
2 kilogramai | obuoliai |
1 kilogramas | cukrus |
2 vienetai | citrinos |
1 vienetas | imbieras (šaknis) |
šiek tiek | muskatas (maltas) |
šiek tiek | kardamonas |
šiek tiek | cinamonas |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Sūdytos rūgštynės
-
Rabarbarų uogienė
-
Juodųjų serbentų drebučiai
-
Kriaušienė
-
Moliūgų ir persikų uogienė
-
Saldžiarūgščiai marinuoti pomidorai
-
Mišrainė su ryžiais
-
Agurkų mišrainė su perlinėm kruopom
-
Sūdyti lašinukai cepelinų spirgučiams ar kiaušinienei
-
Marinuoti agrastai
-
Aviečių džemas
-
Marinuotos šparaginės pupelės
-
Aviečių kompotas su apelsinais
-
Braškių kompotas
-
Marinuotos voveraitės
-
Svarainių uogienė
-
Pipirmėtės sultys
-
Konservuoti pomidorai
-
Aguročių ikra "Uošvės liežuvis"
-
Cukinijų pagardas žiemai
Itališka obuolienė

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Obuoliai,
2 kilogramai -
Cukrus,
1 kilogramas -
Citrinos,
2 vienetai -
Imbieras, šaknis,
1 vienetas - Muskatas, maltas
- Kardamonas
- Cinamonas
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Obuolius nulupkite, perpjaukite pusiau, pašalinkite sėklalizdžius ir supjaustykite stambiais kubeliais.
Žieveles ir sėklalizdžius sudėkite į puodą, užpilkite litru vandens ir pavirkite, kol suminkštės.
Citrinas kruopščiai nuplaukite, perliekite verdančiu vandeniu ir nutarkuokite žievelę . Baltąją odelę nulupkite, minkštimą susmulkinkite.
Obuolių žievelių ir sėklalizdžių nuovirą nukoškite, suberkite cukrų ir išmaišykite. Statykite ant ugnies ir maišydami kaitinkite, kol cukrus ištirps.
Sudėkite obuolius, jei reikia, įpilkite vandens ir kaitinkite iki virimo.
Sudėkite šiaudeliais tarkuotą imbierą, smulkintas citrinas, jų žieveles, įberkite muskato, cinamono bei kardamono. Sumažinkite ugnį, vis pamaišydami kaitinkite, kol patamsės. Obuolienę sukrėskite į švarius verdančiu vandeniu nuplikytus stiklainius ir sandariai užsukite.