Bulves gerai nuplauti ir išvirti su lupenomis.
Atvėsinti, nulupti, sumalti su mėsmale.
Įmuškite kiaušinį, įberkite krakmolą, pasūdykite ir išminkykite.
Iš maltų bulvių tešlos padarykite paplotėlius, dėkite šaukštą mėsos įdaro, užlenkite kraštus ir suformuokite pailgą blynelį. Lėkštėje sumaišykite šaukštą miltų ir du šaukštus džiūvėsėlių, apvoliokite mišinyje blynelius ir kepkite keptuvėje ant vidutinės ugnies, kol gražiai apskrus. Patiekite su liesu jogurtu ar grietine.
Žemaičių blynai
Porcijų skaičius:
12
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
| 0.7 kilogramo | bulvių |
| 1 vienetas | kiaušiniai |
| 3 valgomieji šaukštai | krakmolas |
| 300 gramų | mėsa (malta, virta) |
| 300 gramų | džiūvėsėliai |
| 10 gramų | druska |
| 10 gramų | prieskoniai (mėsai) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Žemaičių blynai su grybais
-
Bulviniai blynukai
-
Bulviniai blynukai su grybukų padažu
-
Dvejopai tarkuoti bulviniai blynai
-
Bulviniai krabų blyneliai
-
Virtų bulvių blynai
-
Bulvių ir cukinijų blynai
-
Bulviniai blynai su sezamais
-
Bulviniai blynai su grybais
-
Bulviniai blynai su dešrelėmis
-
Bulvių „Pampuškos“
-
Blyninės picos iš bulvių
-
Žemaičių blynai su varške
-
Žemaičių blynai su grybais
-
Bulviniai blynai su krabų lazdelėmis
-
Žemaičių blynai
-
Daržovių košės blynai su lydytu sūriu
-
Bulviniai blynai
-
Bulviniai blynai su sūriu
-
Bulviniai blynai su morkomis
Žemaičių blynai
Komentarai:
4
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 12
-
Bulvės,
7/10 kilogramo -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Krakmolas,
3 valgomieji šaukštai -
Mėsa, malta, virta,
300 gramų -
Džiūvėsėliai,
300 gramų -
Druska,
10 gramų -
Prieskoniai, mėsai,
10 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Bulves gerai nuplauti ir išvirti su lupenomis.
Atvėsinti, nulupti, sumalti su mėsmale.
Įmuškite kiaušinį, įberkite krakmolą, pasūdykite ir išminkykite.
Iš maltų bulvių tešlos padarykite paplotėlius, dėkite šaukštą mėsos įdaro, užlenkite kraštus ir suformuokite pailgą blynelį. Lėkštėje sumaišykite šaukštą miltų ir du šaukštus džiūvėsėlių, apvoliokite mišinyje blynelius ir kepkite keptuvėje ant vidutinės ugnies, kol gražiai apskrus. Patiekite su liesu jogurtu ar grietine.
Reklama:
Komentarai (4)
-
kristina
2017-01-22 19:48
Labai noriu blinu
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
