400 gramų | pomidorų padažas (su baziliku) | |
0.5 vieneto | baklažanai | |
0.5 vieneto | cukinija (žaliosios) | |
0.5 vieneto | cukinija (geltonosios) | |
2 vienetai | pomidorai | |
1 vienetas | bulvių | |
2 valgomieji šaukštai | alyvuogių aliejaus | |
3 skiltelės | česnakas (smulkinto) | |
0.5 arbatinio šaukštelio | aitriosios paprikos dribsnių | |
3 vienetai | čiobrelio šakelės | |
Padažui: | ||
250 mililitrų | pienas (pašildyto) | |
1 valgomasis šaukštas | sviestas | |
1 valgomasis šaukštas | miltai | |
šiek tiek | druska | |
šiek tiek | malto muskato |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Brokolių apkepas
- Kopūstų apkepas
- Vištienos apkepėlė
- Kopūstų apkepas
- Bulvių apkepas su šparagais
- Apkepas „La Graikija“
- Selanska
- Pomidorų ir makaronų apkepas
- Faršo apkepas su daržovėmis
- Daržovių ir bulvių apkepas
- Apkepas "Vyras virtuvėje"
- Daržovių kugelis
- Žuvies apkepas su ryžiais ir daržovėmis
- Midijos su špinatais
- Kukurūzų apkepas
- Vištienos apkepas su cukinija
- Mėsos apkepėlė
- Vištienos užkepėlė
- Vištienos ir baklažanų apkepas
- Kopūstų pyragas su žirniais
Rudeniška daržovių užkepėlė - La troškinys
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Pomidorų padažas, su baziliku,
400 gramų -
Baklažanai,
0.5 vieneto -
Cukinija, žaliosios,
0.5 vieneto -
Cukinija, geltonosios,
0.5 vieneto -
Pomidorai,
2 vienetai -
Bulvės,
1 vienetas -
Alyvuogių aliejus,
2 valgomieji šaukštai -
Česnakas, smulkinto,
3 skiltelės -
Aitriosios paprikos dribsniai,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Čiobrelio šakelės,
3 vienetai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Pienas, pašildyto,
250 mililitrų -
Sviestas,
1 valgomasis šaukštas -
Miltai,
1 valgomasis šaukštas - Druska
- Maltas muskatas
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Kepimo indą ištepam aliejumi. Supilam pomidorų padažą, smulkintą česnaką, čiobrelį, aitriosios paprikos dribsnius, druską ir alyvuogių aliejų. Viską išmaišom ir gražiai sulyginam.
Pasiruošiam bešameli padažą - keptuvėje ištirpinam sviestą, suberiammiltų ir, maišant, geriausia šluotele, apkepinam, kol miltai susigers su sviestu, bet kad nespėtų paruduoti. Supilam 50 ml pašildyto pieno ir išmaišomi miltus, kad neliktų gumuliukų. Tada supilam likusius 200 ml pieno, vėl gerai išmaišom ir padažą pakaitinam, kol jis sutirštės. Padažą pagardiname druska ir tarkuotu muskato riešutu.
Į indą su pomidorų padažu supilam bešamelio padažą ir pamaišom.
Nuluptas bulves plonai supjaustyti ir subėrus į pasūdytą verdantį vandenį 3-4 min. paverdam. Nusausinam popieriniu rankšluosčiu ir paliekam atvėsti. Kol bulvės vėsta, baklažaną, cukinijas ir pomidorus supjaustom plonomis, vienodo storio riekelėmis.
Kad ilgai neužtruktume, imam iš karto po vieną visų rūšių daržovių griežinėlių ir dedam į indą su padažu. Sudėliojam kiek telpa. Tada dar apšlakstom šiek tiek alyvuogių aliejumi, pabarstom druska, pipirais ir čiobreliais, indą uždengiame folija.
Kepame apie 1 val. iki 190 C laipsnių įkaitinoj orkaitėj, arba kol daržovės pasidarys minkštos, o padažas burbuliuos.
Išėmus leisti atvėsti ir valgyti galima su ryžiais arba balta duona, arba vietoj garnyro prie vištienos ar žuvies.
Komentarai