![](/app/assets/img/receptai/receptai-menu-logo.png)
250 gramų | miltai |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | cukrus |
30 mililitrų | alyvuogių aliejaus |
1 arbatinis šaukštelis | mielės (sausos) |
150 gramų | sūris (ožkos) |
80 gramų | sūris (parmezanas, tarkuotas) |
2 vienetai | bulvių |
šiek tiek | žalumynų |
šiek tiek | čiobreliai (šviežias) |
1.5 valgomojo šaukšto | alyvuogių aliejaus |
1 valgomasis šaukštas | balzaminis actas |
1 vienetas | burokėliai (virti) |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Bananų pica
-
Sumuštiniai su sūriu
-
Česnakiniai šonkauliukai
-
Lazdelės su sūriu
-
Kepeninis paštetas su putpelių kiaušinukais
-
Daržovių puokštė
-
Valgomos „Musmirės“
-
Česnakinė duona su sūriu
-
Olivijos omletas
-
Kiaušinienė pomidoruose
-
Pomidoriukai
-
Lietuviški "sushiai"
-
Silkutė su cinamonu
-
Sumuštiniai su rūkytu šamu, keptais pomidoriukais, razinomis ir kedro riešutais
-
Trapūs,sultingi kibinai
-
Užkandis su avokadų kremu ir ZIGMO Italian Style silke
-
Sūrio piršteliai
-
Pusryčių užkandėlė
-
Kepenėlių tortas
-
Greitos pomidorų ir skrudinto batono salotos
Pica su ožkų sūriu ir burokėliais
![](/app/assets/img/iki-logo-2.png)
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 2
-
Miltai,
250 gramų - Druska
- Cukrus
-
Alyvuogių aliejus,
30 mililitrų -
Mielės, sausos,
1 arbatinis šaukštelis -
Sūris, ožkos,
150 gramų -
Sūris, parmezanas, tarkuotas,
80 gramų -
Bulvės,
2 vienetai - Žalumynai
- Čiobreliai, šviežias
-
Alyvuogių aliejus,
1.5 valgomojo šaukšto -
Balzaminis actas,
1 valgomasis šaukštas -
Burokėliai, virti,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Burokėlius supjaustykite maždaug 1 cm storio griežinėliais, sudėkite į dubenį ir pašlakstykite balzaminiu actu. (Burokėlius šiam patiekalui galima ruošti taip pat, kaip ir šiltoms daržovių salotoms – kepti folijoje.)
Užmaišykite tešlą: išsijokite miltus ir mieles, suberkite druską, cukrų į didelį dubenį. Viduryje padarykite duobutę, supilkite aliejų ir 125 ml drungno vandens. Iš pradžių šakute išmaišykite, paskui švariomis rankomis suminkykite tešlą. Padėkite ją ant miltais pabarstyto darbastalio ir 5 minutes minkykite. Tada įdėkite tešlą atgal į dubenį, uždenkite drėgnu rankšluosčiu (kad nedžiūtų) ir palikite 1 val. šiltai kilti. Kiekis turėtų maždaug padvigubėti.
Pakilusią tešlą padalykite į dvi dalis, iškočiokite du maždaug 25 cm skersmens plonus apskritimus. Perkelkite juos ant kepimo popieriaus skardoje. (Galima kočioti iškart ant kepimo popieriaus.) Ant picų užberkite parmezaną, pusę kiekio čiobrelių, sudėkite griežinėliais supjaustytą ožkų sūrį, ant jo – burokėlių griežinėlius.
Kepkite 200 °C temperatūros orkaitėje apie 15–20 minučių, kol papločiai iškeps ir krašteliai taps traškūs.
Iš orkaitės ištrauktas picas pagardinkite maltais juodaisiais pipirais, likusiais čiobreliais, agurklių žiedais arba sezoniniais žalumynais, pašlakstykite alyvuogių aliejumi.