2 valgomieji šaukštai | taukai (kiaulių) (tirpinti) |
1 vienetas | kalakutiena |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | cukrus |
šiek tiek | juodieji pipirai |
Išdarinėtas kalakutas įtrinamas prieskoniais ir palaikomas šaltai 2—3 val. Kalakuto kepenėlės užpilamos pienu ir taip pat palaikomos 2—3 val. Įdarui išmirkytas ir nuspaustas batonas sumalamas kartu su kepenėlėmis, pridedama sviesto, išsukto su kiaušinių tryniais, išplaktų baltymų su džiūvėsėliais, pagardinama prieskoniais. Pagamintas įdaras sukemšamas į kalakuto vidų ir užsiuvama. Paukštis kepamas orkaitėje, pašlakstomas riebalais ir vandeniu, atsiradusiu skysčiu. Iškepęs kalakutas supjaustomas ir tiekiamas su riebaluose keptomis bulvytėmis, bruknių uogiene.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Mėsa su grybų padažu prancuziškai
- Sojų plovas
- Malta mėsa įdaryti obuoliai
- Makaronai su lašiša
- Kibinai "Su meile"
- Žuvies blyneliai su žalumynais
- Grill kukurūzų burbuolės su žolelėmis
- Marinuoti kiaulienos šonkauliai
- Balandėliai pagal Viką
- Eskalopas su pomidorais ir sūriu
- Bulviniai blynai su raugintais kopūstais
- Skaniausi kibinai
- Įdaryti jautienos kepsneliai
- Avienos šašlykai
- Orkaitėje kepti kotletai su daržovėmis
- Maltinukai su sūriu
- Vėrinukai su žuvies kukulaičiais
- Pyragėliai su daržovėmis
- Ryžių blynai
- Įdaryti griežčiai
Įdarytas kalakutas
- Paruošimo laikas:
-
Taukai (kiaulių), tirpinti,
2 valgomieji šaukštai -
Kalakutiena,
1 vienetas - Druska
- Cukrus
- Juodieji pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Įdarui reikės: 50 g padžiūvusio batono, pusė stiklinės pieno, 40 g sviesto, 100 g kalakuto kepenėlių, 50 g razinų, 2 kiaušiniai, 20— 30 g džiūvėsėlių, 40 g sviesto, truputį druskos, pipirų, muskato riešuto, gvazdikėlių.
Išdarinėtas kalakutas įtrinamas prieskoniais ir palaikomas šaltai 2—3 val. Kalakuto kepenėlės užpilamos pienu ir taip pat palaikomos 2—3 val. Įdarui išmirkytas ir nuspaustas batonas sumalamas kartu su kepenėlėmis, pridedama sviesto, išsukto su kiaušinių tryniais, išplaktų baltymų su džiūvėsėliais, pagardinama prieskoniais. Pagamintas įdaras sukemšamas į kalakuto vidų ir užsiuvama. Paukštis kepamas orkaitėje, pašlakstomas riebalais ir vandeniu, atsiradusiu skysčiu. Iškepęs kalakutas supjaustomas ir tiekiamas su riebaluose keptomis bulvytėmis, bruknių uogiene.