
1 kilogramas | cukrus |
1 kilogramas | šermukšnis (uogos) |
3 stiklinės | vanduo |
Iš cukraus ir vandens išverdamas sirupas, atvėsinamas, juo užpilamos iš vandens išgriebtos uogos ir laikomos apie 24 val. kad prisigertų sirupo. Sekančią dieną uogos su sirupu iš lengvo kaitinamos, kol pradeda virti. Uogienė verdama 10— 15 min., graibant putas. Po to, jei sirupas dar skystas, uogos išgriebiamos kiauriniu į dubenį, o sirupas dar pavirinamas iki norimo tirštumo ir karštas užpilamas ant uogų. Indas kelis kartus sukrečiamas, kad uogos vienodžiau plūduriuotų sirupe, tuomet supilama į kaitintus stiklainius ir hermetiškai uždaroma.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Mišrainė su ryžiais
-
Juodieji serbentai savo sultyse
-
Vyšnių kompotas
-
Marinuoti grybai (su saldžiarūgščiu „Pikant fix“)
-
Baklažanų salotos
-
Braškinė uogienė
-
Šaldyti grybai
-
Pomidorai su želatina
-
Marinuotos voveraitės
-
Aguročių ikra "Uošvės liežuvis"
-
Paprikia su medum
-
Obuolių sultys
-
Kaukazinių slyvaičių uogienė
-
Juodųjų serbentų kompotas
-
Raudonųjų serbentų uogienė
-
Konservuoti burokėliai
-
Troškinti kopūstai su pomidorų padažu
-
Paprasta vyšnių uogienė
-
Šokoladinis slyvų džemas
-
Vyšnių uogienė
Šermukšnių uogienė

- Paruošimo laikas:
-
Cukrus,
1 kilogramas -
Šermukšnis, uogos,
1 kilogramas -
Vanduo,
3 stiklinės - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Uogienei uogos renkamos po pirmųjų šalnų — pašalusios arba, surinkus anksčiau, prieš verdant palaikomos per naktį šaldytuve, kad sušaltų. Po to iš lengvo atšildomos, nuplaunamos ir nurenkamos nuo kotelių. Uogos užpilamos šaltu vandeniu ir kaitinamos, kol vanduo pradeda virti. Po to karštas vanduo nupilamas, uogos vėl užpilamos šaltu vandeniu ir vėl kaitinama, kol vanduo užverda. Taip pakartojama 3 kartus. Vanduo ištraukia uogų kartumą, nes jame ištirpsta dalis rauginių medžiagų.
Iš cukraus ir vandens išverdamas sirupas, atvėsinamas, juo užpilamos iš vandens išgriebtos uogos ir laikomos apie 24 val. kad prisigertų sirupo. Sekančią dieną uogos su sirupu iš lengvo kaitinamos, kol pradeda virti. Uogienė verdama 10— 15 min., graibant putas. Po to, jei sirupas dar skystas, uogos išgriebiamos kiauriniu į dubenį, o sirupas dar pavirinamas iki norimo tirštumo ir karštas užpilamas ant uogų. Indas kelis kartus sukrečiamas, kad uogos vienodžiau plūduriuotų sirupe, tuomet supilama į kaitintus stiklainius ir hermetiškai uždaroma.
Komentarai (6)
-
Rasa
2014-09-30 15:24
Nejaugi tik vienas receptukas ir tera??? Gal kas nors,ka nors naujo zinot?
-
Asta
2009-09-21 16:31
uogiene super :) tik vandens pyliau maziau kad tirstesne butu po to su mikseriu suplakiau. skanaus visiems