1 kilogramas | dešrelės |
500 gramų | tešla (sluoksniuota, bemielė) |
šiek tiek | kečupas (ar majonezas) |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Pusryčių užkandėlė
- Pusryčiai puodelyje
- Mėsos ir daržovių vėrinukai
- Šventiniai krepšeliai
- Silkių vyniotiniai
- Pica, kepta keptuvėje
- Stirnienos vyniotiniai
- Kumpio suktinukai
- Traški pitos užkandėlė su sūrio padažu
- Valentino sumuštinukai
- Vaisių puokštė su šokolado glajumi
- Silkės su citrina
- Grilyje kepti vištienos kepsneliai su šviežiomis salotomis
- Karališki pusryčiai
- Sauliaus kibinai
- Gaivūs lavašo suktinukai
- Pikantiški migdolai
- Faršo vyniotinis „Morkų juosta“
- Greita užkandėlė šventiniam stalui
- Keptas lietuviškas sūris
Dešrelės spiralėje
-
Dešrelės,
1 kilogramas -
Tešla, sluoksniuota, bemielė,
500 gramų - Kečupas, ar majonezas
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Atšaldom tešlą pagal instrukciją ant pakelio. Kiekvieną lapelį padalinam į 3 juosteles išilgai. Nuvalę dešreles nuo celofano, apvyniojam kiekvieną tešlos juostelėm spirale kaip matote duotoje foto. Išdėliojam jas ant kepimo popieriumi išklotos skardos, paliekant po 2cm tarpelius tarp dešrelių, nes tešla išsiplečia kepant. Kepam 15 min. 200 laipsnių temperatūroje. Patiekiam su mėgiamais ketčupu ar majonezu, o jei mėgstat, tai abu komponentus galima sumaišyt. Skanuuuu, net seilė tįsta, o svarbiausia labai paprasta :)
Komentarai (19)
-
sandra
2011-10-04 23:25
yara ir anglijoje sloksnuotos teslos,ieskok prie sviesto
-
setaga
2010-11-24 17:20
mmm.. labai skanu ir paprasta. Rekomenduoju visiems. :valgau: :super:
-
Elyte
2010-09-28 09:14
Ačiū jums labai. :)
-
@G@
2010-09-18 17:07
Elyte aš labai atsiprašau pirmame recepto variante įsivėlė nemažai klaidų dėka kompiuterio :-@ ,o štai dabar skaityk,gamink ir skanauk į sveikatą :super2:
ČIČINSKAI
Sudėtinės dalys:
Varškė, 200 gramų
Kefyras, 300 gramų
Kiaušiniai, 1 vienetas
Kvietiniai miltai, 0.5 kilogramo
Soda, 1 šaukštelis
Dešrelės, 6 vienetai
Prieskoniai, pagal skonį
Gaminimas:
Kefyrą sumaišome su soda, įmušame kiaušinį, sudedame varškę bei didžiąją dalį miltų ir suminkome tešlą. Jei reikia įdedame dar miltų. Tešla turėtų nebekibti prie rankų, bet taip pat turi būti ne per kieta kočiojimui. Paruoštą tešlą iškočiojame maždaug 2mm storio ir 2-3 cm juostomis.
Dešreles supjaustome išilgai į keturias dalis,o jei norim,galim palikt nepjaustytas,ir ištriname prieskoniais. Taip paruoštas dešreles spirale vyniojame į tešlą gerai užspausdami galus, kad neišsivyniotų.
Verdame įkaitintame aliejuje,kol gaminys įgauna šviesiai rudą atspalvį. Patiekiamas su pomidorų padažu,majonezu arba juos sumaišant lygiomis dalimis.
Idealus tiek pusryčiams, tiek vakarienei...bei prie alaus :D
-
Elyte
2010-09-18 14:03
o kokia tesla dar tiktu, nes as esu Anglijoje ir nezinau kur tokia tesla pirkti..gal kokia tiktu pasigaminti paciai? :)
-
@G@
2010-07-30 19:06
Skaiste,jei kepimo popieriaus nebuvo,reikėjo blėkutę sutept aliejumi ar sviestu,ir tiek :-) ,na bet gyveni ir mokaisi,ane? :soku:
-
Skaistė
2010-07-30 16:01
Ką tik pasigaminau, išties skanu, tik vat pamiršau nusipirkt kepimo popieriaus ir panaudojau foliją, tai visa apačia prilipo ;-(
-
@G@
2010-06-21 10:07
Tu kaip ir dauguma vyru-pirma padarai,o po to pagalvoji :-D ,doka tokiu kaip tu,nesinori dalintis skaniais patiekalais :-p
o jei nepirksi teslos-neparagausi tikrai verto demesio patiekalo,kas svarbiausiai labai paprasto ir nepakartojamai skanaus :valgau:
-
blogiogalios
2010-06-21 08:06
kaip istrint savo komentara? :D
-
blogiogalios
2010-06-21 08:05
tu galvoji kad as toks du-nas ir neturiu kur pinigu det ir tesla pirksiu?