
800 gramų | cukrus |
1 kilogramas | svarainiai |
1.5 stiklinės | vanduo |
Iš vandens ir cukraus išverdamas sirupas (suvartojamas vanduo, kuriame vaisiai buvo apvirinami). Į verdantį sirupą sudedami paruošti vaisiai ir lėtai verdama 15—20 min. (kol vaisiai pasidaro permatomi). Uogienė kelis kartus sukratant, supilstoma į kaitintus stiklainius ir hermetiškai uždaroma.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Aviečių uogienė- džemas
-
Aštrūs rauginti agurkai
-
Obuolių sultys
-
Juodų serbentų uogienė
-
Vasaros gėrybių lečo Rugpjūtis
-
Grybų sultys
-
Konservuoti baklažanai su daržovėmis
-
Marinuoti kalafijorai su agurkais
-
Konservuoti pomidorai
-
Žiemai marinuoti grybai
-
Saldžiarūgščiai marinuoti agurkai
-
Marinuoti grybai (su saldžiarūgščiu „Pikant fix“)
-
Marinuoti grybai žiemai
-
Konservuoti žirneliai
-
Marinuoti kiaušiniai
-
Juodųjų serbentų drebučiai
-
Bruknių uogienė su kriaušių gabaliukais
-
Konservuoti pomidorai
-
Konservuoti aguročiai
-
Sūdyti lašinukai cepelinų spirgučiams ar kiaušinienei
Svarainių uogienė

- Paruošimo laikas:
-
Cukrus,
800 gramų -
Svarainiai,
1 kilogramas -
Vanduo,
1.5 stiklinės - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Uogienei vartojami prinokę, geltoni vaisiai. Pirmiausia jie nuplaunami, po to nulupami (galima ir nelupti), supjaustomi į 4 dalis ir pašalinami sėklalizdžiai. Pjaustant vaisiai merkiami į parūgštintą (1 L vandens — pusė arbatinio šaukštelio citrinos rūgšties) vandenį. Paruošti vaisiai apverdami 5—10 min. (kol suminkštėja).
Iš vandens ir cukraus išverdamas sirupas (suvartojamas vanduo, kuriame vaisiai buvo apvirinami). Į verdantį sirupą sudedami paruošti vaisiai ir lėtai verdama 15—20 min. (kol vaisiai pasidaro permatomi). Uogienė kelis kartus sukratant, supilstoma į kaitintus stiklainius ir hermetiškai uždaroma.
Komentarai (6)
-
Vyliune
2015-09-05 23:04
ar skani gaunasi uogiene?turiu svarainiu ir nezinau ka su jais daryti,skrandis jautrus net ir obuoliu sultims.
-
vija
2009-09-21 20:37
nežinojau, kad reikia virti, nes vis apipildavau cukrumi, sultis išgerdavom su arbata, paskui vėl cukruje, kol galų gale siusicukrėjusius svarainius įdėdavau į šaldytuvą, paprastai; arba į dėžutę su sviestiniu popieriumi, ir žiemą valgau skanius saldainukus :-)