3 stiklinės - Juodieji pipirai, malti
- Druska
- Citrinos
- Petražolės
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Kepenys supjaustomos, pakepinamos svieste ir 4 kartus sumalamos. Į masę supilama išmirkyta ir spanguolių sultyse ištirpinta želatina, įberiama pipirų, druskos ir, gerai išsukus, įmaišoma plakta grietinė. Paštetas sudedamas į formą ir palaikomas šaldytuve.
Prieš tiekiant išverčiamas į lėkštę ir puošiamas supjaustytais drebučiais, o jų neturint, citrinos griežinėliais ir žalumynais.
Reklama:
Komentarai (10)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...