Iš miltų, trynių, grietinės, cukraus ir acto užminkyti tešlą tokią, kaip pyragams (tešloje turėtų atsirasti oro pūslelės), palikti 1-2 val.
Po to tešlą labai plonai iškočioti, supjaustyti įstrižomis juostelėmis (10-12 cm ilgio ir 2-3 cm pločio).
Kiekvieną juostelę per vidurį išilgai įpjauti, vieną juostelės galą pertepti per įpjovimą.
Žagarėlius dėti į karštus taukus. Kai paraus, apversti kita puse.
Iškepus sudėti ant sugeriamojo popieriaus, kad nuvarvėtų riebalai.
Žagarėlius išdėlioti pusdubeniuose ir apiberti cukraus pudra, išmaišyta su vaniliniu cukrumi.

Baltarusiški žagarėliai
INGREDIENTAI:
1.25 stiklinės | kvietiniai miltai |
5 vienetai | kiaušiniai (tryniai) |
2 arbatiniai šaukšteliai | grietinė |
1 arbatinis šaukštelis | cukrus |
1 arbatinis šaukštelis | acto |
šiek tiek | citrinų sultys |
500 gramų | taukai (kiaulių) |
šiek tiek | cukraus pudra |
šiek tiek | vanilinis cukrus |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Sausainiai „Mano meilei“
-
Žuvies pyragas
-
Amerikoniškos spurgytės
-
Vafliukai
-
Morenginiai sausainiai
-
Varškės ir obuolių pyragas
-
Burnoje tirpstantys morengai
-
Keksas
-
Kokosiniai sausainiai
-
Sausainiai su migdolais
-
Sviestiniai sausainiai
-
Paprasti sausainukai
-
Aguonų vyniotinukai
-
Varškės pyragas "Draugytė" pagal Gabiją
-
Keksiukai su krabų lazdelėmis
-
Špinatų tortas su varškės kremu ir braškėmis
-
Bulka "Pynutė"
-
Bulvinis pyragas
-
Keksiukai – saldukai
-
Žydų meduolis
Baltarusiški žagarėliai
Komentarai:
1
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
-
Kvietiniai miltai,
1 ir 1/4 stiklinės -
Kiaušiniai, tryniai,
5 vienetai -
Grietinė,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Cukrus,
1 arbatinis šaukštelis -
Actas,
1 arbatinis šaukštelis - Citrinų sultys
-
Taukai (kiaulių),
500 gramų - Cukraus pudra
- Vanilinis cukrus
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Iš miltų, trynių, grietinės, cukraus ir acto užminkyti tešlą tokią, kaip pyragams (tešloje turėtų atsirasti oro pūslelės), palikti 1-2 val.
Po to tešlą labai plonai iškočioti, supjaustyti įstrižomis juostelėmis (10-12 cm ilgio ir 2-3 cm pločio).
Kiekvieną juostelę per vidurį išilgai įpjauti, vieną juostelės galą pertepti per įpjovimą.
Žagarėlius dėti į karštus taukus. Kai paraus, apversti kita puse.
Iškepus sudėti ant sugeriamojo popieriaus, kad nuvarvėtų riebalai.
Žagarėlius išdėlioti pusdubeniuose ir apiberti cukraus pudra, išmaišyta su vaniliniu cukrumi.
Reklama:
Komentarai (1)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...