Tortas „Bitutė“
Porcijų skaičius:
10
Paruošimo laikas:
Apie 45 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai: | ||
400 gramų | miltai | |
200 gramų | cukrus | |
200 gramų | sviestas | |
2 vienetai | kiaušiniai | |
1 sauja | riešutai | |
1 valgomasis šaukštas | medus | |
1.5 arbatinio šaukštelio | kepimo milteliai | |
Kremui: | ||
500 gramų | grietinė | |
200 gramų | cukrus | |
šiek tiek | citrinos žievelė |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
1.
Sviestą išlydykite, pastatant indą virš garuojančio puodo, įdėkite medaus bei cukraus, viską išsukite, kol pasidarys vientisa masė. Atvėsinkite masę, įmuškite kiaušinius, suberkite persijotus miltus, kepimo miltelius, smulkintus riešutus ir sukite tol, kol pasidarys tešla, kurią būtų galima iškočioti. Iškočiokite 5-6 paplotėlius.
2.
Kepkite paplotėlius orkaitėje, ne didesnėje nei 180 laipsnių temperatūroje po kelias minutes, kol pradės ruduoti. Paplotėlius atšaldykite skardoje, ant kurios kepė, po to sudėkite vieną ant kito, pertepdami kremu.
3.
Kremui: grietinę su cukrumi išplakite ir suberkite tarkuotos citrinos žievės. Suformuotą tortą aptepkite kremu. Papuoškime kokoso drožlėmis. Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
- Jogurtinis tortas su vaisiais
- Kalėdinis tortas "Meškiukai sniege"
- Graikų pyragas
- Tortas Voratinklis
- Tortas su karamele
- Angliškas tortas
- Nekeptas varškės tortas
- Medaus tortas
- Gaivus vyšninis želė tortas
- Dietiškas torčiukas
- Mandarininis-kokosinis tortas
- Pyragas su varškės įdaru
- Tortas "Su meile..."
- Tortas "kriaušė"
- Tortas su braškėmis
- Tortas Napoleonas
- Arbūzų tortas
- Pyragas-tortas
- Torčiukas "vaikučiukas"
- Gardus tortas
Tortas „Bitutė“
Komentarai:
1
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Miltai,
400 gramų -
Cukrus,
200 gramų -
Sviestas,
200 gramų -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Riešutai,
1 sauja -
Medus,
1 valgomasis šaukštas -
Kepimo milteliai,
1.5 arbatinio šaukštelio - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Grietinė,
500 gramų -
Cukrus,
200 gramų - Citrinos žievelė
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Giedrė
Gaminimo eiga:
Sviestą išlydykite, pastatant indą virš garuojančio puodo, įdėkite medaus bei cukraus, viską išsukite, kol pasidarys vientisa masė. Atvėsinkite masę, įmuškite kiaušinius, suberkite persijotus miltus, kepimo miltelius, smulkintus riešutus ir sukite tol, kol pasidarys tešla, kurią būtų galima iškočioti. Iškočiokite 5-6 paplotėlius.
Kepkite paplotėlius orkaitėje, ne didesnėje nei 180 laipsnių temperatūroje po kelias minutes, kol pradės ruduoti. Paplotėlius atšaldykite skardoje, ant kurios kepė, po to sudėkite vieną ant kito, pertepdami kremu.
Kremui: grietinę su cukrumi išplakite ir suberkite tarkuotos citrinos žievės. Suformuotą tortą aptepkite kremu. Papuoškime kokoso drožlėmis. Skanaus!
Reklama:
Komentarai (1)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...