1 kilogramas | cukrus |
1 kilogramas | šermukšnis (uogos) |
3 stiklinės | vanduo |
Iš cukraus ir vandens išverdamas sirupas, atvėsinamas, juo užpilamos iš vandens išgriebtos uogos ir laikomos apie 24 val. kad prisigertų sirupo. Sekančią dieną uogos su sirupu iš lengvo kaitinamos, kol pradeda virti. Uogienė verdama 10— 15 min., graibant putas. Po to, jei sirupas dar skystas, uogos išgriebiamos kiauriniu į dubenį, o sirupas dar pavirinamas iki norimo tirštumo ir karštas užpilamas ant uogų. Indas kelis kartus sukrečiamas, kad uogos vienodžiau plūduriuotų sirupe, tuomet supilama į kaitintus stiklainius ir hermetiškai uždaroma.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Rauginti agurkai žiemai
- Saldžiarūgštis padažas žiemai
- Šaldytos rūgštynės žiemai
- Cukinija iš uogienės ir slyvų
- Marinuotos voveraitės
- Svarainių uogienė
- Konservuoti aguročiai
- Slyvų uogienė
- Juodų serbentų uogienė
- Sūdytos rūgštynės
- Moliūgų ir persikų uogienė
- Konservuotos paprikos su pomidorais
- Šermukšnių uogienė
- Konservuoti baravykai
- Marinuoti agurkai su svogūnais
- Marinuoti burokėliai
- Sūdyti agurkai
- Svarainiai cukruje
- Rabarbarų kompotas
- Pikantiški pomidorai su cinamonu
Šermukšnių uogienė
- Paruošimo laikas:
-
Cukrus,
1 kilogramas -
Šermukšnis, uogos,
1 kilogramas -
Vanduo,
3 stiklinės - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Uogienei uogos renkamos po pirmųjų šalnų — pašalusios arba, surinkus anksčiau, prieš verdant palaikomos per naktį šaldytuve, kad sušaltų. Po to iš lengvo atšildomos, nuplaunamos ir nurenkamos nuo kotelių. Uogos užpilamos šaltu vandeniu ir kaitinamos, kol vanduo pradeda virti. Po to karštas vanduo nupilamas, uogos vėl užpilamos šaltu vandeniu ir vėl kaitinama, kol vanduo užverda. Taip pakartojama 3 kartus. Vanduo ištraukia uogų kartumą, nes jame ištirpsta dalis rauginių medžiagų.
Iš cukraus ir vandens išverdamas sirupas, atvėsinamas, juo užpilamos iš vandens išgriebtos uogos ir laikomos apie 24 val. kad prisigertų sirupo. Sekančią dieną uogos su sirupu iš lengvo kaitinamos, kol pradeda virti. Uogienė verdama 10— 15 min., graibant putas. Po to, jei sirupas dar skystas, uogos išgriebiamos kiauriniu į dubenį, o sirupas dar pavirinamas iki norimo tirštumo ir karštas užpilamas ant uogų. Indas kelis kartus sukrečiamas, kad uogos vienodžiau plūduriuotų sirupe, tuomet supilama į kaitintus stiklainius ir hermetiškai uždaroma.
Komentarai (6)
-
Rasa
2014-09-30 15:24
Nejaugi tik vienas receptukas ir tera??? Gal kas nors,ka nors naujo zinot?
-
Asta
2009-09-21 16:31
uogiene super :) tik vandens pyliau maziau kad tirstesne butu po to su mikseriu suplakiau. skanaus visiems