
2 kilogramai | obuoliai |
1 kilogramas | cukrus |
2 vienetai | citrinos |
1 vienetas | imbieras (šaknis) |
šiek tiek | muskatas (maltas) |
šiek tiek | kardamonas |
šiek tiek | cinamonas |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Konservuoti pomidorai
-
Raudonųjų serbentų uogienė
-
Vyšnios savo sultyse
-
šparaginės pupelės - marinate
-
Bruknių uogienė su kriaušių gabaliukais
-
Marinuoti grybai (su saldžiarūgščiu „Pikant fix“)
-
Marinuoti pomidorai su imbieru
-
Juodųjų serbentų drebučiai
-
Svarainiai cukruje
-
Itališkos daržovių salotos
-
Uogienė iš uogų arba vaisių
-
Raudonųjų serbentų drebučiai su vanile
-
Slyvų kompotas
-
Baklažanų salotos
-
Kaukazinių slyvaičių uogienė
-
Konservuoti špinatai
-
Pomidorai su želatina
-
Juodųjų serbentų džemas
-
Agurkų mišrainė
-
Juodieji serbentai savo sultyse
Itališka obuolienė

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Obuoliai,
2 kilogramai -
Cukrus,
1 kilogramas -
Citrinos,
2 vienetai -
Imbieras, šaknis,
1 vienetas - Muskatas, maltas
- Kardamonas
- Cinamonas
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Obuolius nulupkite, perpjaukite pusiau, pašalinkite sėklalizdžius ir supjaustykite stambiais kubeliais.
Žieveles ir sėklalizdžius sudėkite į puodą, užpilkite litru vandens ir pavirkite, kol suminkštės.
Citrinas kruopščiai nuplaukite, perliekite verdančiu vandeniu ir nutarkuokite žievelę . Baltąją odelę nulupkite, minkštimą susmulkinkite.
Obuolių žievelių ir sėklalizdžių nuovirą nukoškite, suberkite cukrų ir išmaišykite. Statykite ant ugnies ir maišydami kaitinkite, kol cukrus ištirps.
Sudėkite obuolius, jei reikia, įpilkite vandens ir kaitinkite iki virimo.
Sudėkite šiaudeliais tarkuotą imbierą, smulkintas citrinas, jų žieveles, įberkite muskato, cinamono bei kardamono. Sumažinkite ugnį, vis pamaišydami kaitinkite, kol patamsės. Obuolienę sukrėskite į švarius verdančiu vandeniu nuplikytus stiklainius ir sandariai užsukite.