![](/app/assets/img/receptai/receptai-menu-logo.png)
2 valgomieji šaukštai | taukai (kiaulių) (tirpinti) |
1 vienetas | kalakutiena |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | cukrus |
šiek tiek | juodieji pipirai |
Išdarinėtas kalakutas įtrinamas prieskoniais ir palaikomas šaltai 2—3 val. Kalakuto kepenėlės užpilamos pienu ir taip pat palaikomos 2—3 val. Įdarui išmirkytas ir nuspaustas batonas sumalamas kartu su kepenėlėmis, pridedama sviesto, išsukto su kiaušinių tryniais, išplaktų baltymų su džiūvėsėliais, pagardinama prieskoniais. Pagamintas įdaras sukemšamas į kalakuto vidų ir užsiuvama. Paukštis kepamas orkaitėje, pašlakstomas riebalais ir vandeniu, atsiradusiu skysčiu. Iškepęs kalakutas supjaustomas ir tiekiamas su riebaluose keptomis bulvytėmis, bruknių uogiene.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Koldūnai su mėsa
-
Kepsnys su morkomis, kumpiu ir sūriu
-
Grilyje keptos salotos su mėsa
-
Orkaitėje keptos dorados
-
Pikantiški kalakutienos šašlykai
-
Kiaulienos šašlykas majoneze
-
Aštroki šašlykai
-
Kepta jūros ešerio filė krevečių padaže
-
Moliūgų blynai su abrikosais
-
Karštieji kukurūzai su sviestu ir česnaku
-
Marinuoti kiaulienos šonkauliai
-
Vištienos filė šašlykai
-
Paprikų laiveliai
-
Menkės apkepas su grybais
-
Kiaulienos šašlykai
-
Žuvis "lenkiškame" padaže
-
Apkepas „Vienas ir du“
-
Vištienos šašlykai jogurtiniame marinate
-
Šašlykas ant iešmo šventiškai
-
Daržovių bei mėsos troškinys
Įdarytas kalakutas
![](/app/assets/img/iki-logo-2.png)
- Paruošimo laikas:
-
Taukai (kiaulių), tirpinti,
2 valgomieji šaukštai -
Kalakutiena,
1 vienetas - Druska
- Cukrus
- Juodieji pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Įdarui reikės: 50 g padžiūvusio batono, pusė stiklinės pieno, 40 g sviesto, 100 g kalakuto kepenėlių, 50 g razinų, 2 kiaušiniai, 20— 30 g džiūvėsėlių, 40 g sviesto, truputį druskos, pipirų, muskato riešuto, gvazdikėlių.
Išdarinėtas kalakutas įtrinamas prieskoniais ir palaikomas šaltai 2—3 val. Kalakuto kepenėlės užpilamos pienu ir taip pat palaikomos 2—3 val. Įdarui išmirkytas ir nuspaustas batonas sumalamas kartu su kepenėlėmis, pridedama sviesto, išsukto su kiaušinių tryniais, išplaktų baltymų su džiūvėsėliais, pagardinama prieskoniais. Pagamintas įdaras sukemšamas į kalakuto vidų ir užsiuvama. Paukštis kepamas orkaitėje, pašlakstomas riebalais ir vandeniu, atsiradusiu skysčiu. Iškepęs kalakutas supjaustomas ir tiekiamas su riebaluose keptomis bulvytėmis, bruknių uogiene.