
7 kilogramai | obuoliai |
1.5 kilogramo | cukrus |
0.5 arbatinio šaukštelio | cinamonas |
Kitą dieną obuolius kiaurasamčiu išimkite, o skystį užvirinkite ir virkite, kol liks maždaug pusė. Tada į verdantį skystį suberkite du trečdalius obuolių ir toliau virkite kartkartėmis pamaišant. Suberkite cinamoną, obuoliams sukritus, virti toliau intensyviai maišant, kol, perbraukus mentele per masę, ji greit nesusilieja. Dabar jau suberkite likusius obuolių gabalėlius ir maišant virkite dar 2-5 minutes. Svarbu, kad šie, vėliausiai suberti obuolių gabalėliai, nesutižtų. Karštą masę sukrėskite į sūrmaišius, išklotus celofanu. Šį obuolių sūrį reikia labai gerai sukratyti, suspausti, o atvėsusį reikėtų dar ir gerai paslėgti, kad baigiant virti sudėtos obuolių skiltelės gerai įsispaustų į masę, kuri šviežius obuolių gabalėlius užkonservuoja.
Sūrmaišį pasidarykite taip: sūrmaišis turi būti išklotas celofanu. Atkerpamas sūrmaišio ilgio celofano stačiakampis gabalas ir užlenkus vieną šoną padaroma sūrmaišio forma, smailusis galas palenkiamas ir įdedamas į sūrmaišio vidų. Krečiant masę, vienas žmogus laiko sūrmaišio ir celofano kraštus. Po to sūrmaišio ir celofano kraštai suimami, stipriai užspaudžiami ir užrišami. 5-6 dienas sūrius reikia laikyti sausoje patalpoje pakabintus ar padėtus ant kartelių, kad apdžiūtų paviršius. Toliau obuolių sūrius galima laikyti su visu sūrmaišiu arba iš jo išimtus, tik su celofanu (jis turi būti glaudžiai prie sūrio prigludęs), sausoje šaltoje patalpoje sudėtus taip, kad nesiglaustų vienas prie kito.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Desertas su persikais
-
Guminukai
-
Jogurtinių ledų tortukas
-
Tortas "Mozaika"
-
Gervuogių musas
-
Vasariški morengai
-
Baltojo šokolado saldainiai
-
Želė desertas su maskarponės kremu
-
Makaronai su džiovintais vaisiais ir jogurtu
-
Šokoladiniai bananai
-
Mėtinė kivių želė su citrina
-
Gaivus uogų desertas
-
Mascarpone pyragaičiai
-
Braškių desertas per minutę
-
Skanus želė ir šokolado desertas
-
Kriaušių desertas
-
Keptas obuolys su “POÉMA Creme” (pagal Darių Dabrovolską)
-
Šviežūs uogų ledai
-
Dr. Oetker keksiukai su pudingo įdaru
-
Vanilės ir apelsinų skonio kanelės
Obuolių sūris

-
Obuoliai,
7 kilogramai -
Cukrus,
1.5 kilogramo -
Cinamonas,
0.5 arbatinio šaukštelio - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Sveikus obuolius nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite kiek galima vienodesniais gabalėliais. Sėklalizdį stenkitės palikti kuo mažesnį. Obuolių gabalėlius supilkite į emaliuotą indą ir užberkite cukrumi. Pamaišykite ir palikite per naktį kambario temperatūroje, uždengę indą marle.
Kitą dieną obuolius kiaurasamčiu išimkite, o skystį užvirinkite ir virkite, kol liks maždaug pusė. Tada į verdantį skystį suberkite du trečdalius obuolių ir toliau virkite kartkartėmis pamaišant. Suberkite cinamoną, obuoliams sukritus, virti toliau intensyviai maišant, kol, perbraukus mentele per masę, ji greit nesusilieja. Dabar jau suberkite likusius obuolių gabalėlius ir maišant virkite dar 2-5 minutes. Svarbu, kad šie, vėliausiai suberti obuolių gabalėliai, nesutižtų. Karštą masę sukrėskite į sūrmaišius, išklotus celofanu. Šį obuolių sūrį reikia labai gerai sukratyti, suspausti, o atvėsusį reikėtų dar ir gerai paslėgti, kad baigiant virti sudėtos obuolių skiltelės gerai įsispaustų į masę, kuri šviežius obuolių gabalėlius užkonservuoja.
Sūrmaišį pasidarykite taip: sūrmaišis turi būti išklotas celofanu. Atkerpamas sūrmaišio ilgio celofano stačiakampis gabalas ir užlenkus vieną šoną padaroma sūrmaišio forma, smailusis galas palenkiamas ir įdedamas į sūrmaišio vidų. Krečiant masę, vienas žmogus laiko sūrmaišio ir celofano kraštus. Po to sūrmaišio ir celofano kraštai suimami, stipriai užspaudžiami ir užrišami. 5-6 dienas sūrius reikia laikyti sausoje patalpoje pakabintus ar padėtus ant kartelių, kad apdžiūtų paviršius. Toliau obuolių sūrius galima laikyti su visu sūrmaišiu arba iš jo išimtus, tik su celofanu (jis turi būti glaudžiai prie sūrio prigludęs), sausoje šaltoje patalpoje sudėtus taip, kad nesiglaustų vienas prie kito.