Rikota sūrį pertriname su šakute ir sumaišome su medumi ir čili.
Šia mase įdaro alyvuoges. Kad būtų lengviau galima pasinaudoti švirkštu.
Džiūvėsėlius sumaišome su smulkiai sutarkuotu parmezano sūriu.
Išplakame kiaušinį.
Alyvuoges pamirkome kiaušinio plakinyje, tuomet pavoliojame džiūvėsėliuose ir vėl kiaušinio plakinyje.
Verdame įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrunda, t.y. 1-2 minutes.
Išgriebtas alyvuoges sudedame ant popierinių rankšluostėlių, kad nusivarvėtų riebalų perteklius.
Puikiai tinka prie vyno.

Skrudintos alyvuogės
INGREDIENTAI:
100 gramų | sūris (Ricotta) |
šiek tiek | aitriosios paprikos (malta) |
50 vienetų | alyvuogių (juodosios be kauliukų) |
2 saujos | džiūvėsėliai |
50 gramų | parmezano sūris |
1 vienetas | kiaušiniai |
0.5 litro | aliejaus |
1 arbatinis šaukštelis | medus |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Kaimiškas sumuštinis
-
Suši su lašiša ir paprikomis
-
Lavašo suktinukai su kumpiu ir majonezu
-
Pikantiškos rožytės
-
Pyragėliai su daržovėmis
-
Švelnioji silkė
-
Sūrio kroketai
-
Žemaičių blynai su grybais
-
Sūrio rutuliukai
-
Daržovių puokštė
-
Užkandukai
-
Greiti vištienos kąsneliai
-
Šventinis kelmas
-
Šventiniai nugarinės suktinukai
-
Avokadų laiveliai grilyje
-
Triušienos mėsos iešmeliai
-
Vytintos stintos
-
Pyragėliai su krabų lazdelėmis
-
Pomidorų užkandėlė su mocarela
-
Avokadas su varške
Skrudintos alyvuogės
Komentarai:
3
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
-
Sūris, Ricotta,
100 gramų - Aitrioji paprika, malta
-
Alyvuogės, juodosios be kauliukų,
50 vienetų -
Džiūvėsėliai,
2 saujos -
Parmezano sūris,
50 gramų -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Aliejus,
0.5 litro -
Medus,
1 arbatinis šaukštelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Rikota sūrį pertriname su šakute ir sumaišome su medumi ir čili.
Šia mase įdaro alyvuoges. Kad būtų lengviau galima pasinaudoti švirkštu.
Džiūvėsėlius sumaišome su smulkiai sutarkuotu parmezano sūriu.
Išplakame kiaušinį.
Alyvuoges pamirkome kiaušinio plakinyje, tuomet pavoliojame džiūvėsėliuose ir vėl kiaušinio plakinyje.
Verdame įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrunda, t.y. 1-2 minutes.
Išgriebtas alyvuoges sudedame ant popierinių rankšluostėlių, kad nusivarvėtų riebalų perteklius.
Puikiai tinka prie vyno.
Reklama:
Komentarai (3)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...