
2 valgomieji šaukštai | taukai (kiaulių) (tirpinti) |
1 vienetas | kalakutiena |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | cukrus |
šiek tiek | juodieji pipirai |
Išdarinėtas kalakutas įtrinamas prieskoniais ir palaikomas šaltai 2—3 val. Kalakuto kepenėlės užpilamos pienu ir taip pat palaikomos 2—3 val. Įdarui išmirkytas ir nuspaustas batonas sumalamas kartu su kepenėlėmis, pridedama sviesto, išsukto su kiaušinių tryniais, išplaktų baltymų su džiūvėsėliais, pagardinama prieskoniais. Pagamintas įdaras sukemšamas į kalakuto vidų ir užsiuvama. Paukštis kepamas orkaitėje, pašlakstomas riebalais ir vandeniu, atsiradusiu skysčiu. Iškepęs kalakutas supjaustomas ir tiekiamas su riebaluose keptomis bulvytėmis, bruknių uogiene.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Įdarytas moliūgas
-
Vištiena su baltuoju padažu
-
Vištų blauzdelės su voveraitėmis
-
Kepta višta
-
Keptas karšis
-
Kriauklės su įdaru
-
Kvietinių miltų blynai
-
Marinuotas ir keptas upėtakis
-
Balta mišrainė
-
Paltusas (juodasis) su daržovėmis
-
Bulviniai blynai su krabų lazdelėmis
-
Vištiena kinietiškai
-
Penne makaronai su Pesto ir daržovėmis
-
Ekspress šašlykai
-
Mėsos kukuliai su padažu
-
Skanus šašlykiukas
-
Arvydo troškinti kopūstai su parūkyta dešra
-
Dešros tarta
-
Keptos gelteklės
-
Dešrelės su įdaru
Įdarytas kalakutas

- Paruošimo laikas:
-
Taukai (kiaulių), tirpinti,
2 valgomieji šaukštai -
Kalakutiena,
1 vienetas - Druska
- Cukrus
- Juodieji pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Įdarui reikės: 50 g padžiūvusio batono, pusė stiklinės pieno, 40 g sviesto, 100 g kalakuto kepenėlių, 50 g razinų, 2 kiaušiniai, 20— 30 g džiūvėsėlių, 40 g sviesto, truputį druskos, pipirų, muskato riešuto, gvazdikėlių.
Išdarinėtas kalakutas įtrinamas prieskoniais ir palaikomas šaltai 2—3 val. Kalakuto kepenėlės užpilamos pienu ir taip pat palaikomos 2—3 val. Įdarui išmirkytas ir nuspaustas batonas sumalamas kartu su kepenėlėmis, pridedama sviesto, išsukto su kiaušinių tryniais, išplaktų baltymų su džiūvėsėliais, pagardinama prieskoniais. Pagamintas įdaras sukemšamas į kalakuto vidų ir užsiuvama. Paukštis kepamas orkaitėje, pašlakstomas riebalais ir vandeniu, atsiradusiu skysčiu. Iškepęs kalakutas supjaustomas ir tiekiamas su riebaluose keptomis bulvytėmis, bruknių uogiene.