Bulves gerai nuplauti ir išvirti su lupenomis.
Atvėsinti, nulupti, sumalti su mėsmale.
Įmuškite kiaušinį, įberkite krakmolą, pasūdykite ir išminkykite.
Iš maltų bulvių tešlos padarykite paplotėlius, dėkite šaukštą mėsos įdaro, užlenkite kraštus ir suformuokite pailgą blynelį. Lėkštėje sumaišykite šaukštą miltų ir du šaukštus džiūvėsėlių, apvoliokite mišinyje blynelius ir kepkite keptuvėje ant vidutinės ugnies, kol gražiai apskrus. Patiekite su liesu jogurtu ar grietine.

Žemaičių blynai
Porcijų skaičius:
12
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
0.7 kilogramo | bulvių |
1 vienetas | kiaušiniai |
3 valgomieji šaukštai | krakmolas |
300 gramų | mėsa (malta, virta) |
300 gramų | džiūvėsėliai |
10 gramų | druska |
10 gramų | prieskoniai (mėsai) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Blynai su moliūgais
-
Virtų bulvių blyneliai
-
Karšti bulvių paplotėliai
-
Bulviniai blynai su grybais
-
Daržovių košės blynai su lydytu sūriu
-
Blynai su razinom ir migdolais
-
Bulviniai blynai su krabų lazdelėmis
-
Tarkuotų bulvių blynai
-
Rudens blynai
-
Bulviniai blynai su obuoliais
-
Švediški bulviniai blynai
-
Žemaičių blynai su varške
-
Varškėčiai su bulvėmis
-
Dešrelės su bulviniais blynais
-
Bulviniai blynai iš bulvių košės su faršu
-
Žemaičių blynai
-
Bulviniai blynai
-
Šventiniai blynai
-
Blyninės picos iš bulvių
-
Bulviniai blynai su moliūgais
Žemaičių blynai
Komentarai:
4
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 12
-
Bulvės,
7/10 kilogramo -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Krakmolas,
3 valgomieji šaukštai -
Mėsa, malta, virta,
300 gramų -
Džiūvėsėliai,
300 gramų -
Druska,
10 gramų -
Prieskoniai, mėsai,
10 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Bulves gerai nuplauti ir išvirti su lupenomis.
Atvėsinti, nulupti, sumalti su mėsmale.
Įmuškite kiaušinį, įberkite krakmolą, pasūdykite ir išminkykite.
Iš maltų bulvių tešlos padarykite paplotėlius, dėkite šaukštą mėsos įdaro, užlenkite kraštus ir suformuokite pailgą blynelį. Lėkštėje sumaišykite šaukštą miltų ir du šaukštus džiūvėsėlių, apvoliokite mišinyje blynelius ir kepkite keptuvėje ant vidutinės ugnies, kol gražiai apskrus. Patiekite su liesu jogurtu ar grietine.
Reklama:
Komentarai (4)
-
kristina
2017-01-22 19:48
Labai noriu blinu
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...