Šis receptas tinka ne tik ridikėliams, tinka ir agurkams, ir morkoms, ir aguročiams ir t.t.
Asmeniškai aš dariau miksą iš ridikėlių, agurkų ir morkų.
Taigi, kol ridikėliai dar yra jūsų darže – paskubam!
Jūsų pasirinktas daržoves (supjaustytas plonais griežinėliais) – 2,5kg. sumaišome su 4 v.š. druskos be kaupo ir paliekame 8 val. Po 8 val. išpilame susidariusį skystį.
Aštrūs ridikėliai žiemai (nevirti ir netroškinti)
Porcijų skaičius:
15
Paruošimo laikas:
Apie 20 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 15
2.5 kilogramo | daržovės ((supjaustytas plonais griežinėliais)) |
4 valgomieji šaukštai | druska |
1.5 stiklinės | acto ( (9 proc.)) |
3 stiklinės | cukrus |
8 valgomieji šaukštai | aliejaus |
1 galva | česnakas |
3 arbatiniai šaukšteliai | paprika (aitrios, maltos) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min
1.
2.
Marinatą užvirti ir leisti atvėsti. Užpilti marinatu daržoves ir palikti dar 12 val. Sudėti į stiklainius ir išnešti į rūsį. Nei virti, nei troškinti nereikės, gerai stovi visą žiemą dėl savo aitrumo.
Labiausiai tinka prie mėsos.
Skanaus.
Labiausiai tinka prie mėsos.
Skanaus.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Marinuota paprika su medumi
- Vasara stiklainyje
- Pomidorų ir čili padažas
- Rauginti agurkai su vynuogių lapais
- Marinuoti agrastai
- Marinuoti kalafijorai su agurkais
- Vynuogių lapuose marinuoti kornišonai
- Aštrios krevetės grilyje
- Marinuota cukinija
- Marinuoti grybai žiemai
- Rūgštynės žiemai
- Marinuoti grybai (su saldžiarūgščiu „Pikant fix“)
- Marinuotos šparaginės pupelės
- Marinuoti pievagrybiai
- Marinuotos vyšnios
- Grybai svieste
- Marinuoti pomidorai
- Marinuoti agurkai
- Pomidorai savo sultyse be odelių
- Konservuoti žirneliai
Aštrūs ridikėliai žiemai (nevirti ir netroškinti)
Komentarai:
5
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 15
-
Daržovės, (supjaustytas plonais griežinėliais),
2.5 kilogramo -
Druska,
4 valgomieji šaukštai -
Actas, (9 proc.),
1.5 stiklinės -
Cukrus,
3 stiklinės -
Aliejus,
8 valgomieji šaukštai -
Česnakas,
1 galva -
Paprika, aitrios, maltos,
3 arbatiniai šaukšteliai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Šis receptas tinka ne tik ridikėliams, tinka ir agurkams, ir morkoms, ir aguročiams ir t.t.
Asmeniškai aš dariau miksą iš ridikėlių, agurkų ir morkų.
Taigi, kol ridikėliai dar yra jūsų darže – paskubam!
Jūsų pasirinktas daržoves (supjaustytas plonais griežinėliais) – 2,5kg. sumaišome su 4 v.š. druskos be kaupo ir paliekame 8 val. Po 8 val. išpilame susidariusį skystį.Marinatą užvirti ir leisti atvėsti. Užpilti marinatu daržoves ir palikti dar 12 val. Sudėti į stiklainius ir išnešti į rūsį. Nei virti, nei troškinti nereikės, gerai stovi visą žiemą dėl savo aitrumo.
Labiausiai tinka prie mėsos.
Skanaus.
Reklama:
Komentarai (5)
-
Rasa
2022-07-31 18:05
Labai neaiskus receptas kur ta skysti ar lauk ispylt ar jame vyrt marinata?
-
mama
2015-09-13 12:28
tai i nupilta skysti det acta, alieju ir cukru?
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...