Iš miltų, trynių, grietinės, cukraus ir acto užminkyti tešlą tokią, kaip pyragams (tešloje turėtų atsirasti oro pūslelės), palikti 1-2 val.
Po to tešlą labai plonai iškočioti, supjaustyti įstrižomis juostelėmis (10-12 cm ilgio ir 2-3 cm pločio).
Kiekvieną juostelę per vidurį išilgai įpjauti, vieną juostelės galą pertepti per įpjovimą.
Žagarėlius dėti į karštus taukus. Kai paraus, apversti kita puse.
Iškepus sudėti ant sugeriamojo popieriaus, kad nuvarvėtų riebalai.
Žagarėlius išdėlioti pusdubeniuose ir apiberti cukraus pudra, išmaišyta su vaniliniu cukrumi.
Baltarusiški žagarėliai
INGREDIENTAI:
1.25 stiklinės | kvietiniai miltai |
5 vienetai | kiaušiniai (tryniai) |
2 arbatiniai šaukšteliai | grietinė |
1 arbatinis šaukštelis | cukrus |
1 arbatinis šaukštelis | acto |
šiek tiek | citrinų sultys |
500 gramų | taukai (kiaulių) |
šiek tiek | cukraus pudra |
šiek tiek | vanilinis cukrus |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Populiariausi receptai šią savaitę
- Pyragėliai su vaisiais
- Dribsnių sausainiai
- Nekeptas obuolių pyragas (nesaldus)
- Velykinė boba
- Trapūs vafliai
- Trupininis pyragas
- Pica su saliamiu
- Sausainiai
- Sausainiai su migdolais
- Kakavinis pyragas su juodais serbentais
- Pyragas "Kiselius"
- Tortas iš krekerių "Žuvytės"
- Pyragas su varškės įdaru
- Prancūziškas pyragas
- Ypatingas varškės pyragas
- Pyragėliai su žuvimi
- Norvegiška tuno pynė
- Kalėdinis keksas
- Vanilinis keksas su varške ir džiovintom vyšniom
- Kalėdinės dėžutės
Baltarusiški žagarėliai
Komentarai:
1
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
-
Kvietiniai miltai,
1 ir 1/4 stiklinės -
Kiaušiniai, tryniai,
5 vienetai -
Grietinė,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Cukrus,
1 arbatinis šaukštelis -
Actas,
1 arbatinis šaukštelis - Citrinų sultys
-
Taukai (kiaulių),
500 gramų - Cukraus pudra
- Vanilinis cukrus
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Iš miltų, trynių, grietinės, cukraus ir acto užminkyti tešlą tokią, kaip pyragams (tešloje turėtų atsirasti oro pūslelės), palikti 1-2 val.
Po to tešlą labai plonai iškočioti, supjaustyti įstrižomis juostelėmis (10-12 cm ilgio ir 2-3 cm pločio).
Kiekvieną juostelę per vidurį išilgai įpjauti, vieną juostelės galą pertepti per įpjovimą.
Žagarėlius dėti į karštus taukus. Kai paraus, apversti kita puse.
Iškepus sudėti ant sugeriamojo popieriaus, kad nuvarvėtų riebalai.
Žagarėlius išdėlioti pusdubeniuose ir apiberti cukraus pudra, išmaišyta su vaniliniu cukrumi.
Reklama:
Komentarai (1)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...