20 vienetų | juodieji serbentai (lapai) |
30 vienetų | vyšnios (lapai) |
15 vienetų | krienai (lapai) |
15 vienetų | krapai (su stiebais) |
4 valgomieji šaukštai | garstyčios (grūdeliai) |
10 litrų | vanduo |
650 gramų | druska |
10 vienetų | ąžuolo (lapai) |
2 vienetai | česnakas |
10 kilogramų | agurkų |
Prieš raugiant, jie surūšiuojami pagal dydį ir, pašalinus suvytusius bei sudaužytus, nuplaunami šaltu vandeniu. Prieš rauginimą patariama agurkus 2—3 val. pamirkyti vandenyje. Prieskoniai taip pat nuplaunami ir susmulkinami.
Rauginimo indo ar statinės šonai ištrinami česnaku. Po to dedama eilė prieskonių, eilė agurkų (gulsčiai arba stačiai), prispaudžiant vieną prie kito, kad mažiau liktų tuščių tarpų. Toliau vėl eilė prieskonių, eilė agurkų, kol pridedamas pilnas indas. Viršutinis sluoksnis privalo būti prieskonių.
Iš druskos ir vandens išverdamas sūrymas ir perkošiamas. Agurkus galima užpilti šaltu arba verdančiu sūrymu. Užpylus verdančiu sūrymu, agurkai paslegiami po to, kai sūrymas atšąla. Ant agurkų dedamas medinis ar plastikinis dangtelis, o ant jo 2—3 kg -švarus akmuo (ne plyta ir ne geležinis svoris).
Užraugti agurkai iš pradžių pastatomi šiltesniame (10— 15° C) rūsyje. Po 12—15 dienų agurkai jau yra visiškai įrūgę. Kad neperrūgtų (labai pablogėja jų kokybė), įrūgusius agurkus patariama perkelti į 2—4° C temperatūros patalpą.
Inde ant sūrymo paviršiaus dažnai atsiranda pelėsių, kurie suteikia agurkams nemalonų prieskonį. Todėl indus reikia dažnai patikrinti ir atsiradusius pelėsius pašalinti. Kad mažiau pelėtų, į indą patariama įdėti 2-—4 šaukštus garstyčių grūdelių, iš kurių padaromi 2—4 į marlę surišti mazgeliai.
Jeigu raugsite mažesnį kiekį agurkų, svarbiausiai teisingai įdėti druskos. Vandenį paruoškite taip: vienam litrui užpilamo ant agurkų vandens naudokite 1 su kaupu šaukštą druskos.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Konservuoti aguročiai
- Spanguolių ir morkų marmeladas
- Saldžiai rūgštūs marinuoti agurkai
- Bruknių uogienė su kriaušių gabaliukais
- Itališka obuolienė
- Sūdyti agurkai
- Konservuota žuvis greitpuodyje
- Paprasta vyšnių uogienė
- Pipirmėtės sultys
- Saldžiarūgštis padažas žiemai
- Marinuoti pomidorai
- Aviečių uogienė
- Braškių uogienė
- Moliūgų ir persikų uogienė
- Cukinija iš uogienės ir slyvų
- Pomidorai su želatina
- Marinuoti grybai
- Vyšnių uogienė 2
- Sveikas lečo be acto
- Cukinijų užkandis
Rauginti agurkai
-
Juodieji serbentai, lapai,
20 vienetų -
Vyšnios, lapai,
30 vienetų -
Krienai, lapai,
15 vienetų -
Krapai, su stiebais,
15 vienetų -
Garstyčios, grūdeliai,
4 valgomieji šaukštai -
Vanduo,
10 litrų -
Druska,
650 gramų -
Ąžuolas, lapai,
10 vienetų -
Česnakas,
2 vienetai -
Agurkai,
10 kilogramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Rauginimui parenkami rudeninių veislių žali, 9—12 cm ilgio, nelygaus paviršiaus ir neprinokę mažomis sėklomis agurkai. Visai netinka rauginimui geltoni agurkai.
Prieš raugiant, jie surūšiuojami pagal dydį ir, pašalinus suvytusius bei sudaužytus, nuplaunami šaltu vandeniu. Prieš rauginimą patariama agurkus 2—3 val. pamirkyti vandenyje. Prieskoniai taip pat nuplaunami ir susmulkinami.
Rauginimo indo ar statinės šonai ištrinami česnaku. Po to dedama eilė prieskonių, eilė agurkų (gulsčiai arba stačiai), prispaudžiant vieną prie kito, kad mažiau liktų tuščių tarpų. Toliau vėl eilė prieskonių, eilė agurkų, kol pridedamas pilnas indas. Viršutinis sluoksnis privalo būti prieskonių.
Iš druskos ir vandens išverdamas sūrymas ir perkošiamas. Agurkus galima užpilti šaltu arba verdančiu sūrymu. Užpylus verdančiu sūrymu, agurkai paslegiami po to, kai sūrymas atšąla. Ant agurkų dedamas medinis ar plastikinis dangtelis, o ant jo 2—3 kg -švarus akmuo (ne plyta ir ne geležinis svoris).
Užraugti agurkai iš pradžių pastatomi šiltesniame (10— 15° C) rūsyje. Po 12—15 dienų agurkai jau yra visiškai įrūgę. Kad neperrūgtų (labai pablogėja jų kokybė), įrūgusius agurkus patariama perkelti į 2—4° C temperatūros patalpą.
Inde ant sūrymo paviršiaus dažnai atsiranda pelėsių, kurie suteikia agurkams nemalonų prieskonį. Todėl indus reikia dažnai patikrinti ir atsiradusius pelėsius pašalinti. Kad mažiau pelėtų, į indą patariama įdėti 2-—4 šaukštus garstyčių grūdelių, iš kurių padaromi 2—4 į marlę surišti mazgeliai.
Jeigu raugsite mažesnį kiekį agurkų, svarbiausiai teisingai įdėti druskos. Vandenį paruoškite taip: vienam litrui užpilamo ant agurkų vandens naudokite 1 su kaupu šaukštą druskos.
Komentarai (17)
-
simona
2014-07-25 01:34
Než. Ar skanūs:-P;-):O:-X:-\:O<3 :3:3 :4
-
™Dj_SimpL3™ =Fr3sHn3sS ;D
2011-07-18 21:04
Skanus pasidariau labai geri bet cs1.6 geresnis :D
-
Fr3sHn3sS
2011-07-18 21:01
Nu reiks bandit bahurai skanus sake kas kas :DDDD
-
(anonimas)
2010-07-28 10:42
:-) :-)
-
(anonimas)
2010-07-28 10:42
:-) :-)
-
Lina
2009-08-24 16:04
Super ,geri agurkai gaunasi. Geras receptas
-
aiste
2009-08-18 11:56
Nuostabus skonis.Dekui
-
Lapas
2009-07-31 21:17
Galima, uzraukit stiklainiuose, uzdarykite ir tiesiai i rusi. gales iki pavasario but. Bet valgyt jei saltai laikot tinkami tik po 1 men
-
nafania
2009-07-29 20:15
sveiki o galima i stiklainius rauginti???????? :-p
-
(anonimas)
2009-07-25 19:35
:super: