| 2 kilogramai | obuoliai |
| 1 kilogramas | cukrus |
| 2 vienetai | citrinos |
| 1 vienetas | imbieras (šaknis) |
| šiek tiek | muskatas (maltas) |
| šiek tiek | kardamonas |
| šiek tiek | cinamonas |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Spanguolių ir morkų marmeladas
-
Marinuoti pievagrybiai
-
Rabarbarų tyrė
-
Vyšnių uogienė 2
-
Paprasta vyšnių uogienė
-
Žemuogių uogienė
-
Rauginti agurkai su vynuogių lapais
-
Paprikia su medum
-
Šokoladinis slyvų džemas
-
Cukinija iš uogienės ir slyvų
-
Bulgariški marinuoti agurkėliai
-
Obuolių sultys
-
Juodieji serbentai savo sultyse
-
Troškinti kopūstai su pomidorų padažu
-
Sūdyti pomidorai
-
Marinuoti agurkai
-
Cukinijos žiemai
-
Aviečių marmeladas
-
Marinuotas geltonų slyvų saldžiarūgštis padažas
-
Cukinijų užkandis
Itališka obuolienė
akcijas
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Obuoliai,
2 kilogramai -
Cukrus,
1 kilogramas -
Citrinos,
2 vienetai -
Imbieras, šaknis,
1 vienetas - Muskatas, maltas
- Kardamonas
- Cinamonas
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Obuolius nulupkite, perpjaukite pusiau, pašalinkite sėklalizdžius ir supjaustykite stambiais kubeliais.
Žieveles ir sėklalizdžius sudėkite į puodą, užpilkite litru vandens ir pavirkite, kol suminkštės.
Citrinas kruopščiai nuplaukite, perliekite verdančiu vandeniu ir nutarkuokite žievelę . Baltąją odelę nulupkite, minkštimą susmulkinkite.
Obuolių žievelių ir sėklalizdžių nuovirą nukoškite, suberkite cukrų ir išmaišykite. Statykite ant ugnies ir maišydami kaitinkite, kol cukrus ištirps.
Sudėkite obuolius, jei reikia, įpilkite vandens ir kaitinkite iki virimo.
Sudėkite šiaudeliais tarkuotą imbierą, smulkintas citrinas, jų žieveles, įberkite muskato, cinamono bei kardamono. Sumažinkite ugnį, vis pamaišydami kaitinkite, kol patamsės. Obuolienę sukrėskite į švarius verdančiu vandeniu nuplikytus stiklainius ir sandariai užsukite.
