Mėsa supjaustoma 2x2 cm dydžio, 1,5 cm storio kvadratėliais, truputį pamušama kūjeliu, įtrinama česnaku, sutrintu su druska, apibarstoma smulkiai supjaustytais svogūnais, pašlakstoma citrinos sultimis ir paliekama 4 val. Vėliau veriama ant iešmo paeiliui mėsa, svogūnas, lašiniukų gabalėlis, vėl mėsa ir t. t. Pabarstoma prieskoniais, miltais ir kepama gerai įkaitintuose riebaluose iš visų pusių. Tiekiama su biria ryžių koše, pomidorais.
Galima kepti ir ant laužo, tuomet nereikia apibarstyti miltais.

Avienos šašlykas
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
800 gramų | avienos (be kaulų) |
2 arbatiniai šaukšteliai | kvietiniai miltai |
200 gramų | kiaulienos lašiniai |
5 vienetai | svogūnai |
1 vienetas | citrinos |
0.5 stiklinės | taukai (kiaulių) (tirpinti) |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | česnakas |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Kiaulienos šonkauliukai
-
Plovas
-
Avienos kebabas
-
Grill dešrelės
-
Medžiotojų šašlykai
-
Kepta triušiena
-
Kiaulienos šašlykai, marinuoti su kefyru
-
Įdaryti jautienos kepsneliai
-
Jautienos čenakai
-
Turkiškas kebabas
-
Įdaryta kiaulienos šoninė
-
Basturma
-
Mėsos duona
-
Pikantiškas kiaulienos šašlykas
-
Sprandinės kepsnys ant grotelių
-
Kiauliena česnakiniame marinate
-
Netikras zuikis su kukurūzų ir kiaušinių įdaru
-
Kotletai "Du viename"
-
Pikantiška triušiena
-
Kebabas ant iešmo
Avienos šašlykas
Komentarai:
7
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Aviena, be kaulų,
800 gramų -
Kvietiniai miltai,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Kiaulienos lašiniai,
200 gramų -
Svogūnai,
5 vienetai -
Citrinos,
1 vienetas -
Taukai (kiaulių), tirpinti,
0.5 stiklinės - Druska
- Česnakas
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Mėsa supjaustoma 2x2 cm dydžio, 1,5 cm storio kvadratėliais, truputį pamušama kūjeliu, įtrinama česnaku, sutrintu su druska, apibarstoma smulkiai supjaustytais svogūnais, pašlakstoma citrinos sultimis ir paliekama 4 val. Vėliau veriama ant iešmo paeiliui mėsa, svogūnas, lašiniukų gabalėlis, vėl mėsa ir t. t. Pabarstoma prieskoniais, miltais ir kepama gerai įkaitintuose riebaluose iš visų pusių. Tiekiama su biria ryžių koše, pomidorais.
Galima kepti ir ant laužo, tuomet nereikia apibarstyti miltais.
Reklama:
Komentarai (7)
-
indre
2010-07-29 17:56
nei sis nei tas
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...