
2 kilogramai | obuoliai |
1 kilogramas | cukrus |
2 vienetai | citrinos |
1 vienetas | imbieras (šaknis) |
šiek tiek | muskatas (maltas) |
šiek tiek | kardamonas |
šiek tiek | cinamonas |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Marinuoti agurkai
-
Marinuoti kopūstai su daržovėmis
-
Slyvos bruknėse
-
Cukinijų pagardas žiemai
-
Gervuogių kompotas su obuoliais
-
Putino uogų drebučiai
-
Itališkos daržovių salotos
-
Pomidorai su želatina
-
Žemuogių uogienė
-
Aštrūs marinuoti moliūgai
-
Obuolių sultys
-
Marinuota paprika su medumi
-
Vyšnių uogienė
-
Pomidorai su želatina
-
Slyvų kompotas
-
Marinuoti pievagrybiai
-
Šparaginės pupelės žiemai su pomidorų tyre
-
Konservuota agurkų mišrainė
-
Juodieji serbentai savo sultyse
-
Gudobelių uogienė
Itališka obuolienė

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Obuoliai,
2 kilogramai -
Cukrus,
1 kilogramas -
Citrinos,
2 vienetai -
Imbieras, šaknis,
1 vienetas - Muskatas, maltas
- Kardamonas
- Cinamonas
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Obuolius nulupkite, perpjaukite pusiau, pašalinkite sėklalizdžius ir supjaustykite stambiais kubeliais.
Žieveles ir sėklalizdžius sudėkite į puodą, užpilkite litru vandens ir pavirkite, kol suminkštės.
Citrinas kruopščiai nuplaukite, perliekite verdančiu vandeniu ir nutarkuokite žievelę . Baltąją odelę nulupkite, minkštimą susmulkinkite.
Obuolių žievelių ir sėklalizdžių nuovirą nukoškite, suberkite cukrų ir išmaišykite. Statykite ant ugnies ir maišydami kaitinkite, kol cukrus ištirps.
Sudėkite obuolius, jei reikia, įpilkite vandens ir kaitinkite iki virimo.
Sudėkite šiaudeliais tarkuotą imbierą, smulkintas citrinas, jų žieveles, įberkite muskato, cinamono bei kardamono. Sumažinkite ugnį, vis pamaišydami kaitinkite, kol patamsės. Obuolienę sukrėskite į švarius verdančiu vandeniu nuplikytus stiklainius ir sandariai užsukite.