
3 skiltelės | česnakas |
1 valgomasis šaukštas | acto (balto vyno) |
šiek tiek | mėta (šviežia, lapeliai) |
3 vienetai | cukinija |
4 valgomieji šaukštai | aliejaus (šalavijų) |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | juodieji pipirai |
Tuo metu iš likusio aliejaus, acto ir labai susmulkinto česnako padarom padažą viską kartu sumaišant.
Iškeptas cukinijas sudedam į serviravimo lėkštę, užpilam padažą, užberiam druskos ir šviežiai maltų pipirų, ir paliekam porai valandų pasifermentuoti. Galima palikti per naktį šaldytuve, bet pateikti į stalą - tik kambario temperatūros prieš tai užbėrus pasmulkintų šviežių mėtų lapelių.
Sakanaus ir į sveikatą
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Įdaryti svogūnai itališkai
-
Karaimų kibinai
-
Vegetariškas sumuštinis
-
Salotos ananase
-
Blynelių suktinukai su lašiša ir žirnelių kremu
-
Krabų lazdelių ruletai
-
Grybai krepšeliuose
-
Vištos spurgos
-
Pomidorų mėsainis
-
Virtos sraigės su kevalu
-
Plikyti pyragaičiai su lašiša
-
Vytinta kiaulienos nugarinė
-
Pakepintos baltos duonos riekelės
-
Silkė su pomidorais
-
Sūdytos silkės aliejuje
-
Sumuštinis "Ara"
-
Bulvių ir lašišos kukuliai
-
Krevetės
-
Bulviniai traškučiai
-
Gėlytės
Arvydo kepintos cukinijos

-
Česnakas,
3 skiltelės -
Actas, balto vyno,
1 valgomasis šaukštas - Mėta, šviežia, lapeliai
-
Cukinija,
3 vienetai -
Aliejus, šalavijų,
4 valgomieji šaukštai - Druska
- Juodieji pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Cukinijos supjaustomos išilgai 5-7 mm storio juostelėm, patepamos iš abiejų pusių alyvų aliejum ir sudedamos į kepimo skardą. Pašaunama į įkaitintą iki 240-250C orkaitę 10-15 min. arba kol cukinijos suminkštės, o apačia gražiai paruduos.
Tuo metu iš likusio aliejaus, acto ir labai susmulkinto česnako padarom padažą viską kartu sumaišant.
Iškeptas cukinijas sudedam į serviravimo lėkštę, užpilam padažą, užberiam druskos ir šviežiai maltų pipirų, ir paliekam porai valandų pasifermentuoti. Galima palikti per naktį šaldytuve, bet pateikti į stalą - tik kambario temperatūros prieš tai užbėrus pasmulkintų šviežių mėtų lapelių.
Sakanaus ir į sveikatą
Komentarai (5)
-
skanautojas
2011-09-21 17:42
buvo labai skanu :-)
-
Marija
2011-08-04 13:21
Gal visgi cukiniją supjaustyti skersai, t. y. grižinėliais. O kaip gi su viduje esančiom sėklom, ar jas pašalinti. Ar reikia mini cukinijų?
-
ausra
2010-10-23 15:00
mano vyras si patiekala gamina, tik ne orkaitej o grilinej keptuvej ant dujines be aliejaus, ir ant iskepusiu uzpila visa padaziuka ir iskarto valgome. beje skanu ir saltos