Iš miltų, trynių, grietinės, cukraus ir acto užminkyti tešlą tokią, kaip pyragams (tešloje turėtų atsirasti oro pūslelės), palikti 1-2 val.
Po to tešlą labai plonai iškočioti, supjaustyti įstrižomis juostelėmis (10-12 cm ilgio ir 2-3 cm pločio).
Kiekvieną juostelę per vidurį išilgai įpjauti, vieną juostelės galą pertepti per įpjovimą.
Žagarėlius dėti į karštus taukus. Kai paraus, apversti kita puse.
Iškepus sudėti ant sugeriamojo popieriaus, kad nuvarvėtų riebalai.
Žagarėlius išdėlioti pusdubeniuose ir apiberti cukraus pudra, išmaišyta su vaniliniu cukrumi.
Baltarusiški žagarėliai
INGREDIENTAI:
| 1.25 stiklinės | kvietiniai miltai |
| 5 vienetai | kiaušiniai (tryniai) |
| 2 arbatiniai šaukšteliai | grietinė |
| 1 arbatinis šaukštelis | cukrus |
| 1 arbatinis šaukštelis | acto |
| šiek tiek | citrinų sultys |
| 500 gramų | taukai (kiaulių) |
| šiek tiek | cukraus pudra |
| šiek tiek | vanilinis cukrus |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Aguoninis pyragas su citrininiu glaistu
-
Sausainių tortas
-
Tortas ale Tiramisu
-
Albinos duona
-
Žaliosios eglutės
-
Sausainiai su mandarinais ir avietėmis
-
Lilės tortas
-
Šokoladinis cukinijų pyragas
-
Prancūziška duona Brioche
-
Žuvies pyragas
-
Vasariškas tortas
-
Baltas greitpyragis
-
A la Brownie
-
Šokoladinis keksas su kriaušėmis
-
Šventinis skruzdėlynas su "DanSukker" cukraus milteliais
-
Sluoksniuotos tešlos pyragas su varške, špinatais ir pomidorais
-
Sausainiai "Šypsenėlės"
-
Obuolių pyragas
-
Pyragas su Oreo sausainiais
-
Ingos pyragas
Baltarusiški žagarėliai
Komentarai:
1
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
akcijas
TAIP
NE
-
Kvietiniai miltai,
1 ir 1/4 stiklinės -
Kiaušiniai, tryniai,
5 vienetai -
Grietinė,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Cukrus,
1 arbatinis šaukštelis -
Actas,
1 arbatinis šaukštelis - Citrinų sultys
-
Taukai (kiaulių),
500 gramų - Cukraus pudra
- Vanilinis cukrus
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Iš miltų, trynių, grietinės, cukraus ir acto užminkyti tešlą tokią, kaip pyragams (tešloje turėtų atsirasti oro pūslelės), palikti 1-2 val.
Po to tešlą labai plonai iškočioti, supjaustyti įstrižomis juostelėmis (10-12 cm ilgio ir 2-3 cm pločio).
Kiekvieną juostelę per vidurį išilgai įpjauti, vieną juostelės galą pertepti per įpjovimą.
Žagarėlius dėti į karštus taukus. Kai paraus, apversti kita puse.
Iškepus sudėti ant sugeriamojo popieriaus, kad nuvarvėtų riebalai.
Žagarėlius išdėlioti pusdubeniuose ir apiberti cukraus pudra, išmaišyta su vaniliniu cukrumi.
Reklama:
Komentarai (1)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
