2 kilogramai | obuoliai |
1 kilogramas | cukrus |
2 vienetai | citrinos |
1 vienetas | imbieras (šaknis) |
šiek tiek | muskatas (maltas) |
šiek tiek | kardamonas |
šiek tiek | cinamonas |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Marinuoti kiaušiniai
- Vasara stiklainyje
- Grybų sultys
- Braškių kompotas
- Vyšnių kompotas
- Obuolių ir moliūgų uogienė
- Raudonųjų serbentų drebučiai su vanile
- Konservuotos rūgštynės
- Marinuotas geltonų slyvų saldžiarūgštis padažas
- Agrastų uogienė
- Konservuoti baravykai
- Konservuoti pomidorai
- Aviečių džemas
- Padažas "Uncle Ben's"
- Rauginti agurkai su vynuogių lapais
- Aguročių ir juodųjų serbentų uogienė
- Šaldytos rūgštynės žiemai
- Šermukšnių uogienė
- Putino uogų drebučiai
- Aguročių ikra "Uošvės liežuvis"
Itališka obuolienė
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Obuoliai,
2 kilogramai -
Cukrus,
1 kilogramas -
Citrinos,
2 vienetai -
Imbieras, šaknis,
1 vienetas - Muskatas, maltas
- Kardamonas
- Cinamonas
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Obuolius nulupkite, perpjaukite pusiau, pašalinkite sėklalizdžius ir supjaustykite stambiais kubeliais.
Žieveles ir sėklalizdžius sudėkite į puodą, užpilkite litru vandens ir pavirkite, kol suminkštės.
Citrinas kruopščiai nuplaukite, perliekite verdančiu vandeniu ir nutarkuokite žievelę . Baltąją odelę nulupkite, minkštimą susmulkinkite.
Obuolių žievelių ir sėklalizdžių nuovirą nukoškite, suberkite cukrų ir išmaišykite. Statykite ant ugnies ir maišydami kaitinkite, kol cukrus ištirps.
Sudėkite obuolius, jei reikia, įpilkite vandens ir kaitinkite iki virimo.
Sudėkite šiaudeliais tarkuotą imbierą, smulkintas citrinas, jų žieveles, įberkite muskato, cinamono bei kardamono. Sumažinkite ugnį, vis pamaišydami kaitinkite, kol patamsės. Obuolienę sukrėskite į švarius verdančiu vandeniu nuplikytus stiklainius ir sandariai užsukite.