| 2 valgomieji šaukštai | taukai (kiaulių) (tirpinti) |
| 1 vienetas | kalakutiena |
| šiek tiek | druska |
| šiek tiek | cukrus |
| šiek tiek | juodieji pipirai |
Išdarinėtas kalakutas įtrinamas prieskoniais ir palaikomas šaltai 2—3 val. Kalakuto kepenėlės užpilamos pienu ir taip pat palaikomos 2—3 val. Įdarui išmirkytas ir nuspaustas batonas sumalamas kartu su kepenėlėmis, pridedama sviesto, išsukto su kiaušinių tryniais, išplaktų baltymų su džiūvėsėliais, pagardinama prieskoniais. Pagamintas įdaras sukemšamas į kalakuto vidų ir užsiuvama. Paukštis kepamas orkaitėje, pašlakstomas riebalais ir vandeniu, atsiradusiu skysčiu. Iškepęs kalakutas supjaustomas ir tiekiamas su riebaluose keptomis bulvytėmis, bruknių uogiene.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Įdaryti bulvių kukuliai
-
Makaronai su faršu
-
Mineralinis šašlykas
-
Falafeliai
-
Greitas varškės apkepas
-
Obuolių kukuliai
-
Paukštiena su pievagrybiais
-
Lašiša su bulvių ir morkų koše
-
Kalakutienos guliašas
-
Bulviniai blynai su morkomis
-
Cukinijų blyneliai
-
Pikantiškai troškinti kotletai
-
Žuvis ekvadorietiškai kokosų pieno padaže
-
Rūkytos žuvies užkepėlė
-
Marinuoti vištienos ketvirčiai
-
Karališkas kepsnys
-
Arvydo troškinti kopūstai su parūkyta dešra
-
Laukinis ryžių plovas
-
Keptas triušis su ryžiais
-
Itališki vamzdeliai su mėsa
Įdarytas kalakutas
akcijas
- Paruošimo laikas:
-
Taukai (kiaulių), tirpinti,
2 valgomieji šaukštai -
Kalakutiena,
1 vienetas - Druska
- Cukrus
- Juodieji pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Įdarui reikės: 50 g padžiūvusio batono, pusė stiklinės pieno, 40 g sviesto, 100 g kalakuto kepenėlių, 50 g razinų, 2 kiaušiniai, 20— 30 g džiūvėsėlių, 40 g sviesto, truputį druskos, pipirų, muskato riešuto, gvazdikėlių.
Išdarinėtas kalakutas įtrinamas prieskoniais ir palaikomas šaltai 2—3 val. Kalakuto kepenėlės užpilamos pienu ir taip pat palaikomos 2—3 val. Įdarui išmirkytas ir nuspaustas batonas sumalamas kartu su kepenėlėmis, pridedama sviesto, išsukto su kiaušinių tryniais, išplaktų baltymų su džiūvėsėliais, pagardinama prieskoniais. Pagamintas įdaras sukemšamas į kalakuto vidų ir užsiuvama. Paukštis kepamas orkaitėje, pašlakstomas riebalais ir vandeniu, atsiradusiu skysčiu. Iškepęs kalakutas supjaustomas ir tiekiamas su riebaluose keptomis bulvytėmis, bruknių uogiene.
