Rikota sūrį pertriname su šakute ir sumaišome su medumi ir čili.
Šia mase įdaro alyvuoges. Kad būtų lengviau galima pasinaudoti švirkštu.
Džiūvėsėlius sumaišome su smulkiai sutarkuotu parmezano sūriu.
Išplakame kiaušinį.
Alyvuoges pamirkome kiaušinio plakinyje, tuomet pavoliojame džiūvėsėliuose ir vėl kiaušinio plakinyje.
Verdame įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrunda, t.y. 1-2 minutes.
Išgriebtas alyvuoges sudedame ant popierinių rankšluostėlių, kad nusivarvėtų riebalų perteklius.
Puikiai tinka prie vyno.

Skrudintos alyvuogės
INGREDIENTAI:
100 gramų | sūris (Ricotta) |
šiek tiek | aitriosios paprikos (malta) |
50 vienetų | alyvuogių (juodosios be kauliukų) |
2 saujos | džiūvėsėliai |
50 gramų | parmezano sūris |
1 vienetas | kiaušiniai |
0.5 litro | aliejaus |
1 arbatinis šaukštelis | medus |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Vyniotinis su raudonais ikrais ir lašiša
-
Grybų užkandis
-
Šaltiena
-
Užkandis su silke stiklinėje
-
Silkės ruletai
-
Meksikietiški pusryčiai HUEVOS RANCHEROS
-
Įdaryti kiaušiniai
-
Omletas su krabų lazdelėmis
-
Krepšeliai su grūdėta varške ir persikais
-
Krepšelis su ZIGMO sūdyta lašišos file
-
Japoniški suktinukai
-
Silkė su burokėliais
-
Krevetės šoninės patale
-
Lenkiškai virti vėžiai
-
Vytintos stintos
-
Prieskonių karalienės Vitos Klišaitienės lašišos tartaro su avokadu ir greipfruto-pipirų „ikrais“ receptas
-
Avokadų laiveliai grilyje
-
Kiaušiniai įdaryti silke
-
Aštrūs ridikėliai žiemai (nevirti ir netroškinti)
-
Mėsos duona
Skrudintos alyvuogės
Komentarai:
3
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
-
Sūris, Ricotta,
100 gramų - Aitrioji paprika, malta
-
Alyvuogės, juodosios be kauliukų,
50 vienetų -
Džiūvėsėliai,
2 saujos -
Parmezano sūris,
50 gramų -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Aliejus,
0.5 litro -
Medus,
1 arbatinis šaukštelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Rikota sūrį pertriname su šakute ir sumaišome su medumi ir čili.
Šia mase įdaro alyvuoges. Kad būtų lengviau galima pasinaudoti švirkštu.
Džiūvėsėlius sumaišome su smulkiai sutarkuotu parmezano sūriu.
Išplakame kiaušinį.
Alyvuoges pamirkome kiaušinio plakinyje, tuomet pavoliojame džiūvėsėliuose ir vėl kiaušinio plakinyje.
Verdame įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrunda, t.y. 1-2 minutes.
Išgriebtas alyvuoges sudedame ant popierinių rankšluostėlių, kad nusivarvėtų riebalų perteklius.
Puikiai tinka prie vyno.
Reklama:
Komentarai (3)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...