2 kilogramai | obuoliai |
1 kilogramas | cukrus |
2 vienetai | citrinos |
1 vienetas | imbieras (šaknis) |
šiek tiek | muskatas (maltas) |
šiek tiek | kardamonas |
šiek tiek | cinamonas |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Pikantiški pomidorai su cinamonu
- Marinuotas geltonų slyvų saldžiarūgštis padažas
- Konservuoti aštrūs baklažanai
- šparaginės pupelės - marinate
- Konservuotos rūgštynės
- Juodųjų serbentų drebučiai
- Kiauliena drebučiuose
- Šermukšnių uogienė
- Itališkos daržovių salotos
- Sūdyti pomidorai
- Kriaušienė
- Sedulos vaisių drebučiai
- Obuolių sultys
- Mišrainė su ryžiais
- Marinuoti agurkai
- Marinuoti agurkai su čili ir svogūnais
- Marinuotos paprikos
- Erškėtrožių uogienė
- Slyvų uogienė
- Rūgštynės žiemai
Itališka obuolienė
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Obuoliai,
2 kilogramai -
Cukrus,
1 kilogramas -
Citrinos,
2 vienetai -
Imbieras, šaknis,
1 vienetas - Muskatas, maltas
- Kardamonas
- Cinamonas
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Obuolius nulupkite, perpjaukite pusiau, pašalinkite sėklalizdžius ir supjaustykite stambiais kubeliais.
Žieveles ir sėklalizdžius sudėkite į puodą, užpilkite litru vandens ir pavirkite, kol suminkštės.
Citrinas kruopščiai nuplaukite, perliekite verdančiu vandeniu ir nutarkuokite žievelę . Baltąją odelę nulupkite, minkštimą susmulkinkite.
Obuolių žievelių ir sėklalizdžių nuovirą nukoškite, suberkite cukrų ir išmaišykite. Statykite ant ugnies ir maišydami kaitinkite, kol cukrus ištirps.
Sudėkite obuolius, jei reikia, įpilkite vandens ir kaitinkite iki virimo.
Sudėkite šiaudeliais tarkuotą imbierą, smulkintas citrinas, jų žieveles, įberkite muskato, cinamono bei kardamono. Sumažinkite ugnį, vis pamaišydami kaitinkite, kol patamsės. Obuolienę sukrėskite į švarius verdančiu vandeniu nuplikytus stiklainius ir sandariai užsukite.