Šis receptas tinka ne tik ridikėliams, tinka ir agurkams, ir morkoms, ir aguročiams ir t.t.
Asmeniškai aš dariau miksą iš ridikėlių, agurkų ir morkų.
Taigi, kol ridikėliai dar yra jūsų darže – paskubam!
Jūsų pasirinktas daržoves (supjaustytas plonais griežinėliais) – 2,5kg. sumaišome su 4 v.š. druskos be kaupo ir paliekame 8 val. Po 8 val. išpilame susidariusį skystį.

Aštrūs ridikėliai žiemai (nevirti ir netroškinti)
Porcijų skaičius:
15
Paruošimo laikas:
Apie 20 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 15
2.5 kilogramo | daržovės ((supjaustytas plonais griežinėliais)) |
4 valgomieji šaukštai | druska |
1.5 stiklinės | acto ( (9 proc.)) |
3 stiklinės | cukrus |
8 valgomieji šaukštai | aliejaus |
1 galva | česnakas |
3 arbatiniai šaukšteliai | paprika (aitrios, maltos) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min
1.
2.
Marinatą užvirti ir leisti atvėsti. Užpilti marinatu daržoves ir palikti dar 12 val. Sudėti į stiklainius ir išnešti į rūsį. Nei virti, nei troškinti nereikės, gerai stovi visą žiemą dėl savo aitrumo.
Labiausiai tinka prie mėsos.
Skanaus.
Labiausiai tinka prie mėsos.
Skanaus.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Erškėtrožių uogienė
-
Konservuoti aguročiai
-
Vynuogių lapuose marinuoti kornišonai
-
Marinuoti agurkai
-
Marinuoti agurkai su svogūnais
-
Pomidorai savo sultyse
-
Marinuoti žiediniai kopūstai
-
Pomidorai savo sultyse be odelių
-
Saldžiarūgščiai marinuoti pomidorai
-
Pomidorai su želatina
-
Cukinijos žiemai
-
Skanusis daržovių šašlykas
-
Marinuoti agrastai
-
Marinuotos paprikos
-
Agurkų mišrainė su perlinėm kruopom
-
Rūgštynės žiemai
-
Saldžiarūgštis padažas žiemai
-
Paprikia su medum
-
Svarainiai cukruje
-
Bulgariški marinuoti agurkėliai
Aštrūs ridikėliai žiemai (nevirti ir netroškinti)
Komentarai:
5
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 15
-
Daržovės, (supjaustytas plonais griežinėliais),
2.5 kilogramo -
Druska,
4 valgomieji šaukštai -
Actas, (9 proc.),
1.5 stiklinės -
Cukrus,
3 stiklinės -
Aliejus,
8 valgomieji šaukštai -
Česnakas,
1 galva -
Paprika, aitrios, maltos,
3 arbatiniai šaukšteliai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Šis receptas tinka ne tik ridikėliams, tinka ir agurkams, ir morkoms, ir aguročiams ir t.t.
Asmeniškai aš dariau miksą iš ridikėlių, agurkų ir morkų.
Taigi, kol ridikėliai dar yra jūsų darže – paskubam!
Jūsų pasirinktas daržoves (supjaustytas plonais griežinėliais) – 2,5kg. sumaišome su 4 v.š. druskos be kaupo ir paliekame 8 val. Po 8 val. išpilame susidariusį skystį.Marinatą užvirti ir leisti atvėsti. Užpilti marinatu daržoves ir palikti dar 12 val. Sudėti į stiklainius ir išnešti į rūsį. Nei virti, nei troškinti nereikės, gerai stovi visą žiemą dėl savo aitrumo.
Labiausiai tinka prie mėsos.
Skanaus.
Reklama:
Komentarai (5)
-
Rasa
2022-07-31 18:05
Labai neaiskus receptas kur ta skysti ar lauk ispylt ar jame vyrt marinata?
-
mama
2015-09-13 12:28
tai i nupilta skysti det acta, alieju ir cukru?
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...