
Grybukai
Porcijų skaičius:
90
Paruošimo laikas:
Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 90
200 gramų | cukrus |
150 gramų | margarinas |
3 vienetai | kiaušiniai |
400 gramų | kvietiniai miltai |
1 arbatinis šaukštelis | soda |
šiek tiek | vanilė |
200 gramų | grietinė |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
1.
Gerai išplakti cukrų su kiaušiniais, sudėti grietinę, vanilę ir užgesintą sodą. Viską išmaišyti.
2.
Supilti miltus ir išmaišyti.
3.
Supilti išlydytą atvėsusį margariną ir vėl viską gerai išmaišyti.
4.
Paruoštą tešlą šaukštu dėti į specialią keptuvę ir kepti, kol grybukai gražiai paruduoja. Grybukai gaunasi purūs ir minkšti.
5.
Kai atvėsta, nudažyti kotelius: imti vieną kiaušinio baltymą ir truputį paplakti su citrinos rūgštele (jos dėti pagal skonį), dėti cukraus pudros ir sukti šaukštu apie 5 min., kol masė taps balta.
6.
Gauta mase aptepti kotelius, galiukus įmerkti į aguonas ir palikti išdžiūti. Kai kotukai nudžiūva, pamirkyti galvas tirpintame šokolade (šokoladą tirpinti ant garų vonelės).
Skanaus!
Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Ridikėlių traškučiai
-
Sloksniuotas braškių desertas
-
Gaivus Sandros desertas "Ant debesų"
-
Kuršėnietiškas "Čik Čaki"
-
Ryžių desertas
-
Šviežūs uogų ledai
-
Džiūvėsėlių spurgos meduje
-
Varškės desertas su trintais juodaisiais serbentais
-
Mėtinis agurkų šerbetas
-
Persikų desertas
-
Šokolado pudingas su abrikosų kremu
-
Žemuogių grietinėlė
-
Vanilės ir apelsinų skonio kanelės
-
Greitai paruošiamas meduolių ir bananų tortas
-
Ledai su braškėmis
-
Vaflių tortas su uogiene ir sutirštintu pienu
-
Burnoje tirpstantis kalėdinis tortas
-
Morkų sulčių su manais putėsiai
-
Želė su varške
-
Braškių desertas
Grybukai
Komentarai:
2
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 90
-
Cukrus,
200 gramų -
Margarinas,
150 gramų -
Kiaušiniai,
3 vienetai -
Kvietiniai miltai,
400 gramų -
Soda,
1 arbatinis šaukštelis - Vanilė
-
Grietinė,
200 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Gerai išplakti cukrų su kiaušiniais, sudėti grietinę, vanilę ir užgesintą sodą. Viską išmaišyti.
Supilti miltus ir išmaišyti.
Supilti išlydytą atvėsusį margariną ir vėl viską gerai išmaišyti.
Paruoštą tešlą šaukštu dėti į specialią keptuvę ir kepti, kol grybukai gražiai paruduoja. Grybukai gaunasi purūs ir minkšti.
Kai atvėsta, nudažyti kotelius: imti vieną kiaušinio baltymą ir truputį paplakti su citrinos rūgštele (jos dėti pagal skonį), dėti cukraus pudros ir sukti šaukštu apie 5 min., kol masė taps balta.
Gauta mase aptepti kotelius, galiukus įmerkti į aguonas ir palikti išdžiūti. Kai kotukai nudžiūva, pamirkyti galvas tirpintame šokolade (šokoladą tirpinti ant garų vonelės).
Skanaus!
Reklama:
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...