Verdančiame truputį pasūdytame vandenyje agurkus plikyti 2-3 min., po to išgriebti ir sudėti į stiklainius.
Išvirti marinatą, užpilti ant agurkų, palaikyti 4-5 min. Po to nupilti, užvirinti ir vėl užpilti ant agurkų.
Jei marinuojama mažuose stiklainiuose, marinatą kaitinti 3 kartus, jei dideliuose - marinatą užtenka kartą nupilti ir pakaitinti. Užpylus paskutinį kartą, stiklainius tuoj pat sandariai uždaryti.
Vietoj svarainių sulčių galima dėti skiltelėmis supjaustytų jų vaisių.
Įdėjus daugiau svarainių, agurkai bus rūgštesni.
Agurkų-svarainių marinatas
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
0.5 litro | vanduo |
0.5 litro | svarainiai (sultys) |
1 valgomasis šaukštas | druska |
1 valgomasis šaukštas | cukrus |
2 vienetai | lauro lapų (lapeliai) |
7 vienetai | kvapieji pipirai |
1 vienetas | pelerūnas (kietis) (šakelė) |
3 skiltelės | česnakas |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Populiariausi receptai šią savaitę
- Konservuoti aguročiai
- Cukinijų užkandis
- Marinuotos voveraitės
- Konservuotos cukinijos su pomidorais
- Grybai svieste
- Konservuoti aštrūs baklažanai
- Konservuoti baravykai
- Žiemai marinuoti grybai
- Marinuoti agrastai
- Marinuota paprika su medumi
- Saldžiai rūgštūs marinuoti agurkai
- Marinuoti agurkai su svogūnais
- Rūgštynės žiemai
- Marinuoti grybai žiemai
- Sūdytos žaliuokės
- Pomidorai su želatina
- Marinuoti kopūstai su daržovėmis
- Konservuoti žiediniai kopūstai
- šparaginės pupelės - marinate
- Marinuoti agurkai
Agurkų-svarainių marinatas
Komentarai:
3
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Vanduo,
0.5 litro -
Svarainiai, sultys,
0.5 litro -
Druska,
1 valgomasis šaukštas -
Cukrus,
1 valgomasis šaukštas -
Lauro lapai, lapeliai,
2 vienetai -
Kvapieji pipirai,
7 vienetai -
Pelerūnas (kietis), šakelė,
1 vienetas -
Česnakas,
3 skiltelės - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Verdančiame truputį pasūdytame vandenyje agurkus plikyti 2-3 min., po to išgriebti ir sudėti į stiklainius.
Išvirti marinatą, užpilti ant agurkų, palaikyti 4-5 min. Po to nupilti, užvirinti ir vėl užpilti ant agurkų.
Jei marinuojama mažuose stiklainiuose, marinatą kaitinti 3 kartus, jei dideliuose - marinatą užtenka kartą nupilti ir pakaitinti. Užpylus paskutinį kartą, stiklainius tuoj pat sandariai uždaryti.
Vietoj svarainių sulčių galima dėti skiltelėmis supjaustytų jų vaisių.
Įdėjus daugiau svarainių, agurkai bus rūgštesni.
Reklama:
Komentarai (3)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...