400 gramų | kiaulienos sprandinė |
1 vienetas | morkos |
1 vienetas | svogūnai |
50 gramų | fermentinio sūrio |
1 valgomasis šaukštas | majonezas |
1 valgomasis šaukštas | pomidorų padažas |
1 skiltelė | česnakas |
šiek tiek | aliejaus (kepimui) |
šiek tiek | prieskoniai mėsai |
šiek tiek | džiovintas bazilikas |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Kaimiškas pjausnys
- Kukuliukai švediškai
- Kepsnys garstyčių padaže
- Jautienos cimesas
- Graikiško stiliaus ėrienos kumpeliai
- Kotletai lenkiškai
- Jautienos kepsnys
- Kiaulienos muštinis
- Veršienos kumpis su obuoliais
- Šveicariška veršiena
- Sultingas šnicelis
- Mėsos kukuliai su mocarelos įdaru
- Mėsa su grybų padažu prancuziškai
- Paprastasis guliašas
- Kiauliena su džiovintomis slyvomis
- Netikras Zuikis kitaip
- Vyniotinis "Siurprizas"
- Trapūs,sultingi kibinai
- Pikantiškai troškinti kotletai
- Ūkininko suktinukas
Sprandinės kepsnys su morkomis
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 2
-
Kiaulienos sprandinė,
400 gramų -
Morkos,
1 vienetas -
Svogūnai,
1 vienetas -
Fermentinis sūris,
50 gramų -
Majonezas,
1 valgomasis šaukštas -
Pomidorų padažas,
1 valgomasis šaukštas -
Česnakas,
1 skiltelė - Aliejus, kepimui
- Prieskoniai mėsai
- Džiovintas bazilikas
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Mėsą išmušame, pabarstome prieskoniais ir palaikome keletą valandų (galima pasiruošti ir iš vakaro).
Morką ir sūrį sutarkuojame, svogūną supjaustome kubeliais. Mėsą apkepiname aliejuje. Tame pačiame aliejuje apkepiname morką ir svogūnus, įberiame prieskonių, išmaišome. Išjungiame viryklę, suberiame sūrį ir vėl išmaišome, kad "susiklijuotų".
Pomidorų padaža, majonezą, džiovintą baziliką ir smulkintą česnaką sumaišome, gerai išsukame ir aptepame pravėsusią mėsytę iš abiejų pusių negailėdami. Uždedame morkas ir dedame į mikrobangų krosnelę 3 minutėms arba orkaitę 10 minučių.
Komentarai (9)
-
Justinas
2015-04-11 07:03
va, būtent ''tokiom'' blondinėm ne taip lengvai ir paaiškinsi :D esat tokios silpnos, kad nu ... :D
-
Šeimininkė
2015-01-22 10:44
Puikus receptas. Vyras tik valgė ir gyrė, kai burna nebuvo pilna :D
-
dominykas 7 m.
2010-01-16 13:24
Laibai vertinu jusu receptus, bet mano receptas manau,kad bus geriausias, nes tetis visada taip daro: kiaulenos sprandine 1kg. ismarinuojeme su pipirais, cesnaku,porais,cukrus,druska,svogunais,cili.apie 12 val.
ikaitintoje keptuveje apkepame sprandine ( kol apkeps),ir dedame ant didelia isupjaustytu svogunu,morku,cesnako. Kepame apie 1.5val.Tetis megsta su bulvemis, as su grikiais.
-
kristina
2009-11-27 13:46
nelabai supratau aptepo produktus visus sumaisyti o kur tada reikia deti morkas suri ir svoguna,irgi kartu sumaisyti?
-
aurelija
2009-10-31 15:08
labai skanu :super:
-
Ramunė
2009-05-28 07:22
Morkas sutarkuoti, pakepintisu svogūnais aliejuje, įdėti prieskonių ( druskos, pipirų, baziliko). Sudėti sutarkuotą surį ir išmaišyti. :-)
-
(anonimas)
2009-05-27 23:28
srry,db jau aisq,bet vistiek tos morkos galetu but aiskiau paaiskintos :-D tokiom blond :-D :super:
-
(anonimas)
2009-05-27 23:25
pala pala,o kaip su tom morkom,nelabai supratau %-(