
2 kilogramai | obuoliai |
1 kilogramas | cukrus |
2 vienetai | citrinos |
1 vienetas | imbieras (šaknis) |
šiek tiek | muskatas (maltas) |
šiek tiek | kardamonas |
šiek tiek | cinamonas |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Slyvos bruknėse
-
Aviečių uogienė
-
Džemas iš juodųjų serbentų
-
Figų džemas
-
Braškinė uogienė
-
Žiemai marinuoti grybai
-
Slyvų kompotas
-
Lietuviška obuolienė
-
Juodų serbentų uogienė
-
Cukinijų- ananasų konservai
-
Sūdytos žaliuokės
-
Sūdytos rūgštynės
-
Padažas "Uncle Ben's"
-
Aštrūs sūdyti agurkai
-
Mėlynių kompotas
-
Šparaginės pupelės žiemai su pomidorų tyre
-
Cukinijų kompotas su svarainiais
-
Marinuoti agurkai su čili ir svogūnais
-
Marinuoti kalafijorai su agurkais
-
Itališkos daržovių salotos
Itališka obuolienė

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Obuoliai,
2 kilogramai -
Cukrus,
1 kilogramas -
Citrinos,
2 vienetai -
Imbieras, šaknis,
1 vienetas - Muskatas, maltas
- Kardamonas
- Cinamonas
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Obuolius nulupkite, perpjaukite pusiau, pašalinkite sėklalizdžius ir supjaustykite stambiais kubeliais.
Žieveles ir sėklalizdžius sudėkite į puodą, užpilkite litru vandens ir pavirkite, kol suminkštės.
Citrinas kruopščiai nuplaukite, perliekite verdančiu vandeniu ir nutarkuokite žievelę . Baltąją odelę nulupkite, minkštimą susmulkinkite.
Obuolių žievelių ir sėklalizdžių nuovirą nukoškite, suberkite cukrų ir išmaišykite. Statykite ant ugnies ir maišydami kaitinkite, kol cukrus ištirps.
Sudėkite obuolius, jei reikia, įpilkite vandens ir kaitinkite iki virimo.
Sudėkite šiaudeliais tarkuotą imbierą, smulkintas citrinas, jų žieveles, įberkite muskato, cinamono bei kardamono. Sumažinkite ugnį, vis pamaišydami kaitinkite, kol patamsės. Obuolienę sukrėskite į švarius verdančiu vandeniu nuplikytus stiklainius ir sandariai užsukite.